EYÜPSULTAN’DA YENİ “PATİLİ PARKI” AÇILDI

EYÜPSULTAN’DA YENİ “PATİLİ PARKI” AÇILDI

Eyüpsultan Belediyesi'nin patili dostlarımızı da düşünerek hayata geçirdiği "Patili Parkı" ve "Göktürk Pati Kliniği" projesi,sokaktaki canlıları da düşünerek kucak açtığı bir anlayışı yansıtıyor.

İnsanlar için yapılan 58 yeni parkın yanı sıra, Patili Park ve Pati Kliniği gibi projeler, hayvanseverlerin ve sokaktaki dostlarımızın yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Başkan Deniz Köken ‘in "sessiz komşularımızın yeri olsun" ifadesi, hayvanseverlerin duygularına tercüman oluyor ve onların bu alanda taleplerine duyarlı bir şekilde cevap veriliyor.

Pati Kliniği'nin açılışına katılan isimler arasında müzik dünyasının sevilen ismi Nükhet Duru'nun olması da, projenin toplumun geniş bir kesimi tarafından takdir edildiğini gösteriyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri, belediyenin sadece altyapı ve şehirle ilgili değil, aynı zamanda toplumun farklı kesimlerini de düşündüğünü gösteriyor.

SADECE İNSANLARA DEĞİL HAYVANLARADA HİZMET

Başkan Deniz Köken ‘in hayvanseverlere müjdelediği Göktürk Pati Kliniği ve Patili Park projeleri, sadece insanlar için değil, sokaktaki canlıların da yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Veteriner Fakültesi iş birliği ile yapılacak klinik, hem öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunacak hem de hayvan sağlığına katkı sağlayacak bir merkez olacak. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile yürütülen proje, belediyenin akademik dünyayla iş birliği yaparak topluma katkı sağlama çabasını yansıtıyor.

HAYVANLARA KARŞI GÖSTERİLEN HASSASİYET

Patili Park projesi, hayvanseverlerin ve sahiplerinin can dostları ile güvenli bir şekilde vakit geçirebileceği, sosyal alanlara dönüştürülen özel bir parkı içeriyor. Hayvanların eğitimi ve sosyal etkileşimleri için farklı parkurların bulunduğu bu alan, insanlar ve hayvanlar arasındaki dostluğu pekiştiren bir ortam sunuyor. Ayrıca, Göktürk Pati Kliniği, sahipsiz hayvanların sorunlarına çözüm getirme amacını taşıyor. Ücretsiz muayene, teşhis, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti sunarak, sokaktaki dostlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek oluyor. Başkan Deniz Köken ‘in bu projelerle hem hayvanlara hem de hayvanseverlere yönelik hassasiyeti, belediyenin toplumun farklı kesimlerini düşünerek projeler ürettiğini gösteriyor.

Editör: Burak İNCEOĞLU