179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

GEREKÇE: GENÇLERE KİŞİLİK VE AHLAKİ GELİŞİMLERİNE KATKI SUNMAK MI?

Son günlerde tartışmaların başlıca gündemi Kültür derneklerini yerlerinden Bayrampaşa Belediyesinin çıkarması. İlim Yayma Cemiyetinden sonra Pusula Derneği de basın açıklaması yayınladı

TARİH: 19.08.2024 11:19
Son Güncelleme: 22.08.2024 10:09

Bayrampaşa Belediyesi İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesi ile Pusula Derneğini faaliyet gösterdikleri mekanları terk etmeleri için 15 Ağustosa kadar gün vermişti. Gençlere kişilik ve ahlaki gelişimlerine katkı sunan, ek derslerle eğitime katkı sağlayan, toplumun kahir ekseriyetinin hoşnut olduğu  İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesi ile Pusula Derneğinin mekanlarının anlaşma gereği daha zamanlarının olmasına rağmen Belediye Başkanı Hasan Mutlu oluruyla ellerinden alınması büyük tepkilere sebep olmuştu. Geçtiğimiz günlerde İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesi basın açıklaması yaparak tepkilerini göstermişlerdi. Pusula Derneği de kamu oyuına duyuru diyerek bir basın açıklaması yaptı. 

Duyuruda, “2027 yılına kadar süresi olan “ortak hizmet protokolü” gerekçe gösterilmeden ve Meclis Kararına bile ihtiyaç duyulmadan iptal edilmiş” denildi.

Pusula Derneğinin kamuoyuna duyurusu: 

Muhterem Bayrampaşalılar

     Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneğimiz, 2011 yılında Bayrampaşa Vatan Mahallemizde çocuklarımızın okul derslerine destek olmak, kişilik ve ahlaki gelişimlerine katkı sunabilmek için faaliyete başlamış ve 13 yıldır bu doğrultuda hizmetlerini sürdürmektedir. 

      Derneğimizin yaptığı başarılı çalışmaları gören Bayrampaşa Belediyesi, 2015 yılında Cevatpaşa Mahallesinde atıl pozisyonda olan bir binayı üç yılda bir Belediye Meclisi kararıyla yenilenen “ortak hizmet protokolü” ile derneğimize tahsis etmiştir. 

        Derneğimiz bu mekânda Bayrampaşa Belediyesine yük olmadan büyük oranda kendi üyelerinin ve bağışçılarının özverili destekleriyle birçok faaliyetler yürütmüştür. Yıllarca başta Cevatpaşa Mahallesi olmak üzere Bayrampaşa’mızda yüzlerce ilköğretim çocuğuna, ortaokul ve lise gençlerine okul eğitimlerine katkı sunacak şekilde derslerine yardımcı olunmuş, ayrıca çocuklarımızın kişilik ve ahlaki gelişimine katkı sağlayacak değerler eğitimi, mutfak ve el becerileri atölyeleri, gezi programları, uçurtma şenlikleri vs düzenlenmiştir. Mahalle halkı tarafından hızla benimsenen ve sahiplenilen, toplumun her kesimine hitap eden birçok kültürel ve sosyal çalışmalar, seminerler, okuma yazma kursları, hat ve ebru kursları gibi birçok faaliyet yapılmıştır.

     31 Mart seçimlerinden sonra seçilen yeni Belediye başkanımız dernek yönetim kurulumuzca ziyaret edilerek kendisine başarılar dilenmiş, yeni yönetimin ideolojik yapısının, dini ve kültürel değerlerle çatışmasına dair toplumsal algının değişmesi adına izleyecekleri tutumun önemli olduğu vurgulanarak, bunun toplumsal barış adına çok önemli bir fırsat olduğu ifade edilmiştir. Bu görüşmede faaliyetlerimizi anlatmak için dernek binasında kendilerine sunum yapmak talebimiz iletilmiştir. Bu temenniye ve talebe rağmen kısa bir süre sonra çocuklara yönelik gezi etkinliklerinde ihtiyaç duyulan ve önceki belediye yönetimi döneminde her STK için kolaylıkla karşılanan otobüsler “araç olmadığı” veya “STK’lara araç verilmediği” gerekçesiyle talep karşılanmamış, ve böylece birçok gezi faaliyetinin yürütülmesi aksatılmıştır. Bunun ardından 2027 yılına kadar süresi olan “ortak hizmet protokolü” gerekçe gösterilmeden ve Meclis Kararına bile ihtiyaç duyulmadan iptal edilmiş, 15 Ağustos 2024 tarihinde binanın geri teslimi gerçekleşmiştir. 

     Bayrampaşa Belediye Başkanı ve yönetiminin toplumun temel değerleriyle çatışan siyasi geçmişlerinin izini silmek yerine, ideolojik bagajlarına teslim olduğunu ve zihniyetlerinin değişmediğini görmek bizleri ülkemiz ve Bayrampaşa halkı adına endişelendirmiştir. 

    Günlük politik duruşların üzerinde, tek amacı “çocuklarımıza değer katmak, onları ahlaklı, erdemli, çağına ve geleceğe damga vuracak bilgi ve donanımda yetiştirmek“ olan derneğimiz, belediye yönetiminin bu ideolojik tutumunu ve yanlış kararını güçlü bir şekilde kınamaktadır.

     Pusula ailesi olarak bizler, siyasi konjonktürden bağımsız olarak, her şart ve zeminde çocuklarımızın ahlaki ve akademik gelişimine katkı sunabilmek amacıyla çalışmaya daha bir azimle ve kararlılıkla devam edeceğiz. 

     Tüm üyelerimize, dostlarımıza, gönüldaşlarımıza, Cevatpaşa Mahallesi sakinlerine ve tüm Bayrampaşalılara saygıyla arz ederiz.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE 70 MİLYON TL’LİK DEV EĞİTİM BURSU

BAŞKAN YARDIMCILARI BELİRLEN, İKİSİ AK PARTİ BİRİSİ BAĞIMSIZ

İBB'DEN CAMİ, TÜRBE VE CEMEVLERİNE KAPSAMLI DESTEK

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN PERSONEL İLE BULUŞTU

MKYK ÜYESİ BÜRGE VE İLÇE BAŞKANI ACAR'DAN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A ZİYARET

ATİLLA AYDINER’DEN BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BELEDİYE ENCÜMENİ TOPLANDI: ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

CEVATPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU YENİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLADI

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN EĞİTİM VE AFET YÖNETİMİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTILAR

YANLIŞIN KARŞILIĞI YANLIŞ OLAMAZ, YANLIŞ ÖRNEK OLMAZ

CUMHURİYET TÖRENİNDE CHP’LİLERDEN İBRAHİM AKIN’A PROTESTO

TUTUKLU BAŞKAN MUTLU'DAN ANLAMLI 29 EKİM MESAJI

CHP BAYRAMPAŞA’DAN CUMHURİYETİN 102. YILINA ÖZEL ÇELENK SUNUMU

MERHUM MUHTAR SEYİT KELEŞ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

TUTUKLU BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KADIOĞULLARI HASTANE'YE KALDIRILDI

İLK BÜROKRAT BAŞKAN YARDICISI ATAMASI MESUT ONAT

BAYRAMPAŞA’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU ZİRVE YAPTI

CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU BAYRAMPAŞA’DA: KAYMAKAMLIK TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 102. YILI KUTLU OLSUN, DEVLETİMİZ DAİM OLSUN

BAYRAMPAŞA TUNA SPOR YILDIZ KIZLAR LİGE 3-0'LA BAŞLADI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
GEREKÇE: GENÇLERE KİŞİLİK VE AHLAKİ GELİŞİMLERİNE KATKI SUNMAK MI?

İstanbul

03.11.2025

  • İMSAK 06:04
  • GÜNEŞ 07:30
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:39
  • AKŞAM 18:05
  • YATSI 19:26

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4
  • Pazartesi 20 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 19.4 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.9 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı