Tarih: 11.01.2022 11:10

GOP ''SIFIR ATIK '' MESAİSİNDE.

Facebook Twitter Linked-in

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yerli imkanlar ile geliştirilen Sıfır Atık Mobil Takip Sistemi uygulamasıyla evde biriktirilen atıklar, adreslere giderek toplanıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi sıfır atık çalışmalarında bir ilke imza attı. Belediye tarafından geliştirilen Sıfır Atık Mobil Takip Sistemi uygulamasıyla vatandaşlar, ev veya iş yerlerinde biriktirdikleri geri dönüşüm atıklarını belediyeye bildirebiliyor. Uygulama üzerinden bildirilen atıklar, belediye ekipleri tarafından adresten teslim alınıyor. Uygulamayı kullananlar, teslim ettikleri atık miktarına göre kazandıkları puanlarla çeşitli hediyelerin sahibi olabiliyor. Gaziosmanpaşalılar, mahallelerinin çöp toplama, sokak süpürme, yıkama gibi birçok temizlik hizmetini de fotoğraflı şekilde uygulama üzerinden takip edebiliyor.

Lansmanda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Her birimizin şehre önem vermek anlamında yaptığımız bir uygulamayı sizlerle paylaşmak ve bu şekilde sizler aracılığı ile tüm paydaşlarımıza iletmek maksadıyla bir aradayız. Bu uygulamanın önemli özelliği ilk kez halkımıza açılıyor. Yapılan çalışmaları belli bir noktaya kadar belediye bünyesinde teknik ve hizmet olarak bir neticeye ulaştırdıktan sonra, yapılan temizleme veya sıfır atıkla ilgili tüm çalışmaların toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi, takip edilebilmesi ve denetlenebilmesi anlamında kendi yerli yazılımımızla halkımıza sunduğumuz bu sıfır atık geri dönüşüm anlayışının yeniden kurgulanmasıyla ilgili bir lansmandır” dedi.

“VATANDAŞIMIZA HIZLI GERİ DÖNÜŞ YAPABİLECEĞİMİZ BİR MODELİ UYGULAMAYA SUNUYORUZ”

       Hayata geçirdikleri uygulama hakkında bilgi veren Usta, ”Geri dönüşüm artık bir yeni anlayışla bir dijital platforma taşınıyor ilçemizde. Her türlü veriyi, talebi, öneriyi ya da şikayeti anında haritalar üzerinde takip edebileceğimiz, müdahil olabileceğimiz, çözüme hızlı yetişebileceğimiz, vatandaşımıza bu konuda hızlı geri dönüş yapabileceğimiz bir modeli uygulamaya sunuyoruz. Şehirde değişimi, yaşamda gelişime dönüştüren bir anlayışla bu atıkların bir şekilde yönetilmesi ve şehrin yaşanabilir bir şehir olması için de en önemli adımdır” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —