ESENLERLİ MİNİKLERİN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

ESENLERLİ MİNİKLERİN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dede Torun Yaşam Merkezi'nde, 4-6 yaş arası çocuklar tarafından gerçekleştirilen Geri Dönüşüm Defilesi, büyük beğeni topladı.




Çevre Koruma Haftası'nda düzenlenen etkinlikte, minikler aileleriyle birlikte atık malzemeleri kullanarak şık kıyafetler tasarladı. Jüri ve izleyicilerin karşısına "Çöp Deyip Geçme, Geri Dönüşümden Vazgeçme!" sloganıyla çıkan çocuklar, defilede mankenlik yaparak göz kamaştırdı. Minik tasarımcılar, atık poşetler, kağıt ve plastik gibi malzemeleri kullanarak birbirinden özgün ve şık kıyafetler ortaya çıkardı. Ayrıca, milli ve yerli TOGG ve TCG Anadolu araçlarının geri dönüşümden yapılan maketlerini de sergilediler. Hayal güçleri kadar tasarımlarıyla da dikkat çeken çocuklar, süper kahramanlardan astronota, karadan yürüyen gemiye kadar birçok özel tasarımı sahneledi. Evlerinde hazırladıkları kıyafetleri özel bir podyumda jüri üyelerine tanıtan miniklerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. 83 çocuğun başarıyla tamamladığı projeler arasından en iyisini seçmek jüri üyeleri için oldukça zorlu bir görevdi.




 Değerlendirmelerin sonucunda M. Emir Uyanık, "Gemiyi Karadan Yürüten Asker" kostümüyle birinci seçilirken, Emine Hira Demir "İstanbul Hanımefendisi" kostümüyle ikinci, Erva Kıraç ise "Cadı" kostümüyle üçüncü oldu. Birinciye bisiklet, ikinciye ve üçüncüye scooter hediye edildi. Ayrıca, ilk 10'a giren çocuklara paten, tüm katılımcılara ise yapboz hediye edildi.Defilede konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Şengör, çevrenin temiz tutulması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması konusunda ailelere büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, miniklerin çevre dostu olmaya dikkat çektiğini ve tüm katılımcıları tebrik etti. Şengör, geleceğin bugün yapılanlarla şekillendiğini hatırlatarak, geri dönüşüme katkı sağlamanın önemini vurguladı.