HAFİZE GAYE ERKAN İSTİFA ETTİ!

HAFİZE GAYE ERKAN İSTİFA ETTİ!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa ettiğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan’ın aldığı kararla ilgili olarak “Tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir” dedi.

Haber: Cihan Serdar AKTAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda ise Erkan'ın "görevden alındığı" belirtildi.

Erkan sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.”

 

Bakan Şimşek: Erkan’ın kararı kendi takdiri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığın internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" dedi.

Erkan'a hizmetleri için teşekkür eden Şimşek sözlerini, “Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum” şeklinde sürdürdü.



Anahtar Kelimeler: HAFİZE ERKAN İSTİFA !