Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İHYA VAKFI’NIN 30. YILINDA 33 HAFIZ İCAZETLERİNİ ALDI

İHYA VAKFI’NIN 30. YILINDA 33 HAFIZ İCAZETLERİNİ ALDI

İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Gülsüm Hanım İhya Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 33 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

TARİH: 3.08.2026 09:04
Son Güncelleme: 3.08.2026 09:07

İhya Vakfı’nın 30. kuruluş yılı dolayısıyla, merhume Yaşar Gürdal Hocahanım anısına 25 Temmuz 2026 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; İstanbul Valisi Davut Gül, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, T.C. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Fatih İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Yıldırım, vakıf yöneticileri, eğitimciler, öğrenciler, aileler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, hafızlık eğitimini tamamlayan 33 öğrenci sahneye davet edilerek taçları takıldı, icazet belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Hafızlık eğitimine yeni başlayan 25 öğrenciye ise ilk Kur’an-ı Kerimleri sunuldu.

hafız

Kur’an’a hizmet ve hafızlık geleneği vurgulandı

İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Yıldırım, 33 hafızın icazet sevincine hep birlikte şahitlik ettiklerini belirterek, Kur’an’ın nurunun gelecek nesillerde yaşamaya devam etmesi temennisinde bulundu.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Kur’an’ın özgürce öğrenilip yaşanabildiği günlerin büyük bir nimet olduğunu ifade etti. Geçmişte verilen mücadelelerin unutulmaması gerektiğini belirten Soylu, yetişen her hafızın geleceğe bırakılan en kıymetli miraslardan biri olduğunu vurguladı.

T.C. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise sivil toplum çalışmalarının emek, fedakârlık ve adanmışlık gerektirdiğini söyledi. Hafızlık eğitiminden insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda hayra katkı sağlayan gönüllülerin dayanışma kültürünü güçlendirdiğine dikkat çekti.

Fatih İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, hafızlığın yalnızca Kur’an-ı Kerim’i ezberlemekten ibaret olmadığını; asıl hedefin Kur’an’ı anlayan, yaşayan ve hayatına rehber edinen nesiller yetiştirmek olduğunu belirtti. Şenoğlu, icazetlerini alan 33 hafızı tebrik ederek ilimlerinin bereketli ve hizmetlerinin daim olması temennisinde bulundu.

Vali Davut Gül’den umre müjdesi

İstanbul Valisi Davut Gül, hafızların yetişmesinde öğrenciler kadar hocaların ve ailelerin de büyük emeği bulunduğuna dikkat çekti. Hafızlık hizmetinin devlet, millet, aileler, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin ortak gayretiyle geleceğe taşındığını vurgulayan Gül, 33 hafız öğrenciyle birlikte hocaları, anneleri ve babalarının da umreye gönderileceğini açıkladı.

Vali Gül, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu çocuklarımız tesadüfen hafız olmadı. Hocalarının, annelerinin ve babalarının büyük katkıları var. Bir de biliyorsunuz, Nüfus ve Aile 10 Yılı var. Bu ne demek? Ailelerin güçlenmesi demek.”

Kur’an-ı Kerim’i gönüllerine nakşeden öğrencilerin ve ailelerinin mutluluğuna ortak olunan merasim, yapılan dualar ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler: VAKFI’ . YILINDA HAFIZ İCAZETLERİNİ

187. Sayı Ağustos 2026

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

Reklam

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MEHMET CEYLAN

Haber Editörü

MEHMET CEYLAN

mceylan4262@gmail.com
Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 5 4 0 1 7 13
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 5 4 1 0 8 12
3.AMED SPORTİF FAALİYETLER 5 3 1 1 7 10
4.KASIMPAŞA A.Ş. 5 2 0 3 2 9
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 5 3 2 0 1 9
6.KOCAELİSPOR 5 3 2 0 1 9
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 5 2 1 2 2 8
8.CORENDON ALANYASPOR 5 2 1 2 1 8
9.TRABZONSPOR A.Ş. 5 2 2 1 4 7
10.ARCA ÇORUM FK 5 2 2 1 2 7
11.FENERBAHÇE A.Ş. 5 2 2 1 2 7
12.GENÇLERBİRLİĞİ 5 2 2 1 -4 7
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 5 1 3 1 -5 4
14.SAMSUNSPOR A.Ş. 5 1 3 1 -5 4
15.ERZURUMSPOR FK 5 1 3 1 -9 4
16.TÜMOSAN KONYASPOR 5 1 4 0 -4 3
17.EYÜPSPOR 5 1 4 0 -6 3
18.GÖZTEPE A.Ş. 5 0 3 2 -4 2