ERDOĞAN BAHÇELİ'NİN EMEKLİ MAAŞI ZAM ÖNERİSİNİ REDDETTİ, EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI!

ERDOĞAN BAHÇELİ

Recep Tayyip Erdoğan, ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede, emekli maaşlarına 8 bin 77 liralık seyyanen zam önerisini reddetti. Bu kararla, yaklaşık 16 milyon emekli, büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Editör: MERYEM RAMAZAN

TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edilen teklife göre, emekli maaşlarına sadece yüzde 25'lik bir artış yapılacak. Bahçeli'nin seyyanen zam önerisi ise Erdoğan tarafından reddedildi.

Erdoğan'ın Bahçeli'ye bu konuda bilgi vermediği ve partisinin ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldikten sonra Bahçeli'ye bu artışın Hazine'ye getireceği yük ile ilgili bilgilendirme yaptığı belirtiliyor. Erdoğan, Hazine'nin durumuyla ilgili tabloyu değerlendirdikten sonra Bahçeli'nin teklifinin mevcut bütçe durumu nedeniyle gerçekleştirilemeyeceğini aktardı. Ancak, ülkedeki mali durumun değişmesi halinde emekli aylıklarıyla ilgili düzenlemelerin yapılabileceği iddia ediliyor.

Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara neden olan bir diğer konu ise emekli maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30'a çıkarılmasıydı. Ancak, AKP kanadı, Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşmesi sonrası bütçe dengesinin korunması gerektiğini belirterek, ek bir önergeyle emekli aylıklarının artırılmayacağını açıkladı. MHP grubu ise ek bir zam yapılamaması nedeniyle moral bozukluğu yaşadı.

CHP ve SP milletvekillerinin emekli maaşlarına yüksek oranda artış öngören önergeleri de AKP oylarıyla reddedildi. MHP milletvekilleri ise AKP ile birlikte hareket etmeyerek karşı oy kullanmadı. Sonuç olarak, AKP ve MHP oylarıyla teklif kabul edildi, ancak emekliler bekledikleri zamdan uzak kaldılar.