https://www.atakansigorta.com/

ELBİSTAN'DAN YOLA ÇIKAN OTOBÜS DEPREMZEDELERİ İSTANBUL'A GETİRDİ

Elbistan'dan yola çıkan otobüs depremzedeleri İstanbul'a getirdi Elbistan'daki depremzedeleri taşıyan otobüs Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na geldi.

TARİH: 11.02.2023 15:35
Son Güncelleme: 11.02.2023 15:35

Elbistan'daki depremzedeleri taşıyan otobüs Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na geldi. Çoğunluğu yaşlı ve çocuklardan oluşan 30 depremzede, SGK İl Müdürlüğüne bağlı araçlarla İstanbul'daki yakınlarının evlerine götürüldü.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremin ardından, çoğunluğu yaşlı ve çocuklardan oluşan 60 kişiyi taşıyan bir otobüs dün akşam saatlerinde Elbistan'dan İstanbul'a doğru yola çıktı. Güzergah üzerinde 30 depremzedeyi farklı noktalara bırakan otobüs, geriye kalan 30 kişiyle öğle saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Otogarına giriş yaptı. Yaklaşık 20 saatlik yolculuğun ardından İstanbul'a gelen depremzedeler, terminalin bekleme salonuna alındı. Ardından depremzedeler, SGK İl Müdürlüğüne bağlı araçlarla İstanbul'daki yakınlarının evlerine götürüldü.

"ÇOK BÜYÜK BİR BELA GELDİ. DUALARIMI OKUYARAK, SALAVAT ÇEKTİM

Depreme sahurda yakalandığını söyleyen Rahime Şahintaş, "Dışarıda kaldım. Gidecek yerimiz kalmadı. Çok kötü bir bela geldi. Ben evde sahura kalktım, yemek yedim. Haplarımı içecektim. Tek başımaydım. Bir felaket geldi. Allah Allah diyerek, dualarımı okuyarak, salavat çektim. İki kez oldu. Ondan sonra dışarıya çıkardılar beni. Öğleyin eve Kur'an okumak için geri geldim. Buzdolabının altına oturdum. Çok büyük bir bela geldi" diye konuştu.

"BAŞTA DEVLETİMİZ OLMAK ÜZERE, ALLAH RAZI OLSUN"

Yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadığı görülen İsmihan Özkurt isimli depremzede, "Yerde yattığım halde çok şiddetli bir sallantıyla uyandım. Çocuklarımın odasına koştum. Yanımdaki çocuğumu hiç uyandıramadım. Eşim de itfaiyede görevdeydi. Odadakileri uyandırdım, odaya getirdim. Hepimiz oturduk ve Eşhedü çekmeye başladık. Ev taban katta ama çok sallanıyordu. Evden de çıkmadık. Onu atlattık, ağladık ettik. Görümcelerim de bize geldi, 30 kişi odada duruyorduk. Kahvaltı yapalım dedik, kar çok şiddetliydi. Kahvaltı yaptık, abdest aldık, namaza durmadan güm diye ev gitti geldi. Kaynanam yere düştü, çoluk çocuk onun üzerinden geçerek dışarıya yalın ayak koştuk. Yolda dinlendik. Dinlenirken bir kez daha oldu, ağaçlar yıkılacaktı. Çok kötüydü, Allah bir daha yaşatmasın. Çok zor geçti. Ayaklarımız bileğe kadar ıslaktı, öyle durduk. Üzerimizde bir şey yoktu, Allah razı olsun oradan verdiler. Başta devletimiz olmak üzere, Allah bunlardan da onlardan da razı olsun. Eşim 'Siz gidin, aklım sizde kalacağına ben başımın çaresine bakarım' dedi. Görevli zaten. Elbistan'da ablam, yeğenlerim hepsi orada çadırda kalıyor. Onları da buraya çağırıyorum. İnşallah araba giderse onlar da buraya gelecek. Rabbim yardım etsin, bir daha yaşatmasın. Nasıl atlatacağımızı bilmiyorum. Afşin yerle bir oldu. Gezdiğimiz sokakların hepsi. Elbistan da öyle" dedi.

"SEFERLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Depremzedeleri İstanbul'a getiren otobüs firmasının yönetim kurulu başkanı Kemal Soğancı yolculardan hiçbir şekilde ücret alınmadığını ve alınmayacağını belirterek, "Orada olanları kendi içimizde hissettik. Biz olsaydık ne yapardık, önce milletçe bunu anlamamız lazım. Hemen ne yapabiliriz diye düşündük. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarda, otobüslerle gönderelim ama bunu da panik yapmadan, sistemli bir şekilde yapalım diyerek bakanlıklarla devreye girdik. Onların öngördüğü doğrultuda da seferlerimizi başlattık. Bu akşam da seferimiz var, yarın da olacaktır, devam edecek. Hem ikmal, araç noktasında, hem yiyecek noktasında yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

BAŞKAN HASAN MUTLU’DAN CEZAEVİNDEN YENİ YIL MESAJI “HUKUK OLMADAN HUZUR OLMAZ”

TERAZİDERE'DE VATANDAŞA İMAMOĞLU VE MUTLU SELAMI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR’I ZİYARET ETTİ

ARNAVUTKÖY’DEN GENÇ ÇİFTLERE DEV DESTEK: 45.000 TL NAKİT VE ÜCRETSİZ NİKAH

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN, İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ALBAYRAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN MESAİYE OKUL SIRASINDA BAŞLADI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN BEYKOZ VE ÜMRANİYE’YE NEZAKET ZİYARETİ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

BAYRAMPAŞA'DA YILBAŞI ÖNCESİ SIKI DENETİM

BU GECE İSTANBUL’A FIRTINA, YAĞMUR KAR GELİYOR

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN’DAN YENİ YIL MESAJINDA HUZUR DİLEDİ

REMZİ ALBAYRAK’ SERBEST BIRAKILDI, BEKİR ÖNDER’ TUTUKLAMA

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN VATANDAŞLARA "KUŞ YEMLİĞİ" ÇAĞRISI

CHP BAYRAMPAŞA SAĞMALCILAR METRO DURAĞINDA VATANDAŞLA BULUŞTU

BEYLİKDÜZÜ’NDE PARKLARA ÇİRKİN SALDIRI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA SULTANGAZİLİ SPORCULAR DAMGA VURDU

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BAYRAMPAŞA’DA YETİŞİYOR

BAYRAMPAŞA'DA EĞİTİM ZİRVESİ: EDEP TOPLANDI

AFETLERE KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ: BAYRAMPAŞA HAZIRLANIYOR

BAYRAMPAŞA’DA GAZİLER VE GENÇLER OMUZ OMUZA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
ELBİSTAN

İstanbul

01.01.2026

  • İMSAK 06:50
  • GÜNEŞ 08:22
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 15:32
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9
  • Perşembe 4.4 ° / 0.4 ° false
  • Cuma 6.6 ° / 1.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.7 ° / 5.9 ° false