Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması çağrısında bulundu. TÜED olarak emeklilerin sorunlarının çözümü için özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Ergün, geçmişte yaşanan bazı sorunların çözülmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Mektubunda, uzun süredir gündemlerinde olan talepleri hatırlatan Ergün, bu talepler arasında 2000 öncesi SSK emeklilerinin intibak talebi, bayram ikramiyesi, KEY ödemeleri, 65 yaş ve üzeri ücretsiz ve indirimli seyahat imkanı, EYT'lilerin emeklilik hakkı, evsiz emeklilere konut desteği, sağlık sorunlarının çözümü, ek ödemeler, banka kuyrukları ve banka promosyonları gibi konuların bulunduğunu belirtti. Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şimdiye kadar isteklerini yerine getirdiği için teşekkürlerini sunarken, yaklaşık 10 milyon emeklinin en düşük emekli ödemesinin 7 bin 500 lira olduğunu ve bu durumun emeklilerin yaşam mücadelesini zorlaştırdığını ifade etti.
Ergün, memurlar, kamu işçileri ve asgari ücretliler için alınan tedbirlerden memnuniyet duyduklarını ancak emeklilerin 7 bin 500 lira ile geçinmek durumunda kaldığını ve sağlıklı bir yaşam imkanının kalmadığını söyledi. Meclis'te görüşülen kanun tasarısının emeklilere yüzde 25 zam öngören bir teklif içerdiğini belirten Ergün, bu teklifin emekliler arasında büyük bir hüsranla karşılandığını dile getirdi.
Milyonlarca emeklinin yüzde 25 zam talebinin yanı sıra ilave artış istediğini belirten Ergün, mektubunu en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve aylıklara en az yüzde 25 + 4 bin lira seyyanen zam yapılması çağrısıyla tamamladı. Böylece, emeklilerin biraz olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılarak adaletli bir uygulamanın gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu gündem olan mektubun ardından gözler Cumhurbaşkanlığı'ndan gelecek cevaba çevrildi.