178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

İCLAL AYDIN 8 MART’I KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA KUTLADI

Küçükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği söyleşi de sevilen oyuncu, yazar ve gazeteci İclal Aydın’ı Küçükçekmeceli kadınlarla buluşturdu.

TARİH: 10.03.2025 18:00
Son Güncelleme: 10.03.2025 18:00

“Çekmecemde Kitap Var” projesi kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, kadınlar İclal Aydın’a büyük ilgi gösterdi. Aydın, ‘Salkım Sokak No:3’ adlı kitabı üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Söyleşiye Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve çok sayıda kadın izleyici katıldı. 

Kemal Çebi: Küçükçekmeceli kadınları edebiyatla tanıştırıyoruz

Türkiye’nin sevilen yüzlerinden İclal Aydın’ı Küçükçekmece’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘’Başlatmış olduğumuz ‘Çekmecemde Kitap Var’ projesi bir kültür projesi. Göreve gelmeden önce Küçükçekmece denilince akla ne gelsin diye düşündüğümüzde; edebiyatla, kültürle, sanatla, sporla, tiyatro ve sinemayla gelsin dedik. Kadınları edebiyatla tanıştırabilmek üzerinde durduğumuz konulardan biri. Herkesin Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Başta İclal Aydın olmak üzere programda emeği geçenlere ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

İclal Aydın: Kitaplarımda her okurun kendi filmini kendi çekmesini ve o dünyanın içinde kaybolmasını isterim

Sunucu Başak İkiz’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide İclal Aydın, ‘’Kitaplarla kendi dünyamda özel bir ilişki kuruyorum. Okurla kurulan ilişki bedelli bir ilişkidir. Anne-çocuk, evlilik gibi uzun sürelidir. Benim romanlarım da kişiler kadar şehirler, mekânlar ve kültürler çok çok önemli başrol oyuncusudur. Her kitabın bir şehri, insanları ve beraberinde alışkanlıkları vardır. Okuyucuya bir ışık, bir kültür verip, her okurun kendi filmini kendi çekmesini ve o dünyanın içinde kaybolmasını isterim’’ dedi.

“Kitapta iki küçük çocuğun hikâyesinden kalbinize giden bir yol var’’

“Salkım Sokak No:3” adlı kitabı hakkında bilgi veren Aydın, ‘’ Kitapta hayatıma dair bir şey yok her şey kurgu. 1980’lerdeki bir mahalle hikâyesini, bir Boşnak hikâyesini anlatmak istiyordum. Makedonya’dan, Kosova’dan, Bulgaristan’dan İzmir’e göçmüş arkadaşlarım bana evlerini, kapılarını açtılar ve hikâyelerini anlattılar. Dolayısıyla İzmir’deki birkaç ailenin bana anlatmış olduklarından karma bir hikâye çıkarttım. Birinin anneannesini, birinin dedesini ödünç aldım. Kitabın kapağında yer aldığı gibi iki küçük çocuğun hikâyesinden kalbinize giden bir yol var. Bu yol inşallah sizin için güzel bir yol olur. Ayrıca ‘Çekmecemde Kitap Var’ projesinden bahsetmek istiyorum bu çok değerli bir proje. Başkan Kemal Çebi’ye edebiyata ve kadınlara verdiği anlam ve önem için çok teşekkür ediyorum‘’ dedi.

500’e yakın kitap hediye edildi

Küçükçekmece Belediyesi, “Çekmecemde Kitap Var” projesi kapsamında İclal Aydın'ın 'Salkım Sokak No:3' isimli kitabını 500'ü aşkın Küçükçekmeceli kadına hediye etti. Söyleşi sonunda Başkan Kemal Çebi, İclal Aydın’a Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin hazırladığı tabloyla çiçek takdiminde bulundu. İclal Aydın sevenleri için kitaplarını da imzaladı.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

MİNİK URAS YAŞAMA TUTUNMAK İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

AK PARTİ'Lİ SAVCI SAYAN BAYRAMPAŞA’DA OLANLARA İSYAN ETTİ

ÇANKIRI YARENLER FESTİVALİ SULTANGAZİ’DE BAŞLADI

EYÜPSULTAN’IN ALTIN ÇOCUĞU BAŞARIYA DOYMUYOR

AK PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN "TÜRKİYE YÜZYILI" MESAİSİ

MHP BAYRAMPAŞA'NIN ACI KAYBI

BAYRAMPAŞA'DA BOŞNAKÇA RÜZGARI BAŞLIYOR!

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN, HALI SAHALARI İNCELEDİ

İBRAHİM KAHRAMAN’DAN İTFAİYE HAFTASI ZİYARETİ

MEYDAN BÜFE YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM KAHRAMAN'DAN BAYPAŞ'A ZİYARET

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN VEKİLİ’NİN İLK DURAĞI “AŞEVİ”

BAYRAMPAŞA'DA STK'LAR GÜÇ KAZANMAK YERİNE GÜVEN KAYBETTİ

CHP 56. BULUŞMASINI EYÜPSULTAN’DA FİLİSTİN İÇİN YAPTI.

BAŞKAN GÖKSU’DAN ESNAFLARA GAZZE’YE DESTEK ÇAĞRISI

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DAN AFİŞLİ TEPKİ

SULTANGAZİ’NİN MERAKLI VE ÜRETKEN ÇOCUKLARI KAŞİF ÇOCUK’DA

İSTANBUL İTFAİYESİ 311. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ'NÜ ETKİNLİKLERLE KUTLUYOR

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
İCLAL AYDIN 8 MART’I KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA KUTLADI

İstanbul

28.09.2025

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:51
  • ÖĞLE 13:00
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 18:59
  • YATSI 20:18

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 7 0 0 17 21
2.Göztepe 6 3 0 3 8 12
3.Fenerbahçe 6 3 0 3 5 12
4.Samsunspor 6 3 1 2 2 11
5.Trabzonspor 6 3 1 2 2 11
6.Antalyaspor 6 3 2 1 1 10
7.Gazişehir Gaziantep 6 3 2 1 -2 10
8.Alanyaspor 7 2 2 3 1 9
9.Beşiktaş 5 3 2 0 1 9
10.Konyaspor 5 2 2 1 3 7
11.İstanbul Başakşehir 5 1 1 3 1 6
12.Kasımpaşa 6 1 3 2 -2 5
13.Rizespor 5 1 2 2 -4 5
14.Eyüpspor 6 1 4 1 -6 4
15.Kayserispor 6 0 2 4 -8 4
16.Gençlerbirliği 6 1 5 0 -5 3
17.Fatih Karagümrük 6 1 5 0 -8 3
18.Kocaelispor 6 0 4 2 -6 2
  • Pazar 19.6 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21 ° / 16.6 ° false
  • Salı 22.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı