180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

GENÇ KARİYER GÜNLERİ’NİN BU DÖNEMKİ SON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başakşehir Belediyesi İstihdam ve Kariyer Merkezi tarafından lise son sınıf öğrencilerinin üniversite tercihleri öncesi kariyer planlamalarına katkı sağlamak amacıyla Genç Kariyer Günleri düzenlendi.

TARİH: 11.02.2025 09:00
Son Güncelleme: 11.02.2025 03:19

Genç Kariyer programının 2024 - 2025 eğitim - öğretim yılındaki son programının konukları Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA Genel Müdürü Abdülkadir Çay ile Uzman Psikolog Kerem Gümüş oldu. Programın açılışında Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da bir konuşma yaptı.

“TERCİH EDİLMEK MUHTEŞEM BİR ŞEY!”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Genç Kariyer Günleri'nin amacının öğrencilere gelecekte doğru kararlar almaları noktasında yardımcı olmak olduğunu belirtti. Kartoğlu, sadece okul bitirip diploma almanın yeterli olmadığını ve öğrencilerin kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Şu ifadeleri kullandı:

“Okul ziyaretlerimde anlattığım, burada da hatırlatmak istediğim bir anekdot var. Hepinizin başarılı olmasını, istediğiniz bölümleri kazanmanızı temenni ediyorum. Ancak şunu unutmayın: Liseyi bitireceksiniz ve bir diplomanız olacak, sonra üniversiteyi kazanıp bitireceksiniz ve bir diplomaya daha sahip olacaksınız; ama sadece diploma işinize yaramaz. O zaman ne yapmalıyız? Kendimizi geliştirecek, yetiştireceğiz. +1’ler kazanacağız. Örneğin dil eğitimi alacak veya mesleki anlamda kendimizi geliştireceğiz. Belki babamızın mesleğini öğreneceğiz ya da tanıdığımız önemli bir meslek sahibinin yanında deneyim kazanacağız. Ya da sosyal anlamda kendimizi güçlendirecek, böylece güçlü bireyler olacağız.”

Kartoğlu, gençlerin kendilerini geliştirdikleri takdirde kariyer dünyasında nasıl öne çıkacaklarını şu şekilde ifade etti:

“Üniversiteyi bitireceksiniz, diplomanızı alacaksınız ve CV’nizdeki şeyler, gelecekte çok önemli olacak. İyi bir diplomanız, iyi bir CV’niz ve kendinizi dolu dolu geliştirdiğiniz +1’ler ile iş arayacaksınız. Başvurunuzu yapınca, bakacaklar CV’nize, ‘Lütfen bizimle çalışır mısınız?’ diyecekler. Tercih edilmek gerçekten muazzam bir şey. Bunu her birinizin yaşamasını diliyorum. Diğer durumda ise, bakacaklar CV’nize, ‘Biz sizi ararız’ diyecekler. O yüzden lütfen yalnızca diploma almak için okumayın. Geleceğe iyi hazırlanın, +1’ler kazanın. Ancak bu şekilde daha güçlü olabilir ve tercih edilen insanlardan biri olabilirsiniz.”

“SİVİL TOPLUM ALANINDA ÇALIŞMAK BİR AYRICALIKTIR!”

SETA Genel Müdürü Abdülkadir Çay, programda "Üçüncü Sektör: Sivil Toplum" başlıklı bir sunum yaptı. Çay, sivil toplum kuruluşları ve özellikle düşünce kuruluşları hakkında bilgi vererek bu alanda çalışmayı düşünen öğrencilere merak ettikleri soruları yanıtladı. ABD’deki düşünce kuruluşlarından örnekler vererek, bu kuruluşların bilgi ürettiğini ve ürettikleri bilgilerin stratejiye dönüştürülüp dünya siyasetinde aktif rol oynayabildiğini vurguladı. Çay, ABD’deki bazı düşünce kuruluşlarının Ortadoğu ülkeleri tarafından fonlandığını ve bu paralarla Ortadoğu'yu şekillendirdiğini belirtti.

SETA Genel Müdürü, sivil toplumda çalışmanın önemini şu sözlerle ifade etti: “Sivil toplumda çalışmak sadece kendimize değil, başkalarına da faydalı olmak açısından bir ayrıcalıktır; çünkü bu dünyada sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.”

Çay, düşünce kuruluşlarının bilgi üretme biçimini de şu sözlerle açıkladı: “Bugünün dünyasında sosyal medyada sürekli bir şey arıyoruz ama ne aradığımızı bilmiyoruz. Eğer ne aradığımızı bilmiyorsak, neden sürekli arıyoruz? Aslında bu tür tuzaklarla bizi düşünmekten uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Düşünmek, üretmektir. Biz de SETA’da her şeyden önce düşünüyor ve bilgi üretiyoruz.”

Genç Kariyer Günleri kapsamında dönem boyunca düzenlenen on etkinlikte akademiden siyasete, medyadan eğitime kadar birçok alanda uzman konukların ve uzman Psikolog Kerem Gümüş’ün katılımıyla öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sağlandı.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

VALİ GÜL VE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN BAYRAMPAŞA'DA 10 AİLE ZİYARETİ

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN İLÇE EMNİYETİNE ZİYARET

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

ŞEHİT ATEŞİ ETKİNLİKLERİ İPTAL ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN PARK VE BAHÇELER PERSONELLERİYLE BULUŞTU

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NİN SESSİZ KAHRAMANLARINA ANLAMLI ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ’NDE “EVLİLİK OKULU” BAŞLADI

DOĞAYI FOTOĞRAFLAYAN GENÇLER SESSİZLİĞİN GÜCÜNÜ KEŞFETTİ

GELECEĞİN YILDIZ KUNGFUCULARI: ŞAMPİYON İKİZ KARDEŞLER

BAYRAMPAŞA'DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

HASAN MUTLU’YA SEÇMENDEN 60. GÜN MEKTUPLARI; “SİZE İNANIYOR GÜVENİYORUZ”

ATATÜRK, BAYRAMPAŞA'DA 87. YILINDA SAYGIYLA ANILDI

İBB, BALAT SPOR TESİSLERİ’Nİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİ

BAYRAMPAŞA ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE ARA TATİL COŞKUSU

BAŞKAN VEKİLİ AKIN'DAN VALİ GÜL'E NEZAKET ZİYARETİ

KAYKAY TUTKUNLARI MUNGUZZİ İÇİN PİSTE ÇIKTI

ULU ÖNDER BEYLİKDÜZÜ’NDE SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

SUAT TERİMER ANADOLU LİSESİ'NDE 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

"10 KASIM TATİL DEĞİL, MİRASTIR!"

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
GENÇ KARİYER GÜNLERİ’NİN BU DÖNEMKİ SON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul

12.11.2025

  • İMSAK 06:13
  • GÜNEŞ 07:41
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:31
  • AKŞAM 17:56
  • YATSI 19:18

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7
  • Çarşamba 15.8 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.2 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı