Reklam
Reklam
Reklam
İHALELERLE İLGİLİ BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ BİLGİLENDİRME TEKZİPİ

İHALELERLE İLGİLİ BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ BİLGİLENDİRME TEKZİPİ

. Aslında haberde tekzip gerektiren bir durum olmamasına rağmen, yayın ilkelerimiz gereği ve tekzip metninin bilgilendirme amacı taşıması sebebiyle söz konusu metni aynen yayımlıyoruz.

TARİH: 23.07.2026 17:39
Son Güncelleme: 23.07.2026 18:13
Reklam

Bayrampaşa Belediyesi; Bayrampaşa Şehir Parkı (Adapark), Arda Turan Tesisleri ve Muzaffer Öztekin Parkı Zemin Altı Otoparkı ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Altı Otoparkı'nı ihaleye çıkarmıştı. Ancak Bayrampaşa Şehir Parkı (Adapark), Arda Turan Tesisleri ve Muzaffer Öztekin Parkı zemin altı otopark ihalelerinin "kapalı zarf" yöntemiyle, daha düşük bütçeli Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi altı otopark ihalesinin ise "açık usulde" yapılması tartışmaları beraberinde getirmişti. Bu tartışmaların ardından ihaleler iptal edildi.

Daha sonra belediye; Arda Turan Tesisleri, Muzaffer Öztekin Parkı ve Ersoy Kültür Merkezi zemin altı otoparklarını tekrar ihaleye çıkardı fakat bu kez de geçici teminat bedellerini yükseltti. Bizler de gelen tepkileri ayrı ayrı haberleştirdik. Bu haberler tamamen kamuoyunun tepkileri üzerine yapılmıştı. Hatta haberlerimizde şu ifadelere yer vermiştik:

Haberimizde "2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, kiralama ihalelerinde geçici teminatın, tahmini bedelin (muhammen bedel) en az %3’ü oranında belirlenmesini öngörüyor. Belediye yönetimi ilgili kanun kapsamında 'yetki kullanma hakkına' sahip olsa da kamuoyu; kapalı zarf usulü ihaleyi ve yüksek teminat bedellerini ihalelere bir engel ve 'adrese teslim ihale' çabası olarak yorumluyor." Diye belirtmiştik.

Yapmış olduğumuz bu haberlerden 07.07.2026 tarihli "Bayrampaşa’da İhale Tartışması Bitmek Bilmiyor" başlıklı haberimiz üzerine Bayrampaşa Belediyesi tarafımıza bir düzeltme tekzip metni gönderdi. Aslında haberde tekzip gerektiren bir durum olmamasına rağmen, yayın ilkelerimiz gereği ve tekzip metninin bilgilendirme amacı taşıması sebebiyle söz konusu metni aynen yayımlıyoruz.

 

,BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN 

Gazetenize ait www.bayrampasagundem.com adlı internet sitesinde 07.07.2026 tarihinde İdaremiz ile ilgili “https://bayrampasagundem.com/haber-bayrampasada-ihale-tartismasi-bitmek-bilmiyor-24700” internet adresinde erişime açık bulunan “Bayrampaşa’da İhale Tartışması Bitmek Bilmiyor” başlığı ile yayımlanan haberde “Adrese teslim ihale” “Teminat bedellerinde fahiş artış” “Kapalı Zarf İlanı Tepki Çekmişti” gibi altbaşlıkları ile İdaremiz hakkında gerçekler ile bağdaşmayan asılsız iddialara yer verilmiştir. Bu sebeple Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

İnternet haber sitenizde yayımlanan ve Bayrampaşa Belediyesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında gerçekleştireceği taşınmaz kiralama ihalelerine ilişkin değerlendirmeler içeren haberde yer alan iddialar; yürürlükteki mevzuat hükümleriyle bağdaşmayıp, eksik hukuki bilgi ve değerlendirmelere dayanmakta olup kamuoyunu yanıltabilecek niteliktedir.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. Maddesi uyarınca, Kanun kapsamındaki ihalelerde kapalı teklif usulü esas usuldür. Açık teklif, pazarlık ve diğer ihale usulleri ise Kanunda öngörülen şartların gerçekleşmesi hâlinde uygulanabilen istisnai usullerdir.

Öte yandan, söz konusu ihalelerin usulleri tespit edilirken her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilen parasal sınırlar göz önünde bulundurularak karar verilir söz konusu parasal sınırlara ise 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 45. Maddesinde yer verilmiştir. Bu açık yasal düzenlemeye rağmen haberde, idarenin farklı bir ihale usulü uygulayabileceği izlenimi oluşturulması ve kapalı teklif usulünün hukuka aykırı veya tartışmalı bir uygulama gibi gösterilmesi, yürürlükteki mevzuatın göz ardı edilmesi suretiyle kamuoyunun yanıltılmasına neden olmuştur.

Diğer taraftan, 24/06/2026 tarihli ve 7587 sayılı Kanun ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa eklenen Ek Madde 1 uyarınca, işin niteliği ve değeri baz alınarak ihale usulü belirlenir. Habere konu edilen ihalelerde alınacak geçici teminat tutarının, ihale konusu taşınmazın tahmin edilen bedelinin %3'ünden az olmamak üzere %30'una kadar belirlenebilmesine imkân tanınmış olup söz konusu değişiklik ihale yapılmadan evvel yürürlüğe girmiştir.

Bu nedenle, Bayrampaşa Belediyesince ihale dokümanında belirlenen geçici teminat oranı, yürürlükteki mevzuatın açıkça tanıdığı yetki çerçevesinde belirlenmiştir. Haberde, yürürlükteki mevzuat hükümleri göz ardı edilerek, belediyenin ihale işlemlerinin hukuka aykırı olduğu izlenimi oluşturulmuş; bu suretle kamuoyu eksik ve yanıltıcı bilgilerle yönlendirilmiştir. Oysa idarenin ihale sürecinde tesis ettiği işlemler, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri esas alınarak gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki; İdaremiz, tüm iş ve işlemlerini Anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde; hukuka bağlılık, kamu yararı, hizmet gerekleri, eşitlik, tarafsızlık, saydamlık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürütmektedir.

Bu nedenle her türlü yasal hakkımız saklı kalmak üzere; 5187 sayılı Basın Kanunu’nun cevap ve düzeltme hükümleri uyarınca; gerçeğe aykırı, eksik ve yanıltıcı nitelikteki haberin düzeltilmesi ile işbu cevap ve düzeltme metninin Kanunda öngörülen usul ve süreler içerisinde yayımlanması gerekmekte olup, aksi halde gerekli hukuki işlemlerin gerçekleştirileceğini değerli kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Reklam
KARTEPE’DE SÜPER ENDURO RÜZGARI

KARTEPE’DE SÜPER ENDURO RÜZGARI

KÜLTÜREL MİRASTAN YARATICI ATÖLYELERE MALATYA’DA FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLER YAZI SPORLA GEÇİRİYOR

BUKET MÜFTÜOĞLU: SEVR’İN YIL DÖNÜMÜNDE GAZİ MECLİS’TE LOZAN’A MEYDAN OKUNUYOR!

HER ZAMAN, HERKES İÇİN, HER YERDE SPOR

AK PARTİ'NİN 25. YILINDA 39 İLÇEDE EBEDİYETE İRTİHAL EDEN TEŞKİLAT MENSUPLARI DUALARLA ANILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ KADIN KOLLARI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

ÇERÇEVE YASA MECLİS’TEN GEÇTİ: 468 KABUL, 88 RET 6 ÇEKİMSER OY

AK PARTİ'DEN ÜSKÜDAR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLLİĞİ SEÇİMİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

BAYRAMPAŞA’YA ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN ÖZGÜR ÇELİK; SEÇMENDEN ÖZÜR DİLEDİ

MİLLET PARTİSİ : “KANSERLİ HÜCRE YASASI” ÇÖPE ATILMALIDIR!

“YANLIŞ BİR İŞ YAPILIYOR BİZ DE BU YANLIŞ İŞ KARŞISINDA TÜRK MİLLETİNİ UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

HÜLYA YALIN: "43 YILDIR TÜRKİYE’DEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE BÜYÜYORUZ"

YAZ ŞENLİKLERİ KARADOLAP, SAKARYA VE SİLAHTARAĞA MAHALLELERİNİ ŞENLENDİRDİ

TÜRK KIZILAY GAZZE’DE ARTAN SALGIN HASTALIKLARA KARŞI HİJYEN KİTİ VE TEMİZ İÇME SUYU DAĞITIYOR

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GELENEKSEL SANATLARI ODAĞINA ALAN ETKİNLİKLERLE BAŞLADI

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL GÜVENOYU ALDI

İYİ PARTİ TERÖRLE PAZARLIK YAPILAMAZ

BAYRAMPAŞA'DA TARTIŞMALI YOL ÇALIŞMASI: UZUN ÖMÜRLÜ TAŞLAR SÖKÜLÜP YERİNE ASFALT YAPILIYOR

ESNAF İSYANDA: "KALDIRIM İŞGALİ" GEREKÇESİYLE MALLARININ TOPLANMASI ZARARA SOKTU

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MEHMET CEYLAN

Haber Editörü

MEHMET CEYLAN

mceylan4262@gmail.com
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0