Tarih: 06.07.2023 17:11

GELECEK VE SAADET GRUP İTTİFAKI

Facebook Twitter Linked-in

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde birlikte bir açıklama yaptılar. Davutoğlu, seçmenlerin güçlü alternatiflere olan arzusunu dile getirerek, "14 Mayıs'tan sonra ortaya çıkan karamsar tabloyu dağıtmak, dağınıklığı ortadan kaldırmak, yeni iş birliği ve ittifak imkanlarını ortaya çıkarmak ve en önemlisi iktidarın yanlışlarına karşı TBMM'nin denetim gücünü artırmak amacıyla iki parti olarak birçok konuda fedakarlık yaparak önemli bir adım attık. Bu, Saadet-Gelecek ittifakı adı altında birlikte yürüteceğimiz yeni bir çalışmanın kararlılığıdır. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleri ortak bir grup çalışmasına girecek. Bugün grup dilekçesi talebi, TBMM'ye iletilmek üzere" dedi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meclis'te grup olmadan milletvekillerinin bireysel çalışmalarının zayıf kaldığını belirterek, "Milletvekilliği yapan, iktidarda bulunan, Türkiye'yi yöneten, bu tecrübeye sahip olan kardeşlerimiz, başta Sayın Davutoğlu olmak üzere bu konuyu bizden çok daha iyi biliyor. Onlar da bir fedakarlıkta bulundu. Türkiye çapında uzun süredir teşkilatlanmış bir yapıya sahip olduğumuz için nezaket gösterdiler. Bizim amblemimiz altında birleşerek, Meclis'te bir grup oluşturma kararı aldık. İnşallah bugün Meclis'te arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. İlk grup toplantımızı da Meclis tatile girmeden önce gerçekleştireceğiz" dedi.

 

İki partinin ortak yazılı açıklamasında, 'Saadet-Gelecek İttifakı' adı altında bir ittifak kurulduğu belirtilerek, "İttifak, Meclis çalışmalarının yanı sıra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde de 'Seçim ittifakı' dahil her türlü iş birliğini kapsamaktadır. Bu çerçevede Gelecek ve Saadet Partisi milletvekilleri, 28'inci yasama dönemi boyunca Saadet Partisi bünyesinde bir grup kuracaklar. Birinci devre sonunda, partiler iş birliğinin şeklini ve sürecini yeniden değerlendirecekler. Oluşacak grubun başkanı, Gelecek Partisi'nden seçilen bir milletvekili olacak ve iki grup başkanvekili, biri Saadet Partisi'nden, diğeri Gelecek Partisi'nden seçilecektir. Genel başkanlar, 'Saadet-Gelecek İttifakı'nın ortakları olarak, iki partinin bayrak, flama, amblem ve benzer sembollerinin ortak olarak kullanıldığı haftalık grup toplantılarında milletvekillerine ve kamuoyuna sesleneceklerdir. Gelecek Partisi milletvekilleri, tüm siyasi faaliyetlerini Gelecek Partisi adına sürdüreceklerdir. Her iki parti milletvekilleri, görev ve sorumluluklarını kendi partilerindeki değişiklik olmadan sürdürecekler ve yürüttükleri siyasi çalışmalarda kendi genel başkanlarına ve parti kurullarına karşı sorumlu olacaklardır" denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —