Tarih: 12.09.2024 18:22

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BAYGEM’LE OLAN PROTOKOLÜ FESHETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Bayrampaşa Belediyesi arasında yapılan protokol ile yaklaşık beş yıldır, Bayrampaşa Gençlik Merkezi BAYGEM’in masraflarını karşılıyordu. Protokol gereği aylık Bir Milyon Türk Lirası gibi BAYGEM’in (Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi) masraflarını karşılayan Gençlik ve Spor Bakanlığı henüz zamanı dolmamasına rağmen tek taraflı protokolü feshettiğini belirten yazıyı belediyeye göndererek, BAYGEM’de olan personelini çekti. 

FESHİN NEDENİ SORGULANIYOR

Deprem etkisi yapan bu gelişme kamuoyunda da sorgulanmaya başlandı. Yıllardır yapılan bu çalışmanın daha zamanı varken protokolün feshedilmesini yorumlayanlar belediyenin, İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa şubesi, Pusula Derneği, mescit kapatma gibi kurumlara dokunmanın ve yapılan olumsuz kararlarının etkisi olabileceği belirtiyorlar. Önceki yönetimin merkezi hükümete yakın olması nedeniyle Bayrampaşa Belediyesinde yapılan hızlı kadrolaşma ve işten çıkarmaların da etkisi olabileceği konuşuluyor. 

KURSLAR ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Belediye yönetimi sezon öncesi BAYGEM’de eğitimin ücretli olmasını istemiş, gelen tepkiler üzerine bu sezon ücretten vazgeçmişti. Şimdi protokolün iptal edilmesiyle BAYGEM’in masraflarının karşılandığı Bir Milyon Türk Lirasının üstünde olan masrafın belediyenin üstüne yük olacağı da kamuoyunun gündeminde. İmkanları olmadığı için yüzlerce gencin kurs gördüğü BAYGEM’in ücretli olması halinde bu kadar kursiyer mağdur olacaktır.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —