GÜNEŞ HARİCİ D VİTAMİNİ TEMİNİ.

D vitamini desteği koronovirüs ile mücadelenin en etkili araçlarından biridir.

TARİH: 7.01.2022 11:04
Son Güncelleme: 7.01.2022 11:04

Covid-19'un Omicron varyantı birçok ülkede etkisini sürdürüyor. Yeni varyantla birlikte Türkiye dâhil pek çok ülkede vaka sayılarında gözle görünür bir artış yaşanıyor. Salgınla mücadelede aşı olmanın önemine işaret eden uzmanlar, aynı zamanda toplumsal bağışıklığın oluşmasında D vitamininin önemine de dikkat çekiyor. Son olarak Türkiye’de yapılan bir araştırmada D vitamini takviyesinin Covid-19'dan ölüm oranını 2,14 kat azalttığı tespit edildi. 

 D vitamininin koronavirüsle mücadelede en etkili unsurlardan biri olduğu, yapılan son araştırmalarda bir kez daha kanıtlandı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesince yapılan "D Vitamini Takviyesinin Covid-19 Hastalığının Şiddetine Etkisi" başlıklı araştırma, D vitamininin tedavide etkili olduğunu ortaya koydu. Tıp dünyasının prestijli dergilerinden Nutrients'da da bilimsel makale olarak yayımlanan araştırmaya göre, D vitamini takviyesi Covid-19'dan ölüm oranını 2,14 kat, 8 günden fazla hastanede yatış sürecini ise yarı yarıya azaltıyor. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Proje Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, “Yaptığımız araştırmada hastanemizde tedavi gören hastalarımıza D vitamini takviyesi yaptığımızda yoğun bakım ünitesi de dahil, hastane yatış süresinin daha kısa olduğunu ve ölüm oranının daha az olduğunu gözlemledik” dedi. D vitamininin, bir vitaminden de öte hormon etkisi olduğunun ve birçok sistemi ilgilendirdiğinin bilindiğini aktaran Gönen, bu çalışmayla D vitamininin Covid-19 tedavisinde de faydalı olabileceğini gösterdiklerini dile getirdi. 

Türkiye’de D vitamini eksikliği büyük bir sorun 

Muratbey, geçtiğimiz yıl, D vitamini seviyelerine ayna tutan araştırmasında toplumdaki D vitamini düzeylerinin düşük olduğu sonucunu gözler önüne serdi. Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı ve Uşak Üniversitesi Tıp ve Sağlık Hizmetlerinde görevli öğretim üyeleri ile Muratbey Ar-Ge merkezi tarafından gerçekleştirilen çalışmada 18-30 yaşları arasındaki üniversite öğrencilerinin D vitamini eksikliği düzeyleri değerlendirildi. Çalışmaya; tıp, diş hekimliği ve sağlık hizmetleri bölümlerinde öğrenim gören 100 (44 erkek ve 56 kadın) üniversite öğrencisi dâhil edildi. Kan serum analizleri sonucunda çalışmaya katılanların % 91’inde (Kadınlarda % 92.86, erkeklerde% 88.64) D vitamini eksikliği tespit edildi. Muratbey Ar-Ge ekibi, 6. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Aile Hekimliği Kongresi’nde yaptığı sunumda da D vitamininin bağışıklık üstündeki düzenleyici etkilerinden dolayı pandemi sürecinde özel ilgi gördüğünün altını çizdi.  Kongre sunumunda şu veriler paylaşıldı; “D vitamini immünmodülatör etkisiyle sitokin fırtınasını tetiklemeden bağışıklık sistemini güçlendirir. 20 Avrupa ülkesinin Covid-19 sıklığı ve ölüm oranları ile ortalama D vitamini seviyeleri karşılaştırılmış ve en düşük D vitamini seviyeleriyle hastalık sıklığı ve ölüm arasında kuvvetli bir ilişki bulunmuştur. Türkiye’de her 3 yetişkinden 2’si D vitamini eksikliği yaşamaktadır. Bu nedenle besinsel kaynağı sınırlı olan D vitamininin, destek şeklinde ya da D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerle alınması gerekmektedir”.

     Muratbey’in birbirinden sağlıklı lezzetleri, D vitamini eksikliğinin giderilmesi ve bağışıklığın güçlendirilmesi için zengin seçenekler sunuyor. Muratbey’in D vitamini deposu “Burgu Plus” “Taze Peynir Plus” ve “Taze Kaşar Plus” peynirleri ve aynı şekilde çocuklara peyniri sevdirmek için üretilen dünyanın D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk şekil şekil peyniri “Muratbey Misto”, bağışıklığı artırmaya ve günlük D vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor. 

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

Anahtar Kelimeler: GÜNEŞ HARİCİ VİTAMİNİ TEMİNİ.

GİRİŞİMCİLİKTE KADIN ELİ: İSTAF BULUŞMASI’NDA GAZZE DE UNUTULMADI

KIZILAY BAYRAMPAŞA’DAN KAHRAMAN ŞEHİDİMİZE VEFA ZİYARETİ

RUMELİ DOSTLARI TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTI

MANDA FESTİVALİ’NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

“3X3 ULUSLARARASI BASKETBOL TURNUVASI NEFES KESTİ

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY’A EMANET

OKULLARDA "KIZILAY HİJYENİ" DÖNEMİ: DEV İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR ADAYI SEDAT GÜLŞEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

ÇAY ZATEN 5 LİRAYDI: BU ALGI SİYASETİNİN TAM KENDİSİDİR!

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
GÜNEŞ HARİCİ D VİTAMİNİ TEMİNİ.

GÜNCEL YAZARLAR

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Salı 22.2 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.7 ° / 15.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı