180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

"EKONOMİ İSTİKRAR GÖSTERDİKÇE BİTCOİN KONSOLİDE OLUYOR"

Bitfinex’in yayınlandığı 81. Alpha Raporu’na göre, altcoin piyasalarındaki ralli devam ederken, Bitcoin piyasalarında geri çekilme korkusuyla konsolidasyon ve belirsizlik yaşanıyor.

TARİH: 24.11.2023 20:32
Son Güncelleme: 24.11.2023 20:32

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ETF başvurularını ertelemesi piyasalarda temkinli bir atmosfer yaratıyor ancak birçok kişi Fed’in ETF onayının yakın gelecekte gerçekleşeceğini öngörüyor. 

Bitfinex 81. Alpha Raporu’na göre, altcoin piyasalarında yaşanan ralli devam ederken, Bitcoin piyasaları ise tam tersine, fiyatlarda uzun sürecek bir geri çekilmenin yaşanacağına dair bir korkuyla birlikte bir konsolidasyon ve belirsizlik safhasına girdi. Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in 38 Bin dolar direncini ikinci kez aşma çabasına rağmen, Kümülatif Hacim Delta ve açığa satışlarda yaşanan yüzde 8,7’lik düşüş, spot piyasada belirli limitli satış emirlerinden yoğun kâr alımları gerçekleştiği için kısa sürdü.  

 

Bitcoin’in işlem fiyatı şu sıralarda Kasım ayı başındaki açılış fiyatı civarında seyrederken, vadeli işlem sözleşmelerinde görülen pozitif fonlama oranları, Bitcoin’i kısa vadeli elinde tutanların kâr elde etme isteğinden kaynaklı olarak gelişen satış baskısıyla yükseliş hareketi giderek gücünü kaybediyor.

 

Şu anda, kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının yaş aralığı genişlemiş durumda. Bitcoin fiyatlarında yılbaşından bu yana yüzde 120’lik bir artış yaşanırken, kısa vadeli Bitcoin varlık oranının daha düşük olduğu gözlemleniyor. Bu durum Bitcoin’i uzun vadeli yatırım olarak elinde tutanların mevcut mal miktarının daha yoğun olduğunu ortaya çıkarıyor. Nisan 2024’te beklenen dördüncü Bitcoin halving’in yaklaşmasıyla, Bitcoin arzında önemli bir sıkılaşma gözlemleniyor. Mevcut arz ve arz depolama oranları, uzun vadeli yatırımcıların yeni Bitcoin arzını belirgin şekilde aştığına işaret ediyor.

 

Uzun vadeli yatırımcıların halving beklentileri artıyor

Nisan 2024 gibi beklenen dördüncü Bitcoin halving’i yaklaştıkça, Bitcoin arzında önemli oranda sıkılaşma ortaya çıkıyor. Mevcut arz ve arz depolama oranları, uzun vadeli yatırımcıların yeni Bitcoin arzını çok aşan bir oranda birikim yaptığını gösteriyor. Bu durum, halving yaklaştıkça arzın azalacağına dair senaryoları güçlendiriyor. Ayrıca, madencilik ücretlerinde yaşanan yükseliş, Bitcoin ekosisteminin halen güçlü bir durumda olduğunun önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. 2024 yılının 2. çeyreğinde gerçekleşecek olan halvinge yaklaşırken, ücretlerdeki yükselişin takip edilmesi önem arz ediyor.  

 

SEC’in ETF başvurularına ilişkin kararı ertelendi 

Kripto dünyasından gelen son haberlere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Hashdex ve Grayscale’in piyasalar için oldukça önemli olan ETF başvurularına ilişkin açıklayacağı kararı erteledi. Bu durum, söz konusu enstrümana karşı temkinli bir yaklaşım sergilenirken, düzenleyici gözetimlerin devam edeceğine işaret ediyor.  

 

Ancak birçok kişi, Fed’in ETF onaylarının yakın bir gelecekte gerçekleşeceğini düşünüyor. ARK Invest CEO’su Cathie Wood ise kripto varlıklarının toplam piyasa değerinin 2030 yılına kadar 1 trilyon dolardan 25 trilyon dolara kadar hızla yükseleceğini öngörüyor ve kripto varlıkların potansiyelini internet çağının başlangıcına benzetiyor. İş dünyası cephesinde ise Bakt, varlıklarının kripto para biriminde saklandığı portföyünü genişlettiğini duyururken, Singapur Para Otoritesi ise toplu ödemeler için merkez bankası dijital resmi para birimi çıkarma planları yapıyor. 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

MEVLANA'NIN 752. VUSLAT YIL DÖNÜMÜNDE BAYRAMPAŞA'DA 'HUZUR VAKTİ'

ŞEHİT ANNESİ NEBAHAT GÖZÜAYDIN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NDE MİSAFİR EDİLDİ

İSTANBUL VALİLİĞİ KOORDİNESİNDE YAPILAN TÜYEMDER ANAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

BAYRAMPAŞA BİLSEM'İN GENÇ YILDIZLARI MÜZİK, TİYATRO VE ŞİİRLE PARLADI

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" BAYRAMPAŞA FİNALİ TAMAMLANDI

YEŞİLAY BAYRAMPAŞA’DAN BAĞIMLILIKTAN KORUYAN AİLE EĞİTİMİ

RÜŞVET SUÇ AMA SİYASİ RÜŞVETİN SUÇU YOK!....

KAYMAKAM ÇİFTÇİ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAMUR'DAN EĞİTİM KURUMLARINA ZİYARET

BAYRAMPAŞA SİVASLILAR DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN CHP BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN ÇALIŞANLARINA YANGIN GÜVENLİK EĞİTİMİ

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL KAHVALTI

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI EYÜPSULTAN’DA

BAYRAMPAŞA'DA LİSELİ GENÇLERE DEPREM EĞİTİMİ PROTOKOLÜ

BAYRAMPAŞA’DA ÇEDES KAPSAMINDA ANLAMLI BULUŞMA

SULTANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ BALIK DAĞITIMI

SULTANGAZİ BİLİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ'NE ZİYARET

RİSKLİ YAPI DÖNÜŞÜM SÜRECİ MUHTARLARA ANLATILDI

ARNAVUTKÖY'E 5 YENİ ANAOKULU

BOSNA SANCAK DERNEĞİ, KAYMAKAM VE MİLLİ EĞİTİM YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN ŞAİR ŞİNASİ İLKOKULU'NA ZİYARET

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
https://www.atakansigorta.com/

İstanbul

13.12.2025

  • İMSAK 06:41
  • GÜNEŞ 08:13
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 15:22
  • AKŞAM 17:43
  • YATSI 19:10

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
  • Cumartesi 11.9 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.5 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 11.5 ° / 7.9 ° false