EHL-İ ZANAATKAR – ÇIRAK ÖDÜLÜ ADEM BAKKALA

EHL-İ ZANAATKAR – ÇIRAK ÖDÜLÜ ADEM BAKKALA

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Ehl-i Zanaatkarların Çıraklarıyla Buluşması” ödül töreni yapıldı. Bayrampaşa’dan Adem Bakkal Adem Kahraman ve Çırağı Mustafa Kahraman ödül aldı.

Bayrampaşa Bakkallar Mezeciler ve Tekel Bayileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emine İleri’nin katıldığı “Ehl-i Zanaatkarların Çıraklarıyla Buluşması” ödül töreni İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin merkezinde yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Faik Yılmaz, zor bir dönemden geçildiğini, eskisi gibi çırak bulunmadığını, zanaatkar yetişmediğini belirtti.

Faik Yılmaz, “Yeni nesil meslek öğrenme niyetinde değil. Biz ustanın yanına gittiğimiz zaman sesimizi çıkaramazdık. Şimdi meslek öğrenmek yerine şimdi başta ne alacağını, tatilini soruyor. Böle giderse zanaat sahibi kimseyi bulamayacağız.  Bunu çok kez ilettik fakat bir çözüm bulunamadı” dedi.

Birlik Başkanı Faik Yılmaz’ın konuşması sonrası ödül törenine geçildi.

Bayrampaşa Bakkallar Mezeciler ve Tekel Bayileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emine İleri ile birlikte Bayrampaşa Yıldırım Mahallesinde  bakkallık yapan  Adem Kahraman ve Çırağı Mustafa Kahraman ödül almak için sahneye çıktı.

Ödül öncesi kısa bir konuşma yapan Bayrampaşa Bakkallar Mezeciler ve Tekel Bayileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emine İleri, “İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Sayın Faik YILMAZ tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen Ehl-i Zanaatkarlar’ın Çıraklar’ı ile buluşması ödül töreninde olmaktan odam,yönetim kurulum ve şahsım adına gurur duyuyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Emine İleri; “Odamız üyelerinden, 20 Kasım 1975 tarihi ile açılış yapmış BEREKET AİLE BAKKALİYE’Sİ işletme sahibi büyük usta Adem KAHRAMAN; günümüzde çırağı olan Mustafa KAHRAMAN ile aynı adreste yarım asırdır esnaflığa devam eden örnek bir işletmedir.

Görev ve sorumluluklarının bilinci içinde toplumun; eğitim,kültür ve ekonomik düzeyine çağımızın gelişmişini uyumlu kılabilmek için AHİLİK’ten gelen birikimi ile etkinliklerini gururla sürdürmektedirler.

Ahilikte öncelikli amaç, hem ahlaki hem de mesleki yönden üstün insan yetiştirmektir. Günümüzde her türlü sorunun sebebi olarak eğitim şart diyoruz. Geçmişteki eğitim ve öğretim sistemimize bakınca bugün eksik olanın terbiye olduğunu daha iyi anlıyoruz. Oysa ki eğitim, öğrenciye sadece bilgi doldurmak değil, usta ve çırak arasındaki sıcacık ilişki ile, öğretilir, birlikte yaşanır ve yaşanırken huy edinilirdi. Ahlaklı olmayı huy edinenler sapasağlam ahlak insanı olurlardı.

Bu yüzdendir ki AHİLİK teşkilatı dünyaya ilham vermiş bir hazinedir.

Bugün bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapan başta İSTESOB ailesine, birlik başkanımız Faik YILMAZ’a geçmişten günümüze dek Ahilik teşkilatına emek vermiş her bir ustaya ve çırağa geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı yarınlara hazırlayan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum” kutluyorum diye konuştu.

Konuşma sonrası ödüller verildi.

Bayrampaşa Bakkallar Mezeciler ve Tekel Bayileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Adem KAHRAMAN ve Çırağı Mustafa KAHRAMAN

 

İstanbul Terziler Esnaf Oadsı

Mehmet DEMİRALAY Çıraği Tayfun DEMİRALAY

 

İstanbul Mobilya Doğramacı İmalat Sanatkarları Odası

Harun Bayram Çırağı Eymen Gölbaşı

 

İstanbul Ayakkabıocılar esnaf ve Sanatkarlar Odası

Bahtiyar ÇINAR Çırağı Eray OLMUŞ

 

İstanbul Kantinciler Odası

Mehmet Nasih BAŞARAN  Çırağı Fatma BAŞARAN

 

İstanbul Kuyumcular Esnaf Odası

Partam DERDERYAN Çırağı  Varujan KEŞİKÇİOĞLU

 

İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası

Cabir KARA Çırağı Ferhat KARA

 

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası

Aydın TÜFEKÇİ Çırağı Mehmet ARAS

 

İstanbul Güzellik Uzmanları Esnaf Odası

Erdoğan ÇAVDAR Çırağı Tuğberk KİREZLİK

 

İstanbul Dokumacılar Esnaf Odası

Hayrettin KAYIŞ Çırağı Muhammet KAYIŞ



Anahtar Kelimeler: - ZANAATKAR ÇIRAK ÖDÜLÜ BAKKALA