180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

DEPREMZEDE ESNAF KIZILAY’LA İŞİNE DEVAM EDİYOR

Küçük ölçekli esnafa nakdi yardım sağlanarak iş yerlerini yeniden faaliyete geçirilebilmesini sağlayan Kızılay’ın Esnaf Destek Projesi’nden Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 607 esnaf yararlandı.

TARİH: 12.12.2023 21:06
Son Güncelleme: 12.12.2023 21:06

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Deprem bölgesindeki şehirlerde yapılan tespitlerle depremzede esnafın işletmesinde kullanabileceği ekipman ve malzemelerin tedarik edebilmesini sağlayan projede toplamda 25 milyon TL’lik destek sağlandı.

 

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlere desteğini sürdüren Türk Kızılay, afet sonrası iyileştirme çalışmaları kapsamında Sosyoekonomik Güçlendirme Programını devreye aldı. Programla hayata geçirilen Esnaf Destek Projesi ile Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Osmaniye’de Esnaf ve Sanatkârlar Odaları iş birliğinde iş yeri zarar görmüş esnafa destek verildi. Destek programı kapsamında belirlenen illerdeki esnafın kayıtlı olduğu Esnaf ve Sanatkarlar Odasına verilen ihtiyaç listesi doğrultusunda üst sınırı 50 bin TL olan nakdi yardım yapıldı. Esnaf Destek Projesi ile depremde kaybettikleri iş yerlerini yeniden faaliyete geçiren 607 esnaf için yapılan ödeme ise toplamda 25 milyon TL’ye ulaştı. Program Çiftçi Destek Projesiyle devam edecek.

 

“Kızılay benim arkamda”

Kızılay'ın desteğiyle yeniden bir düzen kuran Malatya Erkenekli tuhafiyeci Aysel Yılmaz "Daha da iyi olacağız eminim" ifadesinde bulunurken Kahramanmaraş’taki züccaciyeci Döndü Karabörk, “Ben eşimin, çocuklarımın, ailemin arkasındayım, Kızılay da benim arkamda.” diyor. Adıyaman'da engel tanımayan bakkal Kadir Demir, Hatay’da erkek kuaförü Yusuf Mıdık, Adıyaman’da terzi kardeşler Naime ile Hanife Doğmuş, Gaziantep İslahiye’de kuaför Hatice Gelebek ise mesleğine devam ederek depremin hasarlarını atlatmaya çalışıyorlar.

“Depremzederimiz yuvasına kavuşana kadar desteklerimizi sürdüreceğiz”

Depremin Kızılay’ın ana gündemi olduğunu vurgulayan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Deprem bölgesindeki afet iyileştirme çalışmalarımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz Sosyoekonomik Güçlendirme Programı ile ekonomik ve sosyal yapının iyileştirilmesi için iş fırsatları yaratma, küçük işletmelerin desteklenmesi ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi gibi faaliyetler yürütüyoruz. Depremzede esnafımıza da bugüne kadar yaptığımız ödeme tutarı 25 milyon TL’ye ulaştı. Bu ödemelerle bölgedeki küçük ölçekli işletmelerin ihtiyaçları gideriliyor. Deprem sebebiyle kayba uğrayan afetzede esnafımız yeniden işlerinin başına geçtiler. Ancak deprem bölgesindeki işimiz henüz bitmedi. Depremzedelerimiz yuvasına kavuşana kadar da Kızılay olarak desteklerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

MİLLET İRADESİ'NE SAHİP ÇIKIYOR MİTİNGİ'NİN SON ADRESİ GÜNGÖREN

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ, ENGELLİ VATANDAŞLARI YEMEKTE BULUŞTURDU

BAYRAMPAŞA’DA ‘ASIL ENGEL GÖNÜLDEDİR’

BAŞKAN ACAR’DAN ENGELSİZ YAŞAM VURGUSU

YEŞİLAY BAYRAMPAŞA VELİLERE BAĞIMLILIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

KAYMAKAM ÇİFTÇİ 5 AİLENİN HANESİNE MİSAFİR OLDU

KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN TÜGVA BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

KIZILAY VE ÖZEL ÖĞRENCİLER, BAYRAMPAŞA'DA AFETLERE HAZIRLANDI

EYÜPSULTANLI KADINLARDAN “BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ!” MESAJI

BEYLİKDÜZÜ’NDE 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ANLAMLI BULUŞMA

AK PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN İHH ŞUBESİ'NE ZİYARET

İBB’DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NDE ANLAMLI YÜZME ETKİNLİĞİ

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ÇİFTÇİ'DEN HALK EĞİTİM MERKEZİ'NE ZİYARET

BAYRAMPAŞA SİVASLILAR DERNEĞİ'NDEN AK PARTİ BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM: GÜVENLİ YARINLAR İÇİN BURADAYIZ

GAZİOSMANPAŞA, FARKINDALIK GÜNÜ'NDE ÖZEL MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NDEN SINAVA HAZIRLANAN 4 BİN GENCE DİJİTAL EĞİTİM DESTEĞİ

YILDIZ TEKNIK ÜNIVERSITESI İŞLETME KULÜBÜ CV’NI GÜNCELLE

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL SERGİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE YÜKSEK TANSİYON DEVAM EDİYOR

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
https://www.atakansigorta.com/
DEPREMZEDE ESNAF KIZILAY’LA İŞİNE DEVAM EDİYOR

İstanbul

05.12.2025

  • İMSAK 06:35
  • GÜNEŞ 08:06
  • ÖĞLE 13:00
  • İKİNDİ 15:22
  • AKŞAM 17:43
  • YATSI 19:09

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
  • Cuma 16 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 13.5 ° false
  • Pazar 14.6 ° / 11.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu