EYÜPSULTAN’DA“ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM EVİ”

EYÜPSULTAN’DA“ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM EVİ”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçedeki her bölgede özellikle çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Eyüpsultan Belediyesi her geçen gün hızla yaygınlaşan, kesin bir tedavisi olmayan ve sadece hasta olan kişiyi değil ailesini de yakından etkileyen Alzheimer hastaları için “Alzheimer Gündüz Yaşam Evi”ni Eyüpsultan’a kazandıracak.

ALZHEİMER HASTALARININ YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Türkiye Alzheimer Derneği ile gerçekleştirilecek olan iş birliği protokolü ile Alzheimer Gündüz Yaşam Evi’nde, Alzheimer hastalığı bulunan bireylerin kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, zihinsel rehabilitasyon çalışmaları ile yaşam kalitelerini artırmak, bir nebze de olsa hastalığın evre atlamasını geciktirmek, Alzheimer hastalarının yanı sıra bakım veren ailelere, bireylere ve yakınlarına da nefes aldırmak ve omuzlarındaki yükü hafifletmek amaçlanıyor.

TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN HEKİM VE HEMŞİRE DESTEĞİ ALINACAK Eyüpsultan Belediyesi 2024 Ekim ayı meclis toplantısında sunulacak olan iş birliği protokolü ile Türkiye Alzheimer Derneği’nin hekimlerinden tıbbi destek, hemşirelerinden eğitim desteği, gönüllü vatandaşlardan ise dayanışma desteği alınacak.

GERONTOLOJİK HİZMETLER BİRİMİ AÇILACAK

Öte yandan yaş almış komşularımızın daha sağlıklı, mutlu ve onurlu bir yaşam sürmelerini sağlama amacıyla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yaşlılık çalışmalarını yürütmek üzere Gerontolojik Hizmetler Birimi açılacak. Birim, ilçemizin yaşlılıkla ilgili sorunlarına daha profesyonel bir şekilde yaklaşacak Gerontolog istihdam ederek, yaş almış vatandaşlarımızın hayat kalitesini artıracak hizmetler gerçekleştirecek.