ERDOĞAN, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI: MURAT KURUM

ERDOĞAN, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI: MURAT KURUM

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Seçim öncesi büyük bir merakla beklenen isim, Murat Kurum olarak duyuruldu.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Murat Kurum'un İstanbul'a daha fazla hizmet götürme vizyonuyla seçim yarışına gireceğini belirtti. Erdoğan, Kurum'un deneyimli bir yönetici olduğunu ve İstanbul'un karmaşık sorunlarına etkili çözümler getirebilecek bir lider olduğuna inandığını vurguladı.

 

Murat Kurum, daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini üstlenmiş, bir isim olarak tanınıyor. Erdoğan, Kurum'un bu deneyimiyle İstanbul'u daha yaşanabilir bir metropol haline getirmeyi hedeflediğini ifade etti.Bu kritik adaylık sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından dikkat çeken bir diğer isim ise şu anda İstanbul Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak seçimlere katılacak ve mevcut görevini sürdürme amacı güdecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurum'un liderlik vasıfları, yenilikçi projeleri ve şehir planlamasına dair vizyonuyla İstanbul'a yeni bir soluk getireceğine olan inancını dile getirdi.31 Mart'taki yerel seçimler, İstanbul'da rekabetin yüksek olduğu ve stratejik öneme sahip bir yarışa sahne olacak. 

Editör: Burak İNCEOĞLU