EYÜPSULTAN'DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in göreve geldiği günden itibaren başlattığı büyük yerinde dönüşüm çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

TARİH: 23.02.2024 19:30
Son Güncelleme: 23.02.2024 19:30

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle İslambey Mahallesi’nde başlatılan yerinde dönüşüm projesinin temeli Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un katılımıyla atıldı.
 

Eyüpsultan’da Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri’nde başlatılan yerinde dönüşüm çalışmalarının ardından bu kez İslambey Mahallesi’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle  “5 bin 500 Bağımsız Bölümün Kentsel Dönüşüm Kapsamında Temel Atma ve Yıkım Töreni” düzenlendi.
 

“Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” sloganıyla gerçekleştirilecek dönüşüm projesinin başlangıcı için düzenlenen törenle birlikte, İstanbul genelinde Eyüpsultan’ın da aralarında bulunduğu 13 ilçede yıkım çalışmaları ve temel atma törenleri gerçekleştirildi.
 

İslambey Mahallesi’nde 4,59 hektar büyüklüğündeki alan üzerine inşa edilecek depreme dayanıklı binaları da kapsayan projenin başlangıcı için düzenlenen törene Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

“MUTLU SONA DOĞRU GİDEN BİR SÜRECİN BAŞINDAYIZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki törende yaptığı konuşmada, “Seneler öncesinde başlamış bir çalışma, değerli Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Bey’in gayretleri, o dönem bakanlığın desteği ve geldiğimiz noktada bugün mutlu sona doğru giden bir sürecin başındayız. Deniz Bey’i yıllardır tanırız, eski belediyecilerden. Yıllardır belediyecilik hizmeti vardı, tecrübesi vardı. Onun iyi niyetini çok iyi biliyoruz. Bugün bu birlikteliğin rahmetini hep birlikte görüyoruz. Kol kola girelim buraya hizmet edelim. Bugün 5 bin 500, gelecek hafta 5 binden fazla, ondan sonra yine aynı şekilde. Bütün konutlarımızı güvenli hale getirelim, sizler o evlerde oturun sonra da ‘Allah sizden razı olsun’ deyin, başka da hiç bir şey istemiyoruz” diye konuştu.
 

“SİZLERE, AFETE DAYANIKLI BİR İSTANBUL VAAT EDİYORUZ”

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum ise “Medeniyetimizin kadim başkenti İstanbul’umuzda yeni yuva heyecanıyla dolu çok anlamlı bir buluşma için İstanbul'umuzun manevi muhafızı Eyüp Sultan Hazretleri’nin dizinin dibindeyiz. Bugün karşınıza, daha önce verdiğimiz sözleri tutmanın huzuruyla geldik. Yavrularımızın güvenli geleceği için çok önemli bir adımı daha atmanın mutluluğuyla geldik. Bu adımı Eyüpsultan’ımız için, gençlerimiz için, kadınlarımız için, geleceğimiz için sağlam, güvenli Eyüpsultan için atıyoruz. İstanbul bir deprem şehri, geçmişte depremlerden dolayı çok acı yaşamış bir milletiz. Bu yüzden sizlere, afete dayanıklı bir İstanbul vaat ediyoruz. 5 bin 500 bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm projemizi başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

“211 BİNA YIKILDI, 637 BİNA YAPILACAK”

Projenin bakanlıkla birlikte yaptıkları ilk proje olduğunu ve bu yüzden heyecan verici bir gün yaşadıklarını belirten Başkan Deniz Köken ise şunları söyledi: “2022 yılında, şu an İBB Başkan adayımız o zaman bakanımızdı, o ve ekibiyle beraber bu güzel çalışmayı başlatmıştık. 1 buçuk yılda temel atma aşamasına geldik. Temel atma işlemi bizden kaynaklanmayan sebeplerden biraz uzadı. 211 bina yıkıldı, 637 bina yapılacak. İslambey Mahallesi Eyüpsultan’ın kadim mahallelerinden bir tanesi. Bu mahallenin dönüşümünde burası bir başlangıç olacaktır.”
 

Konuşmaların ardından yıkım ve temel atma töreni yapılan diğer ilçelerle canlı bağlantı kuruldu. Protokol üyelerinin katılımı ve dualar eşliğinde butonlara basılarak tüm noktalarda aynı anda çalışmalar başladı.
 

 

İSLAMBEY’DE 637 KONUT 20 TİCARİ BİRİM İNŞA EDİLECEK

İslambey’de başlayan proje tamamlandığında, toplam 637 konut, 20 ticari birimi ile bölgede, estetik ve güvenliğin üst seviyede olduğu yeni bir hayat başlayacak. Mahalle sakinleri zengin, her yönden sağlam konutlarına ve ticarethanelerine dönecek.

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

MİLLET PARTİSİ GAZİOSMANPAŞA’DA YARBAY IŞIK DÖNEMİ!

BAYRAMPAŞA’DA ÖĞRENCİLER KARNE SEVİNCİ YAŞANDI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ: KARNE FESTİVALİ

SULTANGAZİ’DE AŞURE BEREKETİ

EYÜPSULTAN’DA TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLADI

BAŞKAN DURSUN ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDU

EYÜPSULTAN “ZUMBA KADIN SPOR ŞENLİĞİYLE”

BAK GİDİYORUZ

ARNAVUTKÖY’E 4 YENİ PARK, 6 BİN 400 METREKARELİK YENİ YAŞAM ALANI KAZANDIRILDI

ARNAVUTKÖY'ÜN MAVİ BAYRAKLI KARABURUN SAHİLİ, İSTANBUL'UN YENİ GÖZDESİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE ŞİRKET BAHANE, İŞÇİ ÇIKARMAK ŞAHANE!

“YAZ DÖNEMİNİ İYİ DEĞERLENDİR” TERAZİDERE SPOR KULÜBÜ YAZ KAYITLARI BAŞLADI

BAYRAMPAŞA’DA AK GÜVERCİN CENK ÇINAR’LA YENİDEN HAVALANIYOR

MİLLİ TAKIM ABD’Yİ YENDİ DÜNYA KUPASI’NA VEDA ETTİ

İBB’DEN DOPDOLU BİR KARNE ŞENLİĞİ

MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
EYÜPSULTAN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cumartesi 28.3 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.5 ° / 21.3 ° Güneşli