Tarih: 13.12.2022 14:52

HAVA DURUMUNDAKİ DEĞİŞİKLİKLER BAŞ AĞRILARINI NASIL ETKİLİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Hava durumları ile en ilişkili nörolojik hastalıkların baş ağrıları olduğunu ifade etti. Başlıca migren olmak üzere küme tipi baş ağrısı ve daha nadir olarak diğer baş ağrılarının da hava durumu değişiklikleri ile bağlantılı olduğunu söyledi. Lodos başta olmak üzere tüm rüzgâr çeşitleri ile hava nem oranı ve hava basıncındaki ani değişikliğin, güneş, parlamalarının, aşırı soğuk ve sıcağın migren ataklarını tetikleyebildiğini vurguladı.

BAŞ AĞRILARI HAVA DURUMU İLE BAĞLANTI GÖSTERİYOR

Hava durumları ile en ilişkili nörolojik hastalıkların başlıcası migrendir  ayrıca küme tipi baş ağrısı ve daha nadir olarak diğer baş ağrılarının da hava durumu değişiklikleri ile bağlantılıdır.

MİGREN KISA SÜRELİ HAVA DEĞİŞİKLİKLERİNDEN ETKİLENİYOR

Bu hava değişiklikleri çeşitli olabilir. Başlıca lodos olmak üzere tüm rüzgâr çeşitleri, hava nem oranı değişikliği, hava basıncının ani değişikliği, güneş, parlamalar, aşırı soğuk ve sıcak migren ataklarını tetikleyebilmektedir. Bazı migren hastaları kuru havada atak yaşarken diğerleri nemli havada atak yaşayabilir. Bu değişikliklerden hangilerinin hastada atak tetiklediğini fark etmek zordur çünkü hava değişikliklerinden başka olarak yiyecekler, değişik kokular ve içecekler de tetikleyebilir

GÜNLÜK TUTULARAK FAKTÖRLER BELİRLENEBİLİR

Migren hastaları o gün ne yediğini, hava durumunun ne olduğunu, hangi parfümü kullandığını not almalıdır. Böylece migren ataklarının hangi faktörden etkilendiği tespit edilebilir. Bu faktörlerin fark edilmesi zordur. Bu sebepten ötürü ancak titizlikle yapılan takip sonucunda farkına varabiliriz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —