EĞİTİM-BİR-SEN ARNAVUTKÖY’DE YETKİYİ YENİDEN KAZANDI

Ayhan Kaval liderliğindeki teşkilat, 15 Mayıs 2026 mutabakat sonuçlarında rakiplerine fark atarak birinci çıktı

TARİH: 20.05.2026 22:26
Son Güncelleme: 20.05.2026 22:28

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Arnavutköy Temsilciliği, 15 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen sendika yetki belirleme sürecinde bölgede açık ara birinci sıraya yerleşerek yetkiyi yeniden kazandı. Sonuçlar, Arnavutköy’deki eğitim çalışanlarının güveninin bir kez daha Eğitim-Bir-Sen’de olduğunu ortaya koydu.

RAKAMLAR KONUŞTU: 3.318 PERSONEL, AÇIK FARK

Toplam 3.318 personelin katılımıyla sonuçlanan yetki sürecinde Eğitim-Bir-Sen, 1.328 üye sayısıyla yüzde 40,04’lük pay elde ederek birinci sırayı aldı. 

İlçedeki öğretmen sayısının neredeyse yarısının desteğini alan sendika bölgedeki köklü örgütlenme gücünü ve üyeleri nezdindeki güvenilirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

BASKILAR VE ZORLU SÜREÇ

Bu başarının arkasında yalnızca yoğun bir saha çalışması değil, aynı zamanda büyük bir mücadele yatmaktadır. Sendika üyesi bazı müdürlerin yetki sürecinde yaşanan ağır koşulları dile getirdiği öğrenildi. Buna göre geçen yıl bazı öğretmenler tarafından sendika değiştirmeleri yönünde diğer öğretmenlere yönelik baskı uygulandı. Okul müdürünün yasal görevlerini yerine getirmesi bahane edilerek, şahsını karalayan sendikal faaliyetler başlatıldı ve okul müdürü adeta “istenmeyen adam” ilan edilmeye çalışıldı.

Bı sürecin bu yıl da devam ettiğini belirterek yalnızca ders programını mevzuata uygun biçimde hazırlaması nedeniyle hakkında asılsız isnat ve iftiralarla soruşturmalar açıldığını ifade etti. Özellikle kasım ayından itibaren ağır bir psikolojik baskı altında kaldığını anlatan yöneticiler sendikaya üye öğretmenlerin de hedef alındığını, algı operasyonlarıyla bazı öğretmenlerin sendika değiştirmeye yönlendirildiğini açıkladı. Bu baskılara boyun eğen öğretmenlerin de olduğunu, söz konusu iftiralarla ilgili ayrıca suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen yöneticiler var.

MUAMMER ERDOĞAN’DAN TARİHİ CEVAP

Sürecin en kritik anında yaşanan bir diyalog, Eğitim-Bir-Sen’in değerler temelindeki sendikacılık anlayışını açıkça ortaya koydu.

Bir yönetici, baskıların doruk noktasına ulaştığı bir dönemde Şube Başkan Yardımcısı Muammer Erdoğan’ı arayarak şu sözleri söyledi: “Başkanım, benim yüzümden çok üye kaybediyorsunuz. Müsaade edin, ben istifa edeyim.”

Bu sözlere Erdoğan’ın verdiği yanıt ise hem müdür hem de Eğitim-Bir-Sen camiası için derin bir anlam taşıdı:

“Hocam, sen görevini kanuna ve yönetmeliğe göre yapıyorsan bizim üye kaybetmemiz, yetkiyi kaybetmemiz hiç önemli değil. Önemli olan devletin işleyişinin ve kamu düzeninin devam etmesidir.”

Müdür, bu yanıt için Muammer Erdoğan’a alenen teşekkür ederek şunları söyledi: “İşte Eğitim-Bir-Sen; fikir, değer, erdem ve eylem sendikacılığını bu anlayışla yapmış ve yetkiyi tekrar kazanmıştır. Ben de Muammer Başkan’ı aradığımda bana bu şekilde cevap verdiği için kendisine yürekten teşekkür ediyorum.”

KAVAL: “BU BİR TEŞKİLAT ZAFERİDİR”

Arnavutköy Temsilcisi ve Başkan Ayhan Kaval, kazanılan yetkiye ilişkin yaptığı açıklamada sonucun sıradan bir sendikal başarının çok ötesinde olduğunu vurguladı. “Bu sonuç; inancın, samimiyetin, alın terinin ve teşkilat ruhunun zaferidir. Okul okul dolaşan, öğretmenlerimizin derdiyle dertlenen, gece gündüz demeden emek veren teşkilatımız; bugün bu kutlu mücadelenin meyvesini almıştır” dedi.

Kaval, “Biz rakamların değil, gönüllerin sendikasıyız. Eğitim çalışanlarımız bir kez daha tercihini ilkeli duruştan, samimi sendikacılıktan ve güçlü teşkilat anlayışından yana kullanmıştır” ifadelerini kullanan Kaval, yetkinin bir unvan değil, omuzlardaki ağır bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

SORUMLULUK BİLİNCİ ÖN PLANDA

Kaval, önümüzdeki dönemde de öğretmenlerin haklarını kararlılıkla savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğretmenimizin hakkını savunmaya, eğitim çalışanlarımızın sesi olmaya ve milletimizin değerleri doğrultusunda mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

Kaval ayrıca başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti; yönetim kurulu üyelerini, iş yeri temsilcilerini, kadın ve gençlik komisyonlarını, gece gündüz demeden çalışan tüm yol arkadaşlarını ve güvenini sürdüren üyeleri tek tek andı.

eğitimbirsen

 

GÜÇLÜ BİR YÖNETİM KADROSU

Eğitim-Bir-Sen Arnavutköy Temsilciliği, deneyimli ve alanında aktif isimlerden oluşan bir yönetim kadrosuyla göreve devam etmektedir. Başkan Ayhan Kaval’ın liderliğinde görev yapan kadro şu isimlerden oluşmaktadır:

                •             Ercan Yalçın – Başkan Vekili / Mimar Sinan İlkokulu Müdürü

                •             Şinasi Kılınç – Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) / Anafartalar Ortaokulu Müdürü

                •             Murat Kemaloğlu – Başkan Yardımcısı (Mali İşler) / Arnavutköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü

                •             Hasan Açıkgöz – Başkan Yardımcısı (Hukuki ve Toplumsal Söz.) / Tahsin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü

                •             Arzu Doğan – Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim) / Hadımköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı

                •             Selma Akgül – Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) / Malazgirt İlkokulu Müdürü

“Yetkinin Adı Yine Eğitim-Bir-Sen”

15 Mayıs 2026’da Arnavutköy’de yazılan bu başarı hikâyesi; baskılara, iftiralara,  psikolojik yıpratma girişimlerine rağmen ilkesinden taviz vermeyen bir teşkilatın ve bu teşkilata inanan eğitim çalışanlarının ortak eseridir. Eğitim-Bir-Sen, önümüzdeki dönemde de Arnavutköy’deki eğitim ailesinin yanında olmaya devam edeceğini taahhüt etti.

Eğitim-Bir-Sen, 1992 yılında kurulan ve bugün Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası konumunu koruyan Memur Sen çatısı altında faaliyet göstermektedir.

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

EĞİTİM-BİR-SEN ARNAVUTKÖY’DE YETKİYİ YENİDEN KAZANDI

BAYRAMPAŞA’DA 19 MAYIS COŞKUSU: GENÇLİK GELECEĞE YÜRÜYOR

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

GİRİŞİMCİLİKTE KADIN ELİ: İSTAF BULUŞMASI’NDA GAZZE DE UNUTULMADI

KIZILAY BAYRAMPAŞA’DAN KAHRAMAN ŞEHİDİMİZE VEFA ZİYARETİ

RUMELİ DOSTLARI TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTI

MANDA FESTİVALİ’NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

“3X3 ULUSLARARASI BASKETBOL TURNUVASI NEFES KESTİ

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY’A EMANET

OKULLARDA "KIZILAY HİJYENİ" DÖNEMİ: DEV İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR ADAYI SEDAT GÜLŞEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

ÇAY ZATEN 5 LİRAYDI: BU ALGI SİYASETİNİN TAM KENDİSİDİR!

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
EĞİTİM-BİR-SEN ARNAVUTKÖY’DE YETKİYİ YENİDEN KAZANDI

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Çarşamba 19.7 ° / 15.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.6 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.2 ° / 15.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu