HER KAPI KAN VE GÖZYAŞI İLE AÇILIR

HER KAPI KAN VE GÖZYAŞI İLE AÇILIR

Rumeli Balkan Dernekleri adına Bayrampaşa Rumeli Balkan Platformu Başkanı Sadettin Kurtuluş, Platform ve derneklerin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Öncelikle Bayrampaşa Gündem Gazetesinin 15. Yılını kutlar nice yıllara dilerim. Kalemine güvendiğim Gazetenin Sahibi Mehmet Ceylan’a böyle toplantı yaptığı için teşekkür eder yayın hayatında nice yıllarda başarılar dilerim.

Kıymetli konuşmacılar ve konukları camiamız adına selamlıyorum. Önce biraz size bilgi vereyim. Platform beş yıl önce kuruldu. Kurucu başkanımız Türkiye Bosna sancak derneği başkanı Muhammet Sancaktar, başarılı olmasına rağmen başkanlığı biz aldık. Platform Bayrampaşa’da olan Rumeli balkan kökenli derneklerden oluşmaktadır.

20.000 TANE ERZAK ULAŞTIRDIK

Hepimiz bir arada olduk, başarılı işler yaptık. Platform olarak ihtiyaç sahiplerine 20.000 tane erzak ulaştırdık. Ekip arkadaşlar, Gençlik Kolları, Kadın Kolları hep birlikte yaptım.

Öyle bir coğrafyadan geliyoruz ki, son 30 yılı bildiğiniz gibi oralarda kan ve göz yaşı var. Buradan siyasilere daha çok seslenmek istiyorum. Yani orada her kapı kan ve gözyaşı ile açılır. Biz sadece Bayrampaşa’da, İstanbul’da değil Türkiye genelinde 50 Derneğin yayınladığı bir bildiri yayınlandı, Bosna devletine yapılanlar yetmiyormuş gibi, yaşanmış gibi Srebrenitsa Katliamı yaşanmamış gibi, oraları yeniden kaşımaya başladılar.

O BÖLGEDE ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANIYOR

O bölgede yaşayanların Allah yardımcısı olsun. Bizim de buradan çok destek vermemiz gereken bir bölge, çünkü burası varsa orası var olacaktır. O bölgede çok büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Pandemi döneminde camiamızın çalışmalarını medyada görmüşsünüzdür. Rumeli Balkan platformu olarak İstanbul genelinde Devlete ait bütün hastanelere siperlik ve maske dağıttık. Platform olarak  elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalıştık.

Fakat bizim istediğimiz tek bir şey var. Rumeli Balkan Platformu olarak Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çok özel bir yer yapmak istiyoruz. Bu konuda yetkililer bize destek verirse biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız.

 



Anahtar Kelimeler: GÖZYAŞI AÇILIR