GÜNEŞ KORUYUCUNUZU EVDE DE KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Yaz aylarında yoğun ve dik gelen güneş ışınlarıyla birlikte özellikle tatil dönemlerinde güneş koruyucular gündeme geliyor. Ancak güneş koruyucuların sadece yazın değil, kışın da kullanılması öneriliyor.

TARİH: 9.08.2023 18:38
Son Güncelleme: 9.08.2023 18:38

Editör: Cihan Serdar Aktaş

Güneş koruyucuların cilt kanserine yakalanma riskini azalttığı ve koruduğu biliniyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Asude Kara Polat, güneş koruyucu ürünlerin kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. 

 

Çeşitlerine göre uygun güneş koruyucuyu kullanmak önemli 

Yaz döneminde gebelerde, çocuklarda ve ek dermatolojik hastalığı olanlarda güneş koruyucuların kullanması önerilmektedir. Güneş koruyucularda iki tür bulunmaktadır. 

Organik filtre içeren güneş koruyucuları kimyasal güneş koruyuculardır. Ultraviyole ışınları absorbe eder ve cilt yüzeyinin altında gerçekleşen kimyasal reaksiyonla cildi korumaktadır. Ciltte daha kolay yayılmaktadır. Kimyasal içerikli güneş koruyucular yetişkinlerde tercih edilmektedir. 

İnorganik filtre içeren güneş koruyucuları fiziksel güneş koruyuculardır. UVA ve UVB ışınlarını yansıtmaktadırlar. Cilde uygulandığı an etkisini göstermeye başlamaktadır. Cilt yüzeyinde çalışmakta ve cilde nüfuz etmediği için gözenek tıkama olasılığı azalmaktadır. Mineral filtre içeren güneş koruyucular çocuklarda, gebelerde ve hassas ciltlerde kullanılabilmektedir. 

Genellikle yaz aylarında gündeme gelen güneş koruyucular her mevsimde kullanılmalıdır.

 

Makyaj rutininize güneş koruyucuları eklemelisiniz  

Güneş koruyucuları kullanırken iki ya da üç saatte bir yenilenmesi önerilmektedir. Güneş koruyucuları makyaj rutinine eklenmesi gereken bir üründür. Sabah uyanıldığında yüz yıkandıktan sonra nemlendirilmesi ve ardından güneş kremi sürüldükten sonra makyaj yapılması önerilmektedir. Evden çıkmadan yarım saat önce güneş koruyucuları sürmek gün içinde korumaya da yol açacaktır. Gün içinde 2-3 saatte bir sürülen güneş koruyucu yenilenmelidir. Duşa girdikten sonra ya da yüzdükten sonra da güneş koruyucuyu tekrarlamak cildi sağlıklı tutmak için önemlidir. 

Sadece dışarıya çıkarken değil, evde otururken de güneş koruyucuları uygulamak önemlidir. Pencerelerden içeriye giren ultraviyole ışınlarının yanı sıra kullandığınız tablet, bilgisayar, led lambalar ve telefonlar da ciltte lekelenmeye ve yaşlanmaya yol açabilmektedir. Bu nedenle evde de güneş koruyucu uygulanmalı ve güneş koruyucularda mavi ışık filtreli olanlar tercih edilmesi önerilmektedir. 

Güneş koruyucular kullanırken iki parmak kuralına dikkat etmek gerekmektedir. İki parmağınıza şeritler haline sıkacağınız güneş koruyucuları yüz ve boyun bölgesine uygulanması önerilmektedir.

 

Bebeklerde 6 aydan sonra güneş koruyucu kullanılabilir 

Bebeklerde ilk 6 ay güneş koruyucu önerilmemektedir. Güneş koruyucular yerine açık renk kıyafet giydirmek, gölgede tutmak, sabah 10’dan önce veya öğlen 16’dan sonra çocuğu güneşe çıkarmak, ultraviyole ışınlardan koruyan kıyafet giydirmek veya enseyi, kulakları koruyan siperlikli şapkalar takmak bebekleri güneşten koruyabilmektedir. 

6 aydan sonraki bebeklerde ise güneş koruyucular kullanılmaya başlanabilmektedir. Mineral koruyucu filtre içeren güneş koruyucular ile 6 aydan sonraki bebekler güneşe çıkarılabilmektedir. 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

İBB YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR İSTANBUL’DA YAZ DOLU DOLU GEÇECEK

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN’DAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM EYLEM PLANI

BAYRAMPAŞA’DA BÜYÜK GURUR: 80 HAFIZ İCAZETİNİ ALDI

ARNAVUTKÖY’DE 924 ÇOCUK İÇİN UNUTULMAZ SÜNNET ŞÖLENİ

KARABURUN’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

BY KAFELER NEDEN KAPALI?: ŞİRKET BAHANESİ Mİ, ÖZELLEŞTİRME SİNYALİ Mİ?

EYÜPSULTAN’DA 124 ÇOCUK İLK MEZUNİYET HEYECANINI YAŞADI

İHRACAT ŞAMPİYONLARININ 11’İ EGELİ

MİLLET PARTİSİ GAZİOSMANPAŞA’DA YARBAY IŞIK DÖNEMİ!

BAYRAMPAŞA’DA ÖĞRENCİLER KARNE SEVİNCİ YAŞANDI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ: KARNE FESTİVALİ

SULTANGAZİ’DE AŞURE BEREKETİ

EYÜPSULTAN’DA TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLADI

BAŞKAN DURSUN ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDU

EYÜPSULTAN “ZUMBA KADIN SPOR ŞENLİĞİYLE”

BAK GİDİYORUZ

ARNAVUTKÖY’E 4 YENİ PARK, 6 BİN 400 METREKARELİK YENİ YAŞAM ALANI KAZANDIRILDI

ARNAVUTKÖY'ÜN MAVİ BAYRAKLI KARABURUN SAHİLİ, İSTANBUL'UN YENİ GÖZDESİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE ŞİRKET BAHANE, İŞÇİ ÇIKARMAK ŞAHANE!

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
GÜNEŞ KORUYUCUNUZU EVDE DE KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Salı 30 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Salı 30 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.6 ° / 22.4 ° Güneşli