180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

GENÇ DİPLOMASİ AKADEMİSİ’NDEN, KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A ZİYARET

Genç Diplomasi Akademisi geleceğin başarılı diplomatlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında ilk olarak gerçekleştirilen Kıbrıs Saha Çalışması’nda gençler; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaret etti.

TARİH: 8.11.2021 10:27
Son Güncelleme: 8.11.2021 10:27

Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Divan Derneği ile birlikte gerçekleştirilen Genç Diplomasi Akademisi geleceğin başarılı diplomatlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında ilk olarak gerçekleştirilen Kıbrıs Saha Çalışması’nda gençler; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye’nin Lefkoşa büyükelçisi ali murat başçeri’yi ziyaret etti.

Sultangazi Belediyesi, gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Sultangazi Belediyesi; Gençlik ve Spor Kulübü, Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi (SEDA), ilçeye kazandırılan yeni okullar, Gençlik Merkezleri, kütüphaneler, Kitap Kafeler, Spor Akademileri, yüzme havuzları, güreş salonları, e-spor merkezleri, söyleşiler, seminerler, konserler ve daha nicesiyle kültürde, sanatta, sporda ve eğitimde gençleri güçlü bir şekilde desteklemeye devam ediyor.

GELECEĞİN BAŞARILI DİPLOMATLARI YETİŞİYOR

Sultangazi Belediyesi bunların yanı sıra, farklı paydaşlarla işbirliği yaparak, belirli alanlara ilgisi olan gençleri yetiştirmek amacıyla dikkat çeken projelere de imza atıyor. Bunlardan biri olan Genç Diplomasi Akademisi projesi, akademik açıdan başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencileri bir araya getiriyor. Diplomasiye ilgi duyan gençler atölye çalışmaları, müzakereler, seminerler, mülakatlar, kurum ziyaretleri, saha çalışmaları ve raporlamalar gibi birçok farklı etkinlikle bir araya gelip ortak çalışmalar gerçekleştirme fırsatını yakalıyor. Böylece gençlerin diplomasi, siyaset, tarih, coğrafya, münazara, hitabet, liderlik, yöneticilik ve gönüllülük gibi birçok alanda kişisel ve kişilerarası becerilerini artırarak nitelikli ve aktif bireyler olmalarını desteklemek amaçlanıyor. Projeleri başarıyla bitiren gençleri, burs desteği ve resmi kurum ve kuruluşlarda staj imkânı gibi fırsatlar bekliyor.

KIBRIS SAHA ÇALIŞMASI

Genç Diplomasi Akademisi’nde yer alan öğrenciler, dört günlük Kıbrıs Saha Çalışması kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret ettiler. Kıbrıs’ın ve Doğu Akdeniz’in, özellikle yakın zamanlarda yaşanan gelişmelerle Türk dış politikasının en önemli konu başlıkları arasında yer alması, ziyaretin gençler açısından önemini artırdı. Öğrenciler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri tarafından kabul edildi. Divan Derneği Başkanı ve Genç Diplomasi Akademisi Danışmanı Cihangir İşbilir de görüşmelerde öğrencilere eşlik etti. Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret eden öğrenciler, KKTC genelindeki tarihi yerleri de görme fırsatı buldu.

“GENÇLERİN, MİLLİ DAVAYA OLAN HEYECANLARINI GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Genç Diplomasi Akademisi’nin öğrencilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. “Siz gençlere olan güvenimizle Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki iş birliğinin, karşılıklı temasların ve dayanışmanın kıymetli olduğunu düşünmekteyim” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, iletişim çağının sağladığı kolaylıklarla yakınlaşma ve duygu birliğinin daha da arttığını dile getirdi. Kıbrıs Türk tarihine değindiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar, tarihten gelen bağların önemine vurgu yaptı. Kıbrıslı Türklerin geçmişte adada EOKA saldırılarına maruz kaldıklarını, zulüm ve soykırımla karşı karşıya mücadele verdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar,  Türkiye’nin desteğiyle Kıbrıslı Türklerin adada var olmayı başardıklarını söyledi. 
1974 Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıslı Türklerin özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, doğalgaz zenginlikleriyle Mavi Vatan’da, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin statüsünün güçlenmesinin önemine işaret etti. 

Genç Diplomasi Akademisi öğrencileri, daha sonra Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri tarafından Büyükelçilikte kabul edildi. Büyükelçi Başçeri, kabulde yaptığı konuşmasında, Kıbrıs’ın Türk dış politikasında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak gerçekleştirilen ziyaretin de, konunun yerinde çalışılması açısından önem taşıdığını söyledi.

“GENÇLERİMİZ BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİLER”

Genç Diplomasi Akademisi’nin KKTC’de gerçekleştirdiği saha çalışmasının büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Dursun, şöyle konuştu: “Öncelikle, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Ali Murat Başçeri’ye, nazik konukseverlikleri için gönülden teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki gençlerimiz, bu değerli ziyaretlerden çok büyük kazanımlar elde ettiler. Doğu Akdeniz ve Kıbrıs, ülkemiz için tarihsel öneme sahip bir bölgedir. Bu bölge, aynı zamanda sahip olduğu zengin fosil kaynaklarıyla son dönemde uluslararası arenada da ilgi odağı oldu. Türkiye, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığıyla, bölgeye ilgisini yöneltmiş yabancı güçlere karşı taviz vermeyen bir duruş sergiliyor. Bunları göz önüne aldığımızda; Doğu Akdeniz’in, Kıbrıs’ın ve Mavi Vatan’ın öneminin gençlerimiz tarafından idrak edilmesinin ne kadar elzem olduğu da ortaya çıkıyor. İşte bu sebeplerle, Genç Diplomasi Akademisi’nde yer alan genç kardeşlerimizin KKTC’yi ziyaret ederek konuyu yerinde çalışması ve değerli ziyaretlerde bulunması ayrı bir anlam taşıyor.”

“BİZLER, GENÇLERİMİZİ EN DEĞERLİ HAZİNELERİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Başkan Dursun, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler, gençlerimizi en değerli hazinelerimiz olarak görüyoruz. Bu değerli hazinelerin en güzel şekilde işlenmesi, geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için de gençlerimizi tüm gücümüzle destekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Divan Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz Genç Diplomasi Akademisi projemiz de, bu açıdan büyük önem verdiğimiz projelerimizden biri. Diplomasiye ilgi duyan, vatanını diplomasi arenasında en güçlü şekilde savunmak isteyen pırıl pırıl gençlerimiz, bu projemizle konunun uzmanlarından eğitimler alıyor, atölyeler, saha çalışmaları, görüşmeler gerçekleştiriyor, geleceğin başarılı diplomatları olmak üzere yetişiyorlar. Gençlerimizin bu yolda duydukları heyecanı onlarla paylaşıyor ve hepsine teşekkür ediyorum.”

 

 

 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ OPERASYONUNDA DİKKAT ÇEKEN TAHLİYE

İYİ PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN AZERBAYCAN ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA VE HELVA

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN GENÇLİK MERKEZİ KAMPINA ZİYARET

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ'NDEN , MÜFTÜ EREN'E ZİYARET

ARDA TURAN, KAYMAKAM ÇİFTÇİ'Yİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN CUMA PAZARI'NI ZİYARET ETTİ

BAYRAMPAŞA'DAN GENÇLERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ÇOCUK EVLERİNDEKİ YAVRULARA UNUTULMAZ ETKİNLİK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN MİNİK KAHRAMANLARA MORAL DESTEĞİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, KULÜP BAŞKANLARINI AĞIRLADI

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN'DAN YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

CELİL DİNÇAR RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ GENÇLİK BAŞKANI OLDU

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜNDE DİN HİZMETLERİ BULUŞMASI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ İSO BAŞKANI BAHÇIVAN'I ZİYARET ETTİ

MEHMET ACAR'DAN GENÇ SPORCULARA MORAL ZİYARETİ

AFET YÖNETİMİNDE KADIN VE ÇOCUK ODAĞI KONUŞULDU

BAŞKAN ACAR VE TEŞKİLATI, KARTALTEPE'DE HANE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAYRAMPAŞA KURUM AMİRLERİNDEN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ

VALİ GÜL VE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN BAYRAMPAŞA'DA 10 AİLE ZİYARETİ

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN İLÇE EMNİYETİNE ZİYARET

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
GENÇ DİPLOMASİ AKADEMİSİ’NDEN, KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A ZİYARET

İstanbul

16.11.2025

  • İMSAK 06:17
  • GÜNEŞ 07:46
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 15:28
  • AKŞAM 17:52
  • YATSI 19:15

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.8 ° / 13.5 ° false