‘FIRAT KALKANI BÖLGESİ ÜRETİMDE TÜRKİYE’Yİ DESTEKLİYOR’

‘FIRAT KALKANI BÖLGESİ ÜRETİMDE TÜRKİYE’Yİ DESTEKLİYOR’

Türkiye’nin ayakkabı üreticilerini uluslararası pazar ile buluşturan Gapshoes Ayakkabı Fuarı, Gaziantep’de başladı.

2016 yılında Fırat Kalkanı Operasyonu ile terör örgütü DAEŞ’in elinden kurtulan Çobanbey’den ayakkabı üreticilerinin de katıldığı fuara ilk günden ilgi yoğun oldu. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden tüccarların katıldığı ayakkabı fuarında Suriyeli ve Türk işletmeciler yeni ortaklıkların temelini attı. Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin İsa fuarla ilgili, “Gaziantep bölgenin üretim üssü ve birçok sektörde olduğu gibi ayakkabı üretiminde de Ortadoğu’nun buluştuğu nitelikte bir şehir. Çobanbey ayakkabı üreticileri olarak burada hem ürünlerimizi tanıtıyor hem de Türk üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik ortaklıklar kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Ortadoğu’nun en büyük ayakkabı fuarı Gapshoes, Gaziantep’de ziyaretçilerine kapılarını açtı. 29 Ocak Cuma gününe kadar açık olan fuara Türk üreticilerin yanı sıra DAEŞ işgalinden Fırat Kalkanı Operasyonu ile kurtulan Çobanbeyli ayakkabı üreticileri de katıldı. Türkiye’den aldıkları hammadde ve üretime yaptıkları katkıyla öne çıkan Çobanbeyli üreticiler 100’ü aşkın firmayla fuarda bölgelerini temsil etti. 

Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin İsa Gapshoes Ayakkabı Fuarı ile ilgili, “Gaziantep bölgenin üretim üssü ve ayakkabı üretiminde Ortadoğu lideri. Çobanbey üreticileri olarak burada hem ürünlerimizi tanıtma fırsatını yakalıyoruz hem de Türk paydaşlarımızla yeni anlaşmalar yaparak üretimimizi artırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

YILDA 3,5 MİLYON ÇİFT AYAKKABI ÜRETTİLER

DAEŞ kontrolünden bugüne Çobanbey’de hayatın oldukça değiştiğini vurgulayan Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin İsa, “DAEŞ elinde nüfusu 6 bini geçmeyen Çobanbey’de bugün 60 binin üzerinde insan yaşıyor. Bölge başta ayakkabı olmak üzere bir üretim üssü haline geldi. Gerek işçilik maliyetlerinin düşük olması, gerekse Türkiye’ye yakın konumumuz nedeniyle Ortadoğu pazarlarına kolaylıkla ulaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl 3,5 milyon çift ayakkabı üreterek başta Irak olmak üzere Ortadoğu pazarında yer aldık” dedi. 

‘TÜRKİYE EKONOMİSİNİ VE TÜRK ÜRETİCİLERİ DESTEKLİYORUZ” 

Çobanbey’de yer alan 450 ayakkabı imalathanesinin tamamının Türkiye ile çalıştığını belirten Hüseyin İsa, “Üretimde hammaddemizi Türkiye’den sağlıyoruz. Türkiye’deki büyük üreticilerle anlaşmalar yaparak üretimlerinin bir bölümünü üstleniyoruz ve böylece maliyetlerini düşürüyoruz. Türk ürünleri kalitesi ve fiyat avantajıyla Ortadoğu pazarında daha kolay yer buluyor. Gapshoes gibi fuarlar ile de hem iş ortaklarımızla hem de Ortadoğulu tüccarlarla bir araya gelebiliyoruz” şeklinde konuştu. 

‘YENİ OSB İLE 15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM’ 

Yerel meclisin öncülüğünde ve tamamen kendi öz kaynaklarıyla bir Organize Sanayi Projesi (OSB) hayata geçirdiklerinin altını çizen Hüseyin İsa, “Ticaret ve sanayi odamızın, yerel meclisimizle birlikte öz kaynaklarımızı kullanarak başlattığı OSB projemizle 205 bin metrekarelik alanda 850 imalathane açmayı planlıyoruz. Projemizin hayata geçmesiyle doğrudan 15 bin kişiye istihdam sağlamayı, 75 bin kişiye ise gelir kapısı olmayı hedefliyoruz. Temelini attığımız OSB projesinde ayakkabı ve malzemeleri başta olmak üzere tekstil, mobilya, makine sanayi, sağlık ürünleri, gıda ve zirai ürünler, paketleme sektörlerine yönelik imalathaneler kurulacak. Böylece bölgeyi, Ortadoğu’nun en hızlı gelişen sanayi bölgelerinden biri olarak konumlayacağız” diye konuştu. 

Bölgede üretimin artmasıyla geri dönüşlerin hızlandığını da sözlerine ekleyen İsa, “Bölgenin gelişmesi, üretimin artmasına bağlı. Ekonomimiz güçlendikçe daha fazla istihdam yaratacağız ve gönüllü geri dönüşler artacak. Tüm üretim malzemelerimizi ve hammaddemizi Türkiye’den karşıladığımız için üretmiş olduğumuz her ürün Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.