178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

DEPREM UZMANI YOSHINORI MORIWAKI TUZLA'DA SEMİNER VERDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yılında, Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, Tuzla Orhanlı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde afet farkındalık ve deprem bilinci semineri gerçekleştirdi.

TARİH: 15.02.2025 18:00
Son Güncelleme: 15.02.2025 18:00

1990 yılında iş amaçlı Türkiye'ye gelen ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Genel Sekreteri olarak da görev yapan Yoshinori Moriwaki, bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanını gezerek deprem bilincinin artırılmasına katkı sağladı. Deprem konusunda yaptığı seminerlerle önemli bir farkındalık oluşturan Moriwaki, bu kez Tuzla Belediyesi’nin afet farkındalık programı çerçevesinde gençlerle bir araya gelerek deprem güvenliği ve afet bilinci üzerine konuştu.

Seminerin verimli geçtiğini belirten Moriwaki, "Afetlere hazır olmak için önceden aile ile nerede buluşulacağı, eşyaların sabitlenmesi, su, düdük ve çikolata gibi temel ihtiyaçların hazır bulundurulması gerektiğini konuştuk. Katılımcılarım bana bu konuları planlayacaklarına dair söz verdiler. Tuzla Belediye Başkanımız Eren Ali Bingöl ile de deprem üzerine görüşmüştük. O görüşmede birbirimize önerilerde bulunduk. Bu konuda daha fazla çalışarak Tuzla için güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

“TÜRKİYE’DE YAPILAN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Deprem uzmanı Moriwaki, Türkiye’de yapılan yönetmelik değişikliklerinin, yapıların depreme dayanıklı hale gelmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti. 1998’de yapılan yönetmelik değişikliğinin binaların sağlamlığı adına önemli bir adım olduğunu söyleyen Moriwaki, “2000 yılından sonra ruhsatlı bir binanın daha sağlam olduğunu söyleyebiliriz. 2007 ve 2018’de de yönetmelik değişti. 2018’den sonra yönetmelik konusunda Japonya ile eşit olduğumuzu söyleyebilirim ama Japonya’da kamu buna ayak uyduruyor, iş birliğini sağlıyor. Türkiye’de de yönetmelik tamam, uygulamayı da ona göre gerçekleştirmek gerekiyor” dedi.

İSTANBUL VE TÜRKİYE’NİN DEPREM RİSKİ

Moriwaki, İstanbul için yaptığı değerlendirmede, büyük depremlerin tarihsel sürecini anlatarak, İstanbul’daki büyük depremler arasındaki süreyi dikkate aldığında, büyük bir depremin gelmesinin uzun zamandır beklenen bir olay olduğunu belirtti. "İstanbul’da büyük depremler yaklaşık 250 yılda bir meydana gelir. 1509 ve 1766’daki büyük depremler arasında 257 yıl vardı. Şimdi ise 2023’teyiz. Depremin gelmesi her an mümkün. Biz depreme karşı hazırlıklı olmalıyız” şeklinde konuştu.

“DEPREM SONRASI HASARLARI YÜZDE 70 AZALTMAK MÜMKÜN”

Seminerde Japonya’daki deprem gerçeği ve tecrübelerinin Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Moriwaki, Japonya’da yapılan binaların tümünün deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edildiğini belirtti. Türkiye’de ise eski yönetmeliklere göre inşa edilmiş yapıların hala varlığını koruduğunun altını çizdi. "Teknolojik olarak birçok alanda ilerleme kaydetmişken, yapıların da deprem yönetmeliklerine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Eğer hep birlikte çalışırsak, deprem sonrası olabilecek hasarları yüzde 70 oranında azaltabiliriz. Bu büyük kayıpları önlemek için hep birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

Moriwaki, Japonya’daki bilgi ve deneyimlerimi Türkiye ile paylaşmaya devam edeceğini söyleyerek “Hedefim, Türkiye’nin daha güvenli ve dayanıklı bir yer haline gelmesine katkı sağlamak” diye konuştu.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

HASAN MUTLU: “BENİM SUÇUM ŞEFFAF VE ADİL BELEDİYECİLİK”

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN YILDIRIM AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ'NE ZİYARET

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN BAYRAMPAŞA'DA "GAZZE-FİLİSTİN" DERSİ

EYÜPSULTAN'DA 16 EKİM DÜNYA GIDA SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GENÇ ÜNİVERSİTELİ DESTEĞİ BAŞVURULARI UZATILDI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN ANLAMLI ETKİNLİKLER

CEVATPAŞA SPOR TESİSİ YENİLENDİ

"YUVAMIZ BAYRAMPAŞA" CEVATPAŞA HİZMETE AÇILDI

SULTANGAZİ'NİN 2026 MALİ YILI BÜTÇESİ ONAYLANDI

MÜFTÜ EREN'E GENÇLİK HİZMETLERİ VE KUR'AN KURSU BİLGİLENDİRMESİ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN ŞAKİRE SADİ OBDAN OKULUNA ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ’NDE NOTALAR RENKLERLE BULUŞTU

YENİDOĞAN KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

GELECEĞİN TEMİNATI MİNİKLER GAZETECİLERİ UNUTMADI

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DA AKRAN EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLIYOR

İBB MECLİSİ'NDE ULAŞIM ZAMMI TARTIŞILDI

BAYRAMPAŞA GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MÜFTÜLÜĞE ZİYARET

BAYRAMPAŞA TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN BOSNA HERSEK'TE YOĞUN DİPLOMASİ

BAYRAMPAŞA'DA SPOR HEDEFLERİ İÇİN STRATEJİK TOPLANTI

BAŞKAN MUTLU'NUN VAADİ GERÇEKLEŞİYOR: BAYRAMPAŞA'YA YENİ KREŞLER

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
DEPREM UZMANI YOSHINORI MORIWAKI TUZLA

İstanbul

19.10.2025

  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:45

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
15.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3
  • Pazar 16.2 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.2 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19.1 ° / 12.2 ° Güneşli