https://www.atakansigorta.com/

DEVLET HASTANALERİNDE RANDEVU SORUNU

Son yıllarda hasta sayısı artarken doktor sayıları azalıyor. Bu yüzden vatandaşlar doktor randevusu alamıyor. Bu konuda konuşan SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, “Sağlık, özel sektörün eline mi bırakılıyor?” dedi.

TARİH: 2.11.2023 10:19
Son Güncelleme: 2.11.2023 10:19

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken, “Son dönemlerde hastanelerde randevu alınamıyor. Bazı branşlarda randevu bulmak için ileri tarihlerde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) açılacağı söyleniyor. Ya da MHRS’de randevu açılırsa haber ver butonu ile alarm kuruluyor. Lakin randevu gece yarıları açılıyor. Hani hekim seçme özgürlüğümüz ya da hakkımız var ya maalesef hekim seçmeyi bırakın vatandaşımız, uzman hekimi bulduğu anda randevu almaya çalışıyor. Açıldı denilen ancak malzeme eksikliği, personel eksikliği olup diğer hastanelerden personel eksikliği tamamlanmaya çalışılan, yeni açılan şehir hastaneleri var. Randevusunu bile hastanenin santralini arayarak alma şansın var. Randevuyu alıyorsun bir şekilde çünkü bu hastanelerin vatandaşa işlevsel hale getirildiğinin ispatlanması gerekiyor. Randevu alınıyor fakat bu sefer de yeni açılan şehir hastanesine ulaşmak için ulaşımda zorlanılıyor.” Dedi.

 

İLÇE HASTANELERİNDE UZMAN DOKTOR YOK

Çoğu ilçe hastanelerinde uzman doktor olmadığını, yeni mezun hekimlerle sağlık hizmeti döndüğünü belirten Özlem Akarken, birçok mezun verildiğini ama yeterli kadro olmadığını da vurguladı.” Pratisyen hekime zorlayarak bir randevu bulabiliyorsunuz fakat kısacık muayene süreleri olduğu için yapılacak işlemler için ya randevu veriliyor ya da uzmana yönlendiriliyor. Uzman hekim bulunamadığı için iş burada tıkanıyor. Ağız diş sağlığı merkezlerinde de durum pek iç açıcı değil” diyen Özlem Akarken, Hizmet alımının laboratuvar ve röntgen biriminde gerekli planlamalar yapılmadan işlevsel hale getirildiği için zarar edildiğine dikkat çekti.

 

SAHİM-SEN Başkanı Akarken şöyle dedi: “Sayısı giderek artan tıp fakülteleri, diş hekimliği fakültelerinden, yüksekokullardan, hekim, hemşire, fizyoterapist, tekniker, diyetisyen, tıbbi sekreter, 39 branşta mezun vermek çözüm değil. Mezun verdiğin hekimlere yeterli uzmanlık kadrosu açmazsan diş hekimleri başta olmak üzere 39 branşta sağlık çalışanına yeterli kadro açmazsan yurtdışına her meslek grubundan gidecekler artacaktır. Biri bitmeden ötekisi başlayan şiddet olaylarında bıçak kemiğe dayanmış hatta kemiği de delip geçmiştir. Sağlıkta hizmet isteniyorsa başta hekim olmak üzere sağlık kurum çalışanlarına uygulanan sistematik hale dönüşen şiddete etkili önlem, caydırıcı yasal düzenleme, daha duyarlı davranan hasta ve hasta yakınını oluşturacağımız iş ve işlemlere imza atmamız TBMM’de STK temsilcilerinin de olacağı bir komisyonun faal hale geleceği bir sistemi inşa etmeliyiz” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatük’ün “Beni Türk hekimlerine emanet edin” sözünden yola çıkarak savaştan çıkan bir ülkenin azimle yarattığı sistemi yeniden ülkeye getirilmesini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

 

Editör: Burak İNCEOĞLU

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

Anahtar Kelimeler: DEVLET HASTANALERİNDE RANDEVU SORUNU

BAYRAMPAŞA’DA GURME LEZZET DURAĞI: PEYNİRCİ RIZA MİTİNG HAVASINDA AÇILDI!

SULTANGAZİLİ GENÇLER SAMSUN LADİK AKDAĞ KIŞ KAMPI’NDA

BAYRAMPAŞA’DA KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI MÜCADELE

GÖNÜLLER SULTANI RAMAZAN, BAYRAMPAŞA'DA DOLU DOLU YAŞANACAK

OKUL-CAMİ BULUŞMASI: ÇEDES KAPSAMINDA EĞİTİMCİLER VE DİN GÖREVLİLERİ BİR ARAYA GELDİ

MEHMET YEĞEN’DEN AÇIKLAMA

ADALET BAKANLIĞINA YILMAZ TUNÇ’UN YERİNE AKIN GÜRLEK ATANDI.

ALİ YERLİKAYA'NIN YERİNE İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ

BAYRAMPAŞA KAHVECİLER ODASINDA NECATİ YİĞİT GÜVEN TAZELEDİ

HASAN MUTLU’DAN 10 ŞUBAT ÖZEL MESAJ: ZİNDANDA 151 GÜN, OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ

SURİYE TÜRKMENLERİ BAYRAMPAŞA’DA ANLATILDI

BAYRAMPAŞA’DA CAMİLER RAMAZAN’A HAZIRLANIYOR

ESENLER’DE DAMAKLAR HAMSİYLE ŞENLENDİ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAVUNCU’DAN BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARMA

ÇİFT BAŞLI KARTAL TEKİRDAĞ’DA ŞAHLANDI: İL BAŞKANLIĞI KURULDU

"ETKİN PİŞMANLIK" BİLMECESİ: İFADELER, KAYITLAR VE ÇELİŞKİLER!

HASAN MUTLU: İTİRAFLARA TEPKİ GÖSTEREREK MESAJ YAYINLADI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN ŞUBAT AYI BOYUNCA “SEVGİ ETKİNLİKLERİ”

CUMHUR İTTİFAKI’NDA İSTİŞARE ZİYARETİ: İBRAHİM AKIN’DAN MHP’YE ZİYARET

GENÇLERDEN ÇİFTALAN PLAJI’NDA ANLAMLI ÇEVRE ETKİNLİĞİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
DEVLET HASTANALERİNDE RANDEVU SORUNU

İstanbul

15.02.2026

  • İMSAK 06:27
  • GÜNEŞ 07:52
  • ÖĞLE 13:23
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 18:44
  • YATSI 20:05

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
  • Pazar 17.2 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 11.6 ° / 7.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 14.8 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı