Tarih: 17.09.2024 10:18

EYÜPSULTAN’A 3 YENİ KREŞ AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, 3-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerini sağlamak, nitelikli ve güvenli eğitim sunmak için yaptığı 21 Yuvamız İstanbul Kreşi, inşaatı tamamlanarak 2024-2025 eğitim dönemi için hazır hale getirilmesinin ardından törenle hizmete alındı. Yaklaşık 2 bin çocuğa okul öncesi eğitim imkânı sunan kreşlerin açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı.

Sultangazi Cebeci Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İSTANBUL'DA 21 YENİ KREŞ

Törende konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, toplu açılışı yapılan Eyüpsultan Yeşilpınar, Akşemsettin ve Karadolap, Küçükçekmece Sultan Murat, Büyükçekmece Pınartepe, Fatih İskenderpaşa, Bağcılar 15 Temmuz, Beyoğlu Hacıahmet, Çekmeköy Hamidiye, Pendik Sülüntepe 18 Mart, Küçükçekmece Atakent, Sultangazi Habibler, Kadıköy Kozyatağı, Pendik Yenişehir, Ümraniye Esenkent, Sultangazi Cebeci, Bakırköy Yeşilköy, Başakşehir Hoşdere, Arnavutköy Hadımköy, Avcılar Firüzköy ve Pendik Güzelyalı’da bulunan kreşlerin isimlerini tek tek söyleyerek, “21 kreşin daha hizmete girmiş olmasının gururunu yaşıyoruz. 21 mahallede farklı bir mutluluğu, farklı bir sevinci insanlarımızla buluşturduğunu hissedebiliyorum” dedi.

SAYILARI 160’A YAKLAŞACAK

İBB Başkanı İmamoğlu İBB kreşlerini "mega proje" olarak niteleyerek, projelerinin insana dokunduğunu ve burada yetişen çocukların hayata en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade etti.

Son olarak açılışı yapılanlarla birlikte kreş sayılarının 100'ü aştığını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, “Yarı dönemde açılacak ve inşaatı devam edenlerle birlikte kreş projesi sayısı 160'a yaklaşacak. Bugün eğer 5 yıl sonra 160'a yakın kreşi İstanbul'a hediye edebiliyorsak bu memleketin kaynaklarını, milletin geleceği için kullanma karakterini ortaya koyduğumuzda düşünün memleketin her köşesinde Rize'den Hakkari'ye, Diyarbakır'dan Muğla'ya memleketin her noktasında çocukların iyi eğitim alabileceği nice kreşler açılır" dedi.

Yaptıkları kreşleri yan yana dizdiklerinde onlardan daha kaliteli bir iç dizayn ve yapıya sahip bir kreşin İstanbul'da bulunamayacağını söyleyen İmamoğlu, her semtten çocukları birbirleriyle eşitlemeye çalıştıklarını dile getirdi.

ZEMİNİ OLUŞTURMAK TEMEL SORUMLULUĞUMUZ

Kreşlere giden çocukların bir yıldaki gelişimlerini gördüğünde kendisinin dahi hayrete düştüğünü söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Bir yıl öncesi ve bir yıl sonrasındaki bilinç, kendine olan güven, bilgi, birikim, muhteşem. Bu bağlamda çocuklarımızın hep ileriye dönük, medeniyete dönük, çağdaşlığa dönük ve eşitliğe dönük, hoşgörüye dönük, birbirini sevdikleri, saydıkları bir toplum var etmeye dönük bir zemini, temeli oluşturmak temel sorumluluğumuzdur.” İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından İstanbul'a kazandırılan 21 yeni kreşin toplu açılış törenine katıldık. Eyüpsultan’da İBB’nin 5, Eyüpsultan Belediyesi’nin 1 olmak üzere toplam 6 olan kreş sayısını, bu öğretim döneminin ikinci yarısında 16’ya çıkaracağız.”. Törende yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, Sultangazi Cebeci Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi'ni gezdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —