https://www.atakansigorta.com/

DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ, ULUSLARARASI YEŞİLAY FEDERASYONU BAŞKANI SEÇİLDİ

Dünyanın dört bir yanından uzmanları bir araya getiren IFGC Forum 2025, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sona erdi.

TARİH: 5.05.2025 10:10
Son Güncelleme: 5.05.2025 10:10

30 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen programa 60 ülkeden 88 Yeşilay temsilcisi katıldı. Program kapsamında Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Uluslararası Yeşilay Federasyonu Genel Başkanlığı görevine seçildi.

 Uluslararası Yeşilay Federasyonu’nun organizasyonuyla, dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıları ağırlayan IFGC Forum, bu yıl da ülke Yeşilay’larının temsilcilerini, gönüllüleri, basın mensuplarını ve birçok konuşmacıyı bir araya getirdi. Bağımlılıklarla mücadelede bilgi paylaşımını, kurumsal iş birliklerini ve ortak çözüm arayışlarını tek çatı altında buluşturan programın kapanışı ise Sayın Cumhurbaşkanı’nın teşrifleriyle gerçekleşti. İlk kez 2016 yılında başlatılan etkinliğin bu yılki konuşmacıları arasında, başta Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç olmak üzere; Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Dzmitry Krupchanka, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nden (UNODC) Karen Paters, Uluslararası Göç Örgütü’nden (IOM) Guglielmo Schinina ve Avrupa Alkol Politikası İttifakı (EUROCARE) Genel Sekreteri Florence Berteletti yer aldı. 

Uluslararası Yeşilay Federasyonu Genel Başkanlığına Doç. Dr. Mehmet Dinç seçildi

5. Olağan Genel Kurulda Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Uluslararası Yeşilay Federasyonu Genel Başkanlığına seçilirken, Büyükelçi Dr. Mehmet Güllüoğlu ise Uluslararası Yeşilay Federasyonu Genel Sekreteri oldu.  

Altı Kıta Tek Yürek

Programın kapanış konuşmasını yapan Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, “1920 yılının zorlu zamanlarında gelecekteki tehlikeyi öngören bir grup vatansever münevverin bağımlılıkla mücadele etmek için kurduğu Yeşilay’ımız, bugün 105 yaşında. Türkiye’nin Yeşilay’ı, köklü geçmişiyle, Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de bağımlılıklarla mücadelenin sembolü olmuş, sağlıklı nesillerin teminatı hâline gelmiştir. İşgal günlerinde başlattığımız bu kutlu yürüyüşü Yeşilay Federasyonumuz ile bugün altı kıtaya yaymanın gururunu yaşıyoruz. 120 şubemiz, 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi’miz, rehabilitasyon merkezlerimiz ve 110 Yeşilay Spor Kulübü’müzle, sağlıklı yaşam kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırma gayretiyle çalışıyoruz.” dedi. 

Dinç, bağımlılıklarla mücadelenin yalnızca bir sağlık meselesi olmadığının, aynı zamanda insan onuru, toplumsal değerler ve gelecek nesiller için kritik bir mücadele alanı olduğunun da altını çizdi.

Aile Yılında Bağımsızlık Seferberliği Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilan edilen ‘Aile Yılı’na dikkat çeken Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurucumuz Ordinaryüs Prof. Dr. Mazhar Osman Usman’ın da ifade ettiği gibi, “Zararlı alışkanlıklar yalnız kişiyi değil, ailesini, çevresini, hatta vatanını bile mahveder”  Çünkü aile, insanın ilk sığınağı, ilk öğretmeni, ilk rehberidir. Ailelerimizi güçlendirdiğimizde bağımlılık endüstrisinin emellerine ulaşmasını engellemiş olacağız. 2014 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Danışma Hattı, bugüne kadar 1,3 milyondan fazla çağrıya yanıt verdi. Yaklaşık 28 bin aileye destek sağlayarak, on binlerce bireyi bağımlılıktan kurtararak topluma kazandırdı. Tek bir ailenin dahi kayıp yaşamaması adına hem yerelde hem globalde büyük emekler veriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Yeşilay yalnızca bir kurum değildir, aynı zamanda insanlık için umut taşıyan bir harekettir”

Dinç: “Bağımlılık Sessiz Bir Pandemi”

Danışanlardan ve danışanların ailelerinden gelen teşekkür mektuplarını okuyan Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, “Milyonlarca insanımızın hayatına mal olan, sessiz bir pandemi gibi toplumlarımızı ve değerlerimizi tehdit eden, tütün, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılıklarına karşı, ulusal ve uluslararası alanda kararlılıkla savaşıyoruz. Omuzlarımızdaki yük son derece ağır; zira büyük bir emanet taşıyoruz. Bu emanet devletimizin büyük desteğiyle gözümüz gibi korumamız gereken genç nesillerimizdir. Evlatlarımızı bağımlılıkların karanlığına teslim etmemek için, kötülüğü gerçekleşmeden önleme düsturuyla topyekûn hareket ediyoruz. Geçmişin birikimi, bugünün iradesi ve geleceğin umuduyla, bağımsız nesiller idealimiz uğruna çabalıyoruz. Toplumun en kılcal damarlarından uluslararası platformlara kadar sesimizi tüm dünyaya ulaştırıyoruz” dedi. 

Bağımlılık Milyarlarca İnsanı Tehdit Ediyor

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen konuşmacıların fikirlerinin ve projelerinin paylaşıldığı oturumlarda, üç gün boyunca bağımlılıkla mücadele kapsamında en iyi uygulamalar ele alındı. Küresel verilerle desteklenen konuşmalarda, tütün, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılıklarının dünya genelinde hızla yayıldığı vurgulandı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre; alkol bağımlılığının 400 milyon, tütün bağımlılığının ise 1,3 milyar insanı etkilediği belirtildi. Madde kullanımına dair rakamın ise dünya genelinde 292 milyon olduğu açıklandı. Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigara ve dijital oyun bağımlılığı gibi yeni tehditler karşısında, ülkeler arası koordinasyonun kritik rol oynadığı ifade edildi. 

 

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

MEHMET YEĞEN’DEN AÇIKLAMA

ADALET BAKANLIĞINA YILMAZ TUNÇ’UN YERİNE AKIN GÜRLEK ATANDI.

ALİ YERLİKAYA'NIN YERİNE İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ

BAYRAMPAŞA KAHVECİLER ODASINDA NECATİ YİĞİT GÜVEN TAZELEDİ

HASAN MUTLU’DAN 10 ŞUBAT ÖZEL MESAJ: ZİNDANDA 151 GÜN, OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ

SURİYE TÜRKMENLERİ BAYRAMPAŞA’DA ANLATILDI

BAYRAMPAŞA’DA CAMİLER RAMAZAN’A HAZIRLANIYOR

ESENLER’DE DAMAKLAR HAMSİYLE ŞENLENDİ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAVUNCU’DAN BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARMA

ÇİFT BAŞLI KARTAL TEKİRDAĞ’DA ŞAHLANDI: İL BAŞKANLIĞI KURULDU

"ETKİN PİŞMANLIK" BİLMECESİ: İFADELER, KAYITLAR VE ÇELİŞKİLER!

HASAN MUTLU: İTİRAFLARA TEPKİ GÖSTEREREK MESAJ YAYINLADI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN ŞUBAT AYI BOYUNCA “SEVGİ ETKİNLİKLERİ”

CUMHUR İTTİFAKI’NDA İSTİŞARE ZİYARETİ: İBRAHİM AKIN’DAN MHP’YE ZİYARET

GENÇLERDEN ÇİFTALAN PLAJI’NDA ANLAMLI ÇEVRE ETKİNLİĞİ

TÜRKÇE DEYİMLERİMİZ TEHDİT ALTINDA! DİJİTAL ORTAM, DOĞRUYU DA UNUTTURUYOR!

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 3. YILDÖNÜMÜ KIZILAY DEPREM BÖLGESİ DESTEKLERİNİ ŞUBELER ELİYLE SÜRDÜRECEK

ÜNİVERSİTE YILLARINDA SİGARA KULLANIMI ARTIYOR, ÖĞRENCİLERİN SİGARAYA KARŞI DİRENCİ ZAYIFLIYOR

ASRIN FELAKETİNİN 3. YILINDA KÜLLERİNDEN DOĞAN ŞEHİRLER “TÜRKİYE’MİN GÜCÜNE BAK”

LİSELERDE DEPREMDE, HAYAT KURTARAN EĞİTİM

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ, ULUSLARARASI YEŞİLAY FEDERASYONU BAŞKANI SEÇİLDİ

İstanbul

12.02.2026

  • İMSAK 06:30
  • GÜNEŞ 07:56
  • ÖĞLE 13:23
  • İKİNDİ 16:13
  • AKŞAM 18:41
  • YATSI 20:01

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
  • Perşembe 12.1 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 11.8 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.1 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı