“DEMOKRASİ OLMADAN BİZ ŞEHRİN, DÜNYANIN HİÇBİR SORUNU İLE MÜCADELE EDEMEYİZ
Tarih: 13.04.2025 12:00 Güncelleme: 13.04.2025 00:41

“DEMOKRASİ OLMADAN BİZ ŞEHRİN, DÜNYANIN HİÇBİR SORUNU İLE MÜCADELE EDEMEYİZ"

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Alman Belediyeler Birliği (Deutscher Städtetag) iş birliğiyle düzenlenen Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi, İstanbul’da gerçekleşti.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da açılış konuşmasını yaptığı Zirve, “Demokrasi ve Özgürlüklerin Güçlü Dinamikleri Olarak Şehirler” başlıklı oturumla devam etti.

Başkanlar, İmamoğlu’na dayanışma ve iş birliği mesajlarını iletti

Oturumda, yerel yönetimlerin şeffaflık, katılımcılık ve iyi yönetişim ilkeleri doğrultusunda daha kapsayıcı ve hesap verebilir şehirler inşa etme potansiyeli ele alınırken, küresel sorunlara karşı ortak çözüm yolları arandı. Ayrıca, belediye başkanlarının ortak gündemi TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması oldu. Başkanlar, İmamoğlu’na dayanışma ve iş birliği mesajlarını iletti.

TBB Encümen Üyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, İmamoğlu’nun hem kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi hem de Zirve için heyecan duyduğunu ifade ederek, “Dostluğun, diyaloğun devam etmesi dünyayı bekleyen küresel sorunlar için çok önemli. Demokrasi olmadan biz şehrin, dünyanın hiçbir sorunu ile mücadele edemeyiz. Demokrasinin gelişmesi için bu ilişkiler çok önemli. Demokrasi sadece siyasetin konusu değil, yerel yönetimin de bir parçası” dedi.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir talebinde bulundu

TBB Encümen Üyesi ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere de sözlerine İmamoğlu’na selamlarını ileterek başladı. Tutdere, Zirve kapsamında Almanya’nın şehirlerine seslenerek Adıyaman’ın kardeş şehir talebinde bulunduğunu belirtti. Kardeş şehir talebinde bulunan bir diğer şehir ise Diyarbakır oldu. TBB Encümen Üyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Diyarbakır’ın Almanya’da kardeş şehre sahip olmadığını dile getirerek “Hannover ile kardeş şehir ilişkimizi güncellemek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Aras: “Ülkemizde demokrasinin ciddi sınavlardan geçtiği bir süreçteyiz.”

Oturumda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, hem Türkiye’de hem de dünyada küresel bir kriz yaşandığını belirtti. Tugay, yerel yöneticiler olarak bir araya gelmelerinin amacını, kentlerde yaşanan sorunları iş birliği içinde görmek ve ortak çözümler üretmek olarak açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de kardeş şehir ilişkisinin yalnızca iki belediyeyi değil, iki kültürü ve iki halkı birbirine bağlayan bir köprü haline geldiğini kaydederken, Türkiye ile Almanya ilişkilerinin daha güçlenmesini dilediklerini ifade etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise “Ülkemizde demokrasinin ciddi sınavlardan geçtiği bir süreçteyiz. Cumhuriyet tarihimizin en kritik dönüm noktalarından bir tanesindeyiz. Bu süreçte başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere haksız yere tutulan belediye başkanlarının serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Karin Welge, İmamoğlu’na yazdığı mektubu Başkan Akgün’e teslim etti

Darmstadt Belediye Başkanı Thomas Benz, yerel yönetimlerin dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayarak kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesi gerektiğine dikkat çekti. Gelsenkirchen Belediye Başkanı Karin Welge de İmamoğlu’na iletilmek üzere yazdığı mektubu TBB Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e iletti. Frankfurt am Main Belediyesi Meclis Üyesi Ina Satu Hauck ise belediyelerin birlikte çalışması gerektiğine işaret etti. 

ÜMRANİYE’DE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

15.04.2025

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:52
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:16
  • Salı 15.4 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.5 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Perşembe 17.1 ° / 8.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47