https://www.atakansigorta.com/

HASAN MUTLU: “DEPREMZEDE İDDİASI ALGI YAPMA ÇABASI”

Hasan Mutlu: Alnım açık, abdestimden şüphem yok. Ben, rant ve menfaat peşinde koşanlara fırsat vermedim. Rant ve menfaat peşinde koşan bazı kimselerin yalanlarına, iftiralarına husumetine, siyasi hesapların adaletsizliğine uğradım

TARİH: 25.10.2025 17:42
Son Güncelleme: 25.10.2025 18:22
hasan Mutlu

 

DEPREMZEDE İDDİASI ALGI YAPMA ÇABASI

Bazı basın yayın organlarında “Depremzededen Rüşvet İstedi” şeklinde haberler çıktı.

Şimdi sürece bir bakalım. Meclis üyesi Saki Teker, Ortağım dediği Adil Umur’u getiriyor, Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile tanıştırıyor. Ve bu bir araya gelme sadece 1 defaya mahsus gerçekleşmiştir. Saki Teker, Adil Umur’un ortağı ortağı olduğunu ve depremzede olduğunu Forum İstanbul’un orada yer alan Belediye tasarrufunda bir alanda bir kafe açmak istediklerini belirtiyor. Başkan Mutlu bu yerden haberi olmadığını şartları mümkünse ihaleye çıkarılabileceğini herkes gibi kendilerinin de girebileceğini belirtiyor. Nitekim Hukuki araştırma sonucunda Bayrampaşa Belediyesinin tescil dışı kullanma yetkisinde olan bu yer ihaleye çıkarılıyor. 

“Ruhsat gerektirmeyen, sökülüp takılabilen portatif” gibi detay içeren şartnamesiyle çıkan ihaleye kimse katılmıyor. Ve böylelikle ihale iptal oluyor. Bir süre sonra sessiz sedasız alana Başkan Mutlu ile ilgili iftira atan bir kısım husumetli taraflarca kaçak kafe yapılıyor. 

Hasan Mutlu’nun depremzedeler için yaptıklarını bilen bir çok insan vardır. 6 Şubat depreminde 37 Öğrencinin eğitimini ücretsiz üstlenmiş ve bir çok depremzede ailenin barınmasını sağlamış, 1999 Yılı gölcük depreminde  gönüllü olarak arama kurtarma ekiplerine katılmış aylarca deprem alanları olan Gölcük’te, Yalova’da, Kocaeli’nde çalışmalara katılmış depremzedelere yardım etmiştir 

Depremzede tanımlaması algı oluşturma çabasıdır. Ticaret sicile bakıldığında hisse devri aralarında geçen ve birbirine ortağım diye hitap eden tarafların haksız menfaatlerinin zedelendiği ve iftira attıkları, toplum nazarında da haklı ve mağdur görünmek için depremzede tanımlamasını ileri sürdükleri düşünülmektedir.

 

KAÇAK KAFEYİ YAPANLAR DIŞARIDA, ENGEL OLANLAR İÇERİDE

Bu kaçak kafenin yeri kamu malı, buraya bir kaçak kafe yaptılar, encümen kararı ve mahkeme kararıyla yürüyen süreç akabinde de yıkıldı. Bu kaçak yapıya engel olanlar şu an tutuklu ama bunu yapanlar dışarıda, kayıtta 3 kişinin adı aynı konu için geçiyor bunlar dan biri tutuklu ikisi şu an dışarıda. Hasan Mutlu ise hiçbir ses kaydı ortamında bulunmuyor. Ama şikayet dilekçesinde sanki Hasan Mutlu rüşvet istemiş gibi iddia ediliyor. Delil olarak ileri sürülen ses kaydının ise biri başkan yardımcılığından olan, diğeri kaçak kafesinden olan bir diğeri ise parti disiplinine sevk edilmiş ortak olduğu belirtilen meclis üyesi neticede haksız menfaati zedelenen bazı kişiler üzerinden kurgulanan senaryo olduğu anlaşılıyor. 

Yargıya taşınan bu konu zaten kamuoyu gündeminde idare mahkemesine açılan davanın dilekçesine bakıldığında kaçak kafesi yıkılan tarafın ‘’evvelce bu alanda helikopter simülatörü vardı bizde onlardan alanı sözlü devraldık kafe yaptık tarzında beyanı var, bu dava dilekçesi suç duyurusuna konu iftiraların dışında Nisan 2025 döneminde idare mahkemesine sunulmuş, her ne hikmetse suç duyurusunda ise sözde rüşvet iddiası yer almaktadır. Nereden baksanız acemice bir kurgu ve gerçek dışı iftiralar mevcut, çelişkiler resmi makamlara başvurularda yer alan iddialar ortada.  Bu konular cidden tartışması çok olacak konular yargı sonucunda da tartışılmaya devam edecektir. Ancak şu aşamada Başkan ve arkadaşlarının tutuklu bulunmaları neticesinin Belediyenin bir şekilde ele geçirilme çabasının göstergesi olduğu anlaşılmaktadır.

 

HASAN MUTLU RANTÇILARA PRİM VERMEMİŞDİR

Belediye Başkanı Hasan Mutlu, bu süreci emniyet ve savcılık ifadelerinde ayrıntısıyla anlatmıştır. Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun burada tutumu hukuksuzluğa prim vermemesi, rantçılara kapıları kapatmasıdır. 

Kamuoyunun bildiği gibi Kaçak Kafe hakkında mahkeme yürütmeyi durdurmayı reddetti, akabinde de Kaçak Kafe yıkıldı, 9 Temmuz 2025 Tarihinde Meclis Üyeleri Ali Karahasanoğlu ve Saki Teker partilerinden istifa etti. İstifalarının akabinde bu kaçak kafe ile ilgili paylaşımlarla yalanlarla bir kısım odaklar Hasan Mutlu’ya iftira atılma ya başlandı. Bu iki meclis üyesinin istifa metinlerinde de iddia ve iftiralar vardı. Bu süreçte bu gibi bazı kişiler Belediye Başkanı Hasan Mutlu’yu makamında tehdit etmişler, yine Belediye Başkanı Hasan Mutlu farklı telefonlarla mesaj yoluyla defalarca tehdit edilmiştir savcılığa bazı suç duyurularında bulunulmuştur.

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİANKARA ÇIKARTMASI

MUTLU’DAN BAYRAMPAŞA’YA MEKTUP VAR

CİMER TALEPLERİ BAYRAMPAŞA’DA DAHA HIZLI ÇÖZÜLECEK

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN, SESLENDİ: İSTANBULLU, YUVAM İSTANBULLULARA GÜVENİYOR

İMAM HATİP ORTAOKULU SINAV TAKVİMİ BELLİ OLDU

SULTANGAZİ’DE ARA TATİL YİNE ÇOK EĞLENCELİ

MİLLET BAHÇESİ’NDE İNTERNET HIZLANIYOR

ŞAMPİYONLAR KUPALARINA KAVUŞTU: BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN GENÇLERE TAM DESTEK

BAYRAMPAŞA’ KIZILAY GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA KOCAMAN SORU İŞARETLİ BİR TAHLİYE

BAŞ DÜŞMAN BAĞIMLILIK: EN İYİ NARKOTİK ANNE

BAŞKAN VEKİLİ AKIN'DAN KARTALTEPE’DE ESNAF VE KOMŞU ZİYARETİ

İBB EMEKLİ PAZAR DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇOCUKLAR TATİLİN TADINI SPORLA ÇIKARDI

GÖNÜLLER BİR, KÜLTÜRLER KOMŞU: BAYRAMPAŞA’DA KARDEŞLİK BULUŞMASI

BAYRAMAPAŞA BELEDİYESİ NE YAPILAN OPERASYONDA 6 TUTUKLAMA

BAŞKAN ALİCAN ÇAM VE İBB HEYETİNDEN KİPTAŞ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE İNCELEME

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDE DÖNÜŞTÜREN ELLER ATÖLYESİ

BAYRAMPAŞA’DA HİZMET KALİTESİNE ‘EĞİTİM’ DOPİNGİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
HASAN MUTLU: “DEPREMZEDE İDDİASI ALGI YAPMA ÇABASI”

İstanbul

31.01.2026

  • İMSAK 06:42
  • GÜNEŞ 08:09
  • ÖĞLE 13:22
  • İKİNDİ 16:01
  • AKŞAM 18:26
  • YATSI 19:48

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9
  • Cumartesi 7.2 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 7.6 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 7.4 ° / 1.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu