İCLAL AYDIN 8 MART’I KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA KUTLADI

Küçükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği söyleşi de sevilen oyuncu, yazar ve gazeteci İclal Aydın’ı Küçükçekmeceli kadınlarla buluşturdu.

TARİH: 10.03.2025 18:00
Son Güncelleme: 10.03.2025 18:00

“Çekmecemde Kitap Var” projesi kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, kadınlar İclal Aydın’a büyük ilgi gösterdi. Aydın, ‘Salkım Sokak No:3’ adlı kitabı üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Söyleşiye Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve çok sayıda kadın izleyici katıldı. 

Kemal Çebi: Küçükçekmeceli kadınları edebiyatla tanıştırıyoruz

Türkiye’nin sevilen yüzlerinden İclal Aydın’ı Küçükçekmece’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘’Başlatmış olduğumuz ‘Çekmecemde Kitap Var’ projesi bir kültür projesi. Göreve gelmeden önce Küçükçekmece denilince akla ne gelsin diye düşündüğümüzde; edebiyatla, kültürle, sanatla, sporla, tiyatro ve sinemayla gelsin dedik. Kadınları edebiyatla tanıştırabilmek üzerinde durduğumuz konulardan biri. Herkesin Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Başta İclal Aydın olmak üzere programda emeği geçenlere ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

İclal Aydın: Kitaplarımda her okurun kendi filmini kendi çekmesini ve o dünyanın içinde kaybolmasını isterim

Sunucu Başak İkiz’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide İclal Aydın, ‘’Kitaplarla kendi dünyamda özel bir ilişki kuruyorum. Okurla kurulan ilişki bedelli bir ilişkidir. Anne-çocuk, evlilik gibi uzun sürelidir. Benim romanlarım da kişiler kadar şehirler, mekânlar ve kültürler çok çok önemli başrol oyuncusudur. Her kitabın bir şehri, insanları ve beraberinde alışkanlıkları vardır. Okuyucuya bir ışık, bir kültür verip, her okurun kendi filmini kendi çekmesini ve o dünyanın içinde kaybolmasını isterim’’ dedi.

“Kitapta iki küçük çocuğun hikâyesinden kalbinize giden bir yol var’’

“Salkım Sokak No:3” adlı kitabı hakkında bilgi veren Aydın, ‘’ Kitapta hayatıma dair bir şey yok her şey kurgu. 1980’lerdeki bir mahalle hikâyesini, bir Boşnak hikâyesini anlatmak istiyordum. Makedonya’dan, Kosova’dan, Bulgaristan’dan İzmir’e göçmüş arkadaşlarım bana evlerini, kapılarını açtılar ve hikâyelerini anlattılar. Dolayısıyla İzmir’deki birkaç ailenin bana anlatmış olduklarından karma bir hikâye çıkarttım. Birinin anneannesini, birinin dedesini ödünç aldım. Kitabın kapağında yer aldığı gibi iki küçük çocuğun hikâyesinden kalbinize giden bir yol var. Bu yol inşallah sizin için güzel bir yol olur. Ayrıca ‘Çekmecemde Kitap Var’ projesinden bahsetmek istiyorum bu çok değerli bir proje. Başkan Kemal Çebi’ye edebiyata ve kadınlara verdiği anlam ve önem için çok teşekkür ediyorum‘’ dedi.

500’e yakın kitap hediye edildi

Küçükçekmece Belediyesi, “Çekmecemde Kitap Var” projesi kapsamında İclal Aydın'ın 'Salkım Sokak No:3' isimli kitabını 500'ü aşkın Küçükçekmeceli kadına hediye etti. Söyleşi sonunda Başkan Kemal Çebi, İclal Aydın’a Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin hazırladığı tabloyla çiçek takdiminde bulundu. İclal Aydın sevenleri için kitaplarını da imzaladı.

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARTMA YAPTI

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ: BABALAR GÜNÜNDE YETİM ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

BBP BAYRAMPAŞA’DAN GENİŞ KATILIMLI İSTİŞARE TOPLANTISI

EYÜPSULTAN’DA MEHTER TAKIMI’NIN KONSERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

“DÜNYA ROBOT OLİMPİYATLARI”NDA ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
İCLAL AYDIN 8 MART’I KÜÇÜKÇEKMECELİ KADINLARLA KUTLADI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Perşembe 28.6 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli