GERİ DÖNÜŞÜMDE FARK YARATIYORLAR

GERİ DÖNÜŞÜMDE FARK YARATIYORLAR

Çevre Dostu Mobil Sıfır Atık Getirme Merkezleri bizlerle

Doğada yok olma süreleri oldukça uzun olan ve ciddi anlamda çevre kirliliğine neden olan atıkların, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında geri dönüşüme, ülke ekonomisine ve doğaya kazandırılması amacıyla Kartal’da 8 mahalleye 7’li mobil sıfır atık getirme merkezi yerleştirildi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, proje kapsamında yer alan noktalardan biri olan Kartal Uğur Mumcu Mahallesi 7’li mobil sıfır atık getirme merkezini ziyaret ederek Komşu İletişim Merkezi’nin mahalledeki sitelerde yaptığı bilgilendirme çalışması ile ilgili bilgi aldı. 

Kartal’da kullanım dışı kalan atıkların ham madde olarak geri dönüşüme dâhil olmasını ve atık oluşumunu en aza indirmeyi hedefleyen Kartal Belediyesi, “Atık Yönetimi” çalışmalarına yenilikçi yaklaşımlar kazandırmaya devam ediyor. 

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı biriktirilmesini ve ayrı toplanmasını sağlayan 7 bölmeden oluşan mobil sıfır atık getirme merkezi, Kartal’ın 8 mahallesine yerleştirildi. 

‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde hayata geçirilen projede; kâğıt-karton, cam, metal, plastik atıklar, atık yağ, elektrikli ve elektronik atıklar ile atık pil olarak toplam 7 bölmeden oluşan mobil sıfır atık getirme merkezi ile atıklar, kaynağında ayrıştırılmış oluyor.