“GÖRKEMLİ HATIRALAR” İLE ATAŞEHİR’DE 3 FİDAN ANILDI

Ataşehir Deprem Parkı, Türkiye’nin en çok izlenen TV kanallarından Halk TV’nin “Görkemli Hatıralar” programına ev sahipliği yaptı.

TARİH: 6.05.2024 17:14
Son Güncelleme: 6.05.2024 17:14

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu “Görkemli Hatıralar” programının 5 Mayıs Pazar günü gerçekleşen canlı yayınının konukları; Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Bora Gezmiş, Mükerrem Erdoğan, Turgut Ünlü ve Metin - Kemal Kahraman oldu.

6 Mayıs 1972’de idam edilen ve “3 fidan” olarak anılan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anısına düzenlenen programda, dönemin canlı tanıkları 3 fidanın idam süreçlerini anlattılar. Parkın içerisinde bulunan Deniz Gezmiş heykelinin önünde yapılan programda Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anısına şarkılar söylendi.

Görkemli Hatıralar programını Ataşehir’de misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Onursal Adıgüzel, “Sizleri Ataşehir’de ağırlamak ve Denizleri burada anmak bizim için bir onurdur. 3 fidanımız, benim ve CHP Gençlik Kollarında yetişmiş her genç için çok değerlidir. Türkiye’de yüzyıl önce bir kurtuluş mücadelesi verilmiştir, bu anlamda Mustafa Kemal’in antiemperyalist mücadelesi çok önemlidir. Denizler de ‘antiemperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye’ dediler. Deniz Gezmiş’in anılarına baktığımızda şunu sıkça görüyoruz. Örneğin, babasına gönderdiği mektupta ‘Beni iyi ki Mustafa Kemal’in yolunda yetiştirdin’ diyor. Çok önemli savunmalarının birinde de ‘Bu ülkedeki asıl Atatürkçüler bizleriz’, ‘Bağımsızlık mücadelesinde Mustafa Kemal’in izinden yürüyen bizleriz’ diyor” şeklinde konuştu. 

Gençlere sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Başkan Onursal Adıgüzel, “Dünyadaki örneklerine bakalım, 68 kuşağının temsilcileri diğer ülkelerde büyük işler yaparken, biz o gençlerimizi idam ederek kaybetmişiz, çatışmalarda kaybetmişiz. Bu genç beyinler, öğrenci liderleri bu zamanlarda yaşasalardı Türkiye’nin bugününe büyük katkıları olurdu diye düşünüyorum” dedi.

Deniz Gezmiş’in de aralarında olduğu ülkemizin kaybettiği önemli değerler için bir müze kurmak istediklerini belirten Başkan Onursal Adıgüzel, “Geçmişten bugüne kaybettiğimiz birçok değerimizin; Denizlerin, Uğur Mumcuların anılarıyla toplum hafızamızı diri tutacak bir merkezi hayata geçirebilmek için çalışmalara başlayacağız” açıklamasında bulundu.

Deprem bölgesini de unutmadıklarını dile getiren Başkan Onursal Adıgüzel şöyle konuştu: “6 Şubat günü deprem bölgesine ilk giden siyasetçilerden biriydim. Cumhuriyet Halk Partisi adına Adıyaman'da sizin o büyük desteklerinizin dağıtılmasını sağladım. Biz çok büyük bir milletiz ve dayanışmanın en güzel örneklerini gösteriyoruz. 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı Ataşehir’de kutlarken deprem bölgesini de unutmadık. Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere'yle birlikte bir proje gerçekleştirdik. İstanbul Gençlik Platformu'ndan arkadaşlarımız 23 Nisan'da Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle Adıyaman'a gittiler. Adıyaman Belediyesi'yle orada 23 Nisanımızı birlikte kutladık. 19 Mayıs’ta da devam edeceğiz. Ataşehir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 19 Mayıs’ta Samandağ'da Cumhuriyet İlkokulu'nda olacak. Ben de 19 Mayıs günü onlarla birlikte Samandağ'da Cumhuriyet İlkokulu'nda olacağım. Oradaki öğrencilerimizin, çocuklarımızın rehabilitasyonuna katkı sunmaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde, yaz döneminde de deprem bölgelerinden Malatyamıza yine Ataşehirimizden çok önemli bir eser kazandırıyor olacağız.”

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

İBB’DEN DOPDOLU BİR KARNE ŞENLİĞİ

MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARTMA YAPTI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
“GÖRKEMLİ HATIRALAR” İLE ATAŞEHİR’DE 3 FİDAN ANILDI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.3 ° Güneşli