HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE İENGELLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE BULUŞTU

TARİH: 2.12.2022 08:48
Son Güncelleme: 2.12.2022 08:53

HİLMİ TÜRKMEN: “HER BİRİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Günün anlam ve önemine dair açıklama yapan ve her birimizin engelli adayı olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Engelsiz yaşam merkezi bize gösteriyor ki çok önemli çok hayırlı bir işi, Allah’ın lütfuyla yapmış bulunmaktayız. Bana belediye başkanı arkadaşlarım ve basın mensubu arkadaşlarım, diyorlar ki başkanım bunca işler yapıyorsunuz Allah sizden razı olsun, sizi böyle etkileyen işiniz ne diye sorduklarında burayı söylüyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi diyorum. Engelli bireyler ile ilgili konuda topyekûn bir toplum olarak seferber olmak durumundayız. Türkiye ortalamasının yüzde 7’si engelli. Dünya engelliler günü dolayısıyla tekrar söylüyorum. Her birimiz birer engelli adayıyız. Üsküdar’a başarıyla hizmet veren, Üsküdarlıların sahip çıktığı, Türkiye’ye model olmuş bu güzel merkezimizle duyduğumuz gururu bu başarının gerçek sahipleriyle siz Üsküdarlılarla sizinle paylaşmak istedik. Bizim bütün projelerimizin temelinde sevgi ve insan onuruna yakışan hizmet anlayışı vardır. Bu merkezimiz işte bu duyguların üzerinde yükseldi. Burada, engelli yurttaşlarımız için yeni bir dünya kurduk. Terapi, eğitim, sosyalleşme, rehabilitasyon, danışmanlık, özel bakım, konaklama gibi hizmetlerimiz var. Dünya standartlarında hizmet veriyoruz.. Üsküdarlılar olarak şehrimizdeki engellilerin hayatını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Biz bu merkez ile model olmaya devam edeceğiz. Mutluluk kaynağı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

7 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ 

Hilmi Türkmen Türkiye’nin en gelişmiş ve en geniş imkanlara sahip Engelsiz Yaşam Merkezi’nin büyük ilgi gördüğünü söyledi: “Başka hiçbir kamu alanında olmayan hem kız hem de erkek çocukları için terapi havuzlarımız var. 7 yıldızlı otel konforunda özellikle yatağa bağımlı engelli çocukların günübirlik konaklayacağı odalar bulunuyor. Evde engelli çocuğu olan aileler bize telefon edecek. Onları gidip evlerinden alacağız. Çocukları merkezde uzmanlar gözetiminde istirahat ederken anneler, babalar kendileri için zaman ayırabiliyorlar. Burada tüm hizmetlerimiz ücretsiz. Öyle özel hizmetlerimiz var ki, dışarıda özel sektörde 45 dakikalık seansı 3 bin lira olan bazı tedavi hizmetlerini Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde tamamen ücretsiz gerçekleştiriyoruz. ”

TÜRKİYE’DE BİR İLK; ALZHEİMER OKULU

 ‘’Alzheimer günümüzde hızla yayılan bir hastalık. Hem hastalar hem de aileler için zorlu bir süreç. Bu nedenle hem hastalar için hem de yakınlarına yönelik eğitimler düzenliyoruz” 

DOWN SENDROMLU GENÇLERDEN 90’LAR DANS GÖSTERİSİ 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine ilişkin konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gelen tüm misafirler konferans salonunda toplandı. Sahne çıkan Tebessüm Kahvesi’nin down sendromlu gençleri yaklaşık iki yıldır hazırlandıkları dans gösterisini sundular. Gençlerin birbirinden güzel ve coşkulu figürleri salonu coşturdu. Down sendromlu gençler salondan büyük alkış aldılar. 

Engelli üniversite öğrencisi Buse, “20 yaşındayım. Sporla, rehabilitasyon alıyorum. Ahşap boyama eğitimi de görüyorum. Benim hastalığım sonradan olduğu için kendimi burada buldum. Kendimi burada çok daha iyi hissediyorum. Sık sık gelmek istiyorum. Psikoloji okuyorum. Herkese tavsiye ediyorum buraya gelmesini. Engelliler günü kutlu olsun” dedi. 

Omurilik felç hastası Muhammet Yamaç, “Bütün engelli kardeşlerimizin engelli gününü kutluyorum. Burası bizim ikinci evimiz gibi. Burada çeşitli çalışmalar yaparak vakit geçiriyoruz. Güzel bir yer. Hilmi Başkanımıza böyle bir yer için teşekkür ederim. Bir gün değil de 365 gün hatırlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

BAYRAMPAŞA YENİDOĞAN MAHALLESİ'NİN YENİ MUHTARI FUAT KAHRAMAN

ULUSLARARASI GASTRONOMİ FİLM FESTİVALİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

TİYATRO VE EL SANATLARI AYNI GÜNDE BULUŞTU

SULTANGAZİ’DE DEV ORGANİZASYON! DRONE FESTİVALİ NEFES KESTİ

ERAY KARADENİZ’DEN DARÜLACEZE SAKİNLERİNE ANLAMLI ZİYARET

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİNDEN YKS’YE HAZIRLANAN GENÇLERE BÜYÜK MOTİVASYON DESTEĞİ

ÖZLEM DEMİR SEÇMENE SESLENDİ: "SIRA SİZDE, OYLAR ÖZLEM DEMİR’E"

EYÜPSULTANLI GENÇ YILDIZLAR İSTANBUL İKİNCİSİ OLDU

NELER ÇIKTI NELER!.... BOĞAZ’IN DİBİNDEN ELEKTRİKLİ BİSİKLET, TELEVİZYON VE MİKRODALGA FIRIN ÇIKTI

ANTALYA’NIN MAVİ GELECEĞİNE CORENDON DESTEĞİ

ÇOCUKLAR VE ANNELER SANAT ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

“GELENEKTEN GELECEĞE MUSİKİMİZ” KONSERİYLE KÜLTÜR SANAT SEZONUNA MUHTEŞEM FİNAL

AY-YILDIZLI PEDALLAR AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN SAKARYA'DA

ÇEYİZ VAKFI'NDAN GELİNLİK VE KINALIK DESTEĞİ

BAYRAMPAŞA YENİDOĞAN MAHALLESİ’NDE MUHTARLIK SEÇİMİNDE SON DÜZLÜK: 11 ADAY YARIŞACAK!

ESENLER BELEDİYESİ’NDEN NİĞDE’DE DEV GES YATIRIMI

MARMARA DENİZİ’NİN GELECEĞİ KOCAELİ’DE ŞEKİLLENİYOR

ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ: EYÜPSULTAN’DA RENKLİ GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

KARACABEY: "ORMANLARIN KARBON TUTMA GÜCÜNÜ ARTIRACAĞIZ"

EMİNE ERDOĞAN'A ANLAMLI HEDİYE: SIFIR ATIK RUHUNU YANSITAN ÖZEL TABLO TAKDİM EDİLDİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Pazar 27 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 18.4 ° Güneşli