177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

166. sayı

HAKİKATİ İŞARET ETMEK ŞEREFLİ BİR GÖREVDİR!

Aykut Edibali´nin mesajı

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 10:44
  • A-
  • A+

Millet davası mensuplarının ortaya koyduğu çalışmaların büyüklüğünü ifade edebilecek kadar güzel bir kelime yoktur. Allah eylemlerinizi, amellerinizi Cennet´le mükafatlandırsın.

Biz Hakk´ın Çileli Yolunda Yürüyoruz

Öyle bir yolu takip ediyoruz ki, bunun meşakkati çok. Bu yolda yürümenin ızdırabı çok. Anlamak ve bazen en yakılarımıza dahi anlatmak zor olabilir. ?Ne yapıyorum, ne işle uğraşıyorum?? diye insan kendine sorar? En yakınlarımız; ?politik bir işle uğraşıyorsun? diye kendince yol göstermeye çalışabilir. ?Bu halk sizi anlamaz? diye moral bozabilirler, bilerek bilmeyerek. Acaba öyle mi?

Mesele de burada? Biz, bu halk için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim gibi yaşayan insanlarla ilgilidir yaptığımız iş. Bir Hâlik vardır, bir de mahluk. Ne kadar iyi, güzel, ahlaklı, faydalı ya da yanlış, hatalı, eksik olursa olsun insanların ve eylemlerinin tamamı mahluktur. Bir tek yaratıcı vardır, o da Allah´tır. Onun dışında bir ilah yoktur. Ne kadar iyi, faziletli, Allah´ın sevdiği olursa olsun veya (Allah muhafaza buyursun) cezalandıracağı olursa olsun yaratıklar vardır. Bu yaratıkların içlerinde çok mübarek, makamı yüksek olanların, Allah indinde muteber, insan tarafından sevilen olursa olsun bunların tümü İslâm itikadı bakımından mahluktur.

Ellerimizle Yaptığımız Putlar

Pek çok tahrif edilmiş inançta bu mahlukların büyük yeri vardır. İnsanların kafalarına yerleşmeye başlayan putlar böylece oluşmuştur. Hind´te, Çin´de, Türkiye´de, Türk Dünyasında, İslam dünyasında, Avrupa´da değişik şekilde putlar yer alır.

Lat, Menat Uzza Peygamberimiz zamanında insanların putlarındandı. Sevilen, benimsenen insanlara hürmetle başlar bu putlaştırma. ?Bir zamanlar burada sevilen, sayılan, herkesi himaye edilen bir kişi vardı, adı da filandı, onun adı unutulmasın..? diye iyi niyetli tavırla başlar putlaştırma. Zaman içerisinde, onun hatırına insanlar oraya bir ağaç diker. Zaman sonra bir başkası o ağaca bir şey daha ilave eder. Sonra başka birisi buraya gelen insanlar daha kolay burada yatan kişiyi daha düzgün ansın diye oraya bir bina inşa edilir. Orada artık bir mabed ortaya çıkıyor. Aradan geçen asırlar ile yazılı kültürün de olmamasının etkisiyle bir ilah/ ilahe ortaya çıkmış oluyor.

Gerçekte ise bir tek yaratıcı vardır. O da Allah´tır. Onun dışında her şey mahluktur. Mahluk sevilir, sayılır ama bu mahluk ne kadar mübarek olursa olsun Allah´ın yaratığıdır.

Allah´ın dışında her şey izafidir. Bütün bu var olan evren, bir ?ol? kelimesi ile başlamıştır. Bu emrin adı ?kûn?dür. Bilinen ve bilemediğimiz tüm evrenin oluşması için Allah-u Teala´nın sadece ?ol? demesi yetmiştir. Şu kainat bir kelimeyle oluştu. Bu yaratılışın var olduğuna inanmak ?iman?dır. Allah bizi bu imandan ayırmasın. Onun sevgisinde ve sevdasından bizi ayırmasın. Biz dersimize buna inanarak başladık, bundan sonra da böyle devam etsin. İlk ders imandır. Dersin cüzleri; iman, ibadet, hayat, muamelat yani siyasettir.

Diktatörlük Günlerinde Mücadele

Bu yol hayırlı bir yoldur. Allah müminleri muzaffer eylesin. İslâm dünyası ciddi sıkıntı içerisindedir. En kötü yönetim tarzı diktatörlüktür. İnsanların rızalarının olmadıkları bir tarzda yönetilmesi ile günahlarına girilmektedir. Allah bu yolda olanları ikaz ve irşat etsin. Ve Peygamberimiz buyuruyor ki ?Zalim bir kişiye karşı hakikati söylemek Cihad´ın en büyüğüdür.? Biz elimizden geldiği kadarıyla doğruyu söylemeye çalışıyoruz. Her ne kadar zülfü yâre dokunuyorsak da biz hiç kimseye yağ çekmek için dolaşmıyoruz. ?Doğru budur? diyoruz. İnsanca anlatmaya çalışıyoruz. Dinlersen sen kazanırsın, memleket kazanır. Bundan bizim bir beklentimiz yok. Biz, korkutmalara da mükafat tekliflerine de itibar etmedik, etmiyoruz.

Allah bu yolda hareket eden değerli kardeşlerime iman selameti versin, sağlık versin, yolundan ayırmasın, zaferle taçlandırsın.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN, YARIN 12.00’Yİ BEKLE” DİYE MESAJ VERDİ

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
HAKİKATİ İŞARET ETMEK ŞEREFLİ BİR GÖREVDİR!

İstanbul

18.08.2025

  • İMSAK 04:34
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 17:01
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:35

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0
  • Pazartesi 29.3 ° / 22.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 21.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.9 ° / 21.8 ° Güneşli