HULUSİ AKAR'DAN İSVEÇ'E TERÖR TEPKİSİ

HULUSİ AKAR

Rusya'nın yayılmacı politikaları sonrası İskandinav ülkeleri İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik talebinde bulundu. NATO'ya girmek isteyen İsveç Türkiye'ye vermiş olduğu sözleri tutmaya yanaşmıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlatmış olduğu ilhak harekatı sonrasında Avrupa ülkeleri kendilerini tehlike içinde hissetmeye başladı. Bu süreçte İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik başvurusunda bulundu. Şu an için Türkiye ve Macaristan'ın onayını bekleyen süreçte Türkiye ile müzakereler başlamıştı. Türkiye Madrid'deki Üçlü Muhtıra ile birlikle bu ülkelerin terör ile mücadelede ilerleme kaydetmesini istemişti.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir maketini direğe asmışlardı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu provakatif eyleme sert bir yanıt vermişti.

İsveç'in vukuatları bitmiyor. Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni verilmesinden sonra sular durulmadı. İnternet üzerinde pek çok kişi bu duruma tepki gösterdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Rasmus Paludan'ın Türk Büyükelçiliği önünde provakasyon hazırlığını ifade özgürlüğü olarak tanımladı.

İSVEÇ SAVUNMA BAKANI'NIN ANKARA ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Ankara ziyaretini iptal ettiklerini duyurdu. Akar, "Geldiğimiz noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik" dedi.

 



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?


Anahtar Kelimeler: HULUSİ ' İSVEÇ' TERÖR TEPKİSİ