Tarih: 05.12.2022 14:19

GARDAŞLIK FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, müziklerini ve kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor. Yiğidolar ve türkü diyarı Sivas, bu hafta Sultangazi'ye konuk oldu. 1. Sultangazi Gardaşlık Festivali'nde yöresel lezzetler damakları tatlandırırken, türküler de kulakların pasını sildi.

"YİĞİDOLAR DİYARI SİVAS'A VE SİVASLILAR'A SELAM OLSUN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler de bu güzel ortamda Sivaslılarla, Sultangazililerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Güler, sözlerine şöyle devam etti. “Kıymetli misafirler, değerli Sultangazililer, bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duydum. Hepinizi saygı ve seygiyle selamlıyorum.  Yiğidolar diyarı Sivas'a ve Sivaslılara selam olsun. Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

"GARDAŞLIK, BÜYÜK TÜRKİYE'DİR"

Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, "Sivas tarihte en önemli değerleri ifade eder. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas, Türkiye'nin dört bir yanında vefasını gösteriyor. Gardaşlık sadece Sivas değil, bu gardaşlık 85 milyon büyük Türkiye, Van, Edirne, İstanbul, Sultangazi'nin 85 milyonun bir arada olduğu, bir ve beraber olduğu büyük Türkiye'dir gardaşlık. Belediyemiz ve derneklerimiz bu organizasyonları yapıyor, hemşehrilerimizi bir araya topluyor. Bunun için Belediye Başkanımıza hassaten teşekkür ediyorum." dedi

"SİZE HİZMET EDENE SAHİP ÇIKIN"

İstanbul Sivas Konfederasyon Başkanı ve AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem programda yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Değerli Belediye Başkanımıza bu güzel organizasyona ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Sivas deyince akla Selçuklu geliyor, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir geliyor. Selçuklu'nun başkenti, Selçuklu ruhuyla yoğurulmuş bir medeniyetin bir ecdadın torunları olarak İstanbul'a renk katıyoruz.  Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketidir Sivas. Sivaslı hemşehrilerimize diyoruz ki, size hizmet edene sahip çıkın, Abdurrahman başkanımıza sahip çıkın.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —