GİTTİ ENGİNAR GELDİ SAAT KULESİ

GİTTİ ENGİNAR  GELDİ SAAT KULESİ

Bayrampaşa Kadifede kavşağında olan içinde Enginar olan havuz kaldırıldı, yerine saat kulesi yapıldı.

Önceki dönem Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’nin önem verdiği Enginar’ı Bayrampaşa’ya simge olarak oluşturmuş, Bayrampaşa’nın değişik  yerlerine havuz içinde veya sade olarak yapmıştı.

Hüseyin Bürge bir sohbetimizde Enginar’ı tarif ederken; “Geçmiş dönemlerde İstanbul’un en kaliteli Enginar’ının Bayrampaşa’da yetiştiğini tespit ettik. Bazı ürünler az ama kalitesiyle adını duyurur marka olur. Mesela Çengelköy Hıyarı diye adını duyurmuş.  Çengelköy’de çok hıyar yetişir mi? Bayrampaşa Enginar’ı da böyle bir şey. Geçmiş yıllarda yetişirmiş, kalitesiyle adını duyurmuş bir ürün olmuştur. Bizde Enginar’ı Bayrampaşa’nın simgesi yaptık” demişti.

Havuzlu Enginar simgesinin bir tanesi de Kadife kavşağında yıllarca Bayrampaşalılara gülümsedi, Vatan caddesinden Bayrampaşa’ya gelenleri karşıladı.

Şimdi Kadife kavşağındaki Enginar’lı havuz sökülerek yerine Saat kulesi yapıldı.

Kamuoyunda "Keşke saat kulesi Enginar görünümlü yapılsaydı" denildi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’de saat kulesinin önünde fotoğraf çektirip Sosyal medya hesabında, “İlçemize kazandırdığımız simge projelerimizden Saat Kulesi bereketi ile geldi. Kar yağışı sonrası beyaz örtü ile kaplanan Bayrampaşa'mız bir başka güzel.” Diye paylaştı.



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?


Anahtar Kelimeler: GİTTİ ENGİNAR GELDİ KULESİ