Tarih: 07.09.2023 10:32

İBB İHALELERİNE BİLE GİREMEYEN İSFALT, 4.0 TEKNOLOJİSİNE UYUMLU ASFALT ÜRETİM FABRİKASI AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

“Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” sürecinde tamamlanan fabrikanın yeniden açılışı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Ali Gökçek, Suat Özçağdaş, Turan Taşkın Özer, Özgür Karabağ, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP PM üyesi Sevgi Kılıç ve CHP İBB Grup Başkanvekili Tarık Balyalı’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende, sırasıyla; İSFALT Genel Müdürü Burak Korzay ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. 

“STRATEJİLERİMİZİ KÜRESEL ISINMAYA GÖRE OLUŞTURMALIYIZ”

Konuşmasının başında, İstanbul ve Kırklareli’nde yaşanan su baskınlarında yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet dileyen İmamoğlu, iklim değişikliği konusunun dünyanın önündeki en önemli mesele olduğuna vurgu yaptı. Küresel ısınmanın artan etkilerinin insan ve doğa hayatını ciddi anlamda tehdit ettiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Kentlerimizi tehdit eden küresel ısınma, ki bazı ülkelerde temel güvenlik meselesi olarak ele alınıp, en ana unsurlardan birisi olarak daimi gözetilen, daimi kontrol altında tutulan, buna göre stratejiler geliştirilen bir husustur. İstanbul'umuzu da etkisi altına almaktadır” dedi. Son yağışlarda İstanbul’un belli noktalarında metrekareye 130 kilogram, kimi noktalarda ise 150 kilogram yağış düştüğü bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bu yağış oranı, normalde bir ayda yağan bir yağmurun çok daha üzerinde bir orandır. Biz bu yağışı iki saatte aldık. Bu ne demek oluyor? Bir bahane olsun diye anlatmıyorum bunu. Bundan sonra artık görüyoruz ki şehrimiz, ülkemizin başka noktaları, dünyanın başka noktaları, yağışları böyle yaşayacak. Stratejilerimizi ona göre oluşturmalıyız” uyarılarında bulundu. 

 “KANAL İSTANBUL’U KONUŞMAK SİYASET DEĞİL”

“Bu tür anlarda kirletmeler, saldırılar ve leke atmalar vesaireler olur. Bunlarla ilgilenmiyorum” diyen İmamoğlu, dün geceden yaşadığı bir ana konuşmasında şu sözlerle yer verdi:  

“Az önce söylediğim cümlelerde, ‘O suçlu, bu suçlu’ demedim. Geçmişe dair hatalar anlattık, bugüne dair yapılması gerekenleri, yaptıklarımızı anlattık. Ama bir şeyi daha ilave edeceğim. Dün bir vatandaşımız isyanla geldi. Haklı olarak isyan etti. Haklı olarak sinirlendi. ‘Niye böyle oluyoruz’ dedi. Yeni aldığı binayı gösterdi. Haklı. Ama üzüldüğüm bir şey var. İşte biraz anlattım; ‘Niye oluyor? Ne oluyor? Neleri eksik yapıyoruz? Denetlemeliyiz. Bizim de eksiklerimiz var’ dedim. ‘Ama’ dedim, ‘Bu şehrin gündemi, bu sorunları çözmek. Bu şehrin gündemi, bakın birkaç kilometre ötenize Kanal İstanbul yapmak değil’ deyince, vatandaşımız hemen, ‘Siyasete girmeyelim’ dedi. Ya bu siyaset değil kurban olayım. Bugün yağışlar Terkos'a, Sazlıdere'ye, Alibey'e düştü. Yani orada bizim için su ihtiyacımız olan önemli su havzalarına. Işte Terkos'u tehdit eden, Sazlıdere'yi olduğu gibi ortadan kaldıran bir işten bahsediyoruz. Bu siyaset değil. Bu, şehrin beka sorunu. Geri gelmez tehditler. O bakımdan biz, bu konulara da eğilmeyi ihmal etmeyeceğiz. Yanlışlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Doğruları üst üste koymaya devam edeceğiz. Hataları tekrarlamamak için kararlı olacağız. Biz de hata yapmamamız için sıkı denetimle liyakatli insanlarla işinin ehli insanlarla kişiye göre iş arayarak değil, işin sahibi olan insanları o işin başına getirerek, doğru işler yapmaya devam edeceğiz.”

“BUGÜN ÜLKEMİZ BELEDİYECİLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN”

“Bugün, gerçekten İstanbul için önemli olduğu kadar, ülkemizin belediyeciliği açısından da önemli bir gün” diyen İmamoğlu, “Mahmutbey tesisi, eski teknolojiye sahipti. 36 yaşını aşmış, işletme ömrünü tamamlamış bir tesisti. Bu tesisi en son teknolojiyle yenileyerek, enerji verimliliği ve kapasitesi yüksek, çevreci, tam otomasyonlu bir hale getirdik. Bu tesisimizde hayata geçen bu yeni teknolojiyle hem çevresel etkiyi azaltıyor hem de üretim verimliliğini artırıyor. Üretim kapasitesinin 1,5 kat arttığı, karbon salınımının yüzde 65’e yakın azaldığı ve enerjinin de yüzde 60 civarında azaldığı bir tesisin varlığı, gurur verici. Tabii en somut anlamı İstanbullular için; kaliteli, kalıcı asfalta olan ihtiyacı azaltacak, asfaltlama çalışmalarını yapma konusunda da insanlarımızın hayatını zorlaştıran o çalışma anlarını da azaltacak bir süreci hayata geçirmek olacak. Bu tesis, yılda 1 milyondan fazla asfalt üretecek” bilgilerini paylaştı. 

 “4.0 TEKNOLOJİSİNE UYUMLU ASFALT ÜRETİLECEK”

İSFALT Genel Müdürü Korzay’ın verdiği bilgilere göre; 240 ton/saat kapasite ile çalışacak Mahmutbey Üretim Tesisi, en son teknoloji ile yenilenerek; enerji verimliliği ve kapasitesi yüksek, daha düşük karbon salımı ve ürün gamı ile çevreci, tam otomasyonla çalışabilen, asfalt 4.0 teknolojisine uyumlu hale getirildi.  3 milyon Euro modernizasyon maliyetiyle, yılda 1 milyon tondan fazla asfalt üretim kapasitesine sahip fabrika, Avrupa yakasının asfalt ihtiyacını karşılayacak. Eski tesiste sadece klasik asfalt üretiliyorken, yeni yatırım sayesinde, tesiste üretim kalitesi artırıldı ve ürün gamı genişletildi. Geleneksel asfalt üretimi dışında, tesiste; geri kazanılmış asfalt, taş mastik, mastik, poroz asfalt, renkli asfalt gibi özel ve çevreye duyarlı asfalt çeşitleri de üretiliyor. Aynı zamanda tesise; atık asfalt kütlelerinin sıcak karışımlara yeniden katılarak değerlendirildiği ‘Recycle Asfalt Üretim Teknolojisi’ adapte edildi. Bu teknoloji ile birlikte, atık asfalt kütleleri sıcak karışımlara yeniden katılarak, değerlendirilebilecek. Bu sayede doğal kaynakların aşırı kullanımı azaltılacak. Hem ekonomiye hem çevreye önemli katkılar sağlanarak İSFALT A.Ş.’nin karbon emisyon hedeflerine kısa sürede ulaşması planlanıyor. Yeni tesis, çevreci bir yapıya kavuşurken, önemli derecede enerji verimliliği de sağlıyor. Yeni teknolojik altyapı sayesinde, önceden 2 plant ile yapılan üretim, artık tek plant ile yapılabiliyor. Böylece 1 ton asfalt üretmek için sarf edilen enerji miktarı, yeni dönemde yaklaşık yüzde 60 oranında azaldı.

Konuşmaların ardından, İmamoğlu ve beraberindeki heyetin butonlara basmasıyla, yenilenen fabrikada üretilen ilk asfalt, kamyonlara yüklendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —