ESENLER MODELİ MOĞOLİSTAN’A ÖRNEK OLUYOR

ESENLER MODELİ MOĞOLİSTAN’A ÖRNEK OLUYOR

Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Moğolistanlı meslektaşlarına kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Moğolistanlı belediyeciler, Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını ülkelerine model almak istediklerini söylediler.

Moğolistan’ın ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm bölümlerinde görev alan bir grup, Esenler Belediyesi’ni ziyaret etti. Esenler Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanında yaptığı örnek projeleri hakkında bilgi almak isteyen gruba ilk olarak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı.

Kentsel dönüşüm Müdürü İbrahim Aslan, sunum sonrasında ziyaretçilerin sorularını cevapladı. Sohbet havasında geçen soru cevap kısmının ardında Moğolistanlı grup ziyaretlerine Esenler Kaymakamlığı ve Esenler Nüfus Müdürlüğü ile devam etti.

ÇALIŞMALARI BAŞARILI BULDULAR

Misafir heyet, son olarak da Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular ve Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarından çok başarılı bulduklarını ve etkilendiklerini belirttiler.

Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının kendilerine rehberlik edeceğini söyleyen Moğolistanlı belediyeciler, “Başarılı bir iş gezisi oldu. Bir çok yönleriyle çalışmalarımız farklılık gösterebilir ama deprem tedbirinin en önemli yolu binaların yenilenmesi. Biz de binalarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Biz de şehirlerimizde yapacağımız kentsel dönüşüm projelerinde Esenler’den istifade edeceğiz. Buradaki modeli ülkemizde uygulamaya çalışacağız” şeklinde konuştular.