https://www.atakansigorta.com/

DAVUTOĞLU: “BU İŞE KELLEMİ KOYDUM”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Medyascope TV'de gazeteci Ruşen Çakır ve izleyicilerin sorularını yanıtladı.

TARİH: 20.12.2020 00:59
Son Güncelleme: 20.12.2020 00:59

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, seçimlerin demokratik şartlar altında yapılacağını belirtti. "Ben bu işe kellemi koydum. Eğer Erdoğan veya başka birileri Türkiye'de seçim sandığına karşı baskı kurmaya kalkarsa en sert mücadeleyi veririm" dedi.

Salgın desteklerinin yetersizliğine işaret eden Davutoğlu "Esnafa verilen destek devede kulak bile değil. Anadolu'da insanlar kan ağlıyor. Olağanüstü bir fakirleşme var. Küstahça 'Türkiye'de yoksulluk yok', 'Kuru ekmek buluyorlarsa aç değiller' diyorlar. Devlet kendisi tasarruf yaparsa sonra halka dönüp 'şuna da katlanalım' deme şansı olur. Müteahhit ödemelerinde hiç gecikme yapılmadı fakat dar gelirli kesimlerin ödemeleri hep ertelendi ve krediye dönüştürüldü. Bu baştan itibaren yanlış. Sağlık, eğitim ve tarım dışındaki kamu harcamaları durdurulmalıydı. Müteahhitlere yapılan ödemeler revize edilmeliydi. İsraftan vazgeçilmeliydi. Kendi lükslerinden, israflarından, şatafatlarından tek bir milim geri adım atmadılar ama halktan para toplama yoluna kadar gittiler. Gelecek nesiller borçlandırıldı. Şimdi yapılması gereken önce müteahhitlerle anlaşmaların revize edilmesi, ardından da bütünüyle gözden geçirilmesi" dedi.

'BU PARTİ BİTECEK DEDİM'

AK Parti'den ayrılış süreciyle ilgili de konuşan Davutoğlu "Erdoğan'a çok söyledim. Benim aleyhimde imzalar ilk toplandığında 'Yapmayın, bu partiyi siz kurdunuz ama partiyi kurumsallaştırmama izin vermezseniz bu parti bitecek' dedim" ifadesini kullandı.

"Erdoğan mı, Davutoğlu mu değişti?" sorusuna Davutoğlu "İnsanı insan yapan ilkelerde değişim yaşamadım. Recep Tayyip Erdoğan ise her şeyiyle değişti. Keçiören'de bir mahalle arasında oturan ve saygı gören bir Başbakan'dan Beştepe ve Türkiye'deki bütün saraylara sığmayan bir Cumhurbaşkanı'na geçiş, olumsuz bir değişimdir. Yolsuzluklarla mücadele için açık ve şeffaf ihale döneminden, Türkiye'deki bütün ihaleleri gizli ortakların da bulunduğu şirketlere veren değişim, negatif bir değişimdir. Yasaklar konusunda şiir okudu diye hapiste yatmasından dolayı özgürlükçü görünen bir siyasetçiden, en yakın zamanda bile kendisiyle birlikte olan insanları bile hain, terörist gören birine değişim kötü bir değişimdir. Türkiye 22. yüzyıla hazırlanması gereken yerde, 20. yüzyılın son çeyreğine geri döndü" şeklinde yanıt verdi.

DİYARBAKIR'A BAŞKANLIK OFİSİ

Göreve devam etmesi halinde Diyarbakır’a da Başbakanlık Ofisi açacağını ve belirli aralıklarla Bakanlar Kurulu'nu burada toplamak istediğini anlatan Davutoğlu "Bir gün inşaallah Diyarbakırlıların da desteğiyle iktidara gelince Sur'u asli Diyarbakır evlerinden oluşan bir hale getireceğiz" dedi.

BAHÇELİ'NİN 'HDP KAPATILSIN' ÇIKIŞI

Bahçeli’nin çıkışı sorulan Gelecek Partisi lideri, şunları söyledi:

"MHP'liler HDP'liler ile Meclis'te yan yana oturuyorlar, HDP'nin bir milletvekili Meclis'i yönettiği zaman da MHP'liler onlarla ilişkiye giriyorlar sonra da çıkıp sadece İç Anadolu ve Karadeniz'deki seçmene mesaj verebilmek için 'HDP kapatılsın' diyorlar. HDP mecliste olmaya hak kazanmış bir parti. Parti kapatılması esastan yanlıştır. Seçmen iradesini yok sayarak, seçmeni terör örgütünün propagandasına açık hale getirirsiniz. Partilere oy veren seçmenlerin cezalandırılması yoluna gidilmemeli. Güneydoğu'da seçmen AK Parti'nin güvenlikçi ve özgürlüklerden kopmuş diliyle PKK ve HDP'nin kamu düzenini ihlal eden dili arasına sıkıştırılmış durumda. Gelecek Partisi Güneydoğu'da bu kıskacı kıracak. KCK düzenine de kayyum düzenine de karşıyız. HDP'ye şunu diyoruz, terörle aranıza net bir çizgi koyun. Siyasi bir mücadele verecekseniz bunu netleştirin. AK Parti'ye de şunu söylüyorum, demokratik mücadele içinde ortaya çıkan tablodan rahatsız olmayın, demokratik mücadeleyi siz verin."

'SEÇİMLER DEMOKRATİK ŞARTLAR İÇİNDE YAPILACAK'

Gelecek Partisi'ni 'Davutoğlu'nun partisi' olarak kurmadıklarını dile getiren Davutoğlu "Çok iddialı bir şekilde söylüyorum, Gelecek Partisi kurumsallaşmış ve on yıllar, yüz yıllar sürecek bir siyasi gelenek oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, seçimler hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Seçimler güven ve demokratik şartlar içinde yapılacaktır. Ben bu işe kellemi koydum, arkadaşlarım da koydu. Eğer Erdoğan veya başka birileri Türkiye'de seçim sandığına karşı baskı kurmaya kalkarsa en sert mücadeleyi veririm." Davutoğlu, yargıya ilişkin de "Tutuklu yargılama öyle bir hal aldı ki, insanlar hüküm verilmiş gibi hapiste kalıyor. Osman Kavala dosyasında ve daha birçok dosyada en temel sorun burada. Rahip Brunson teslim edilmeyecekti. Deniz Yücel casuslukla suçlandı. Osman Kavala veya başka birinin serbest kalması için illa dış baskı mı gerekecek?" yorumunda bulundu. 

 

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

Anahtar Kelimeler: DAVUTOĞLU: KELLEMİ KOYDUM”

BAŞKAN HASAN MUTLU’DAN CEZAEVİNDEN YENİ YIL MESAJI “HUKUK OLMADAN HUZUR OLMAZ”

TERAZİDERE'DE VATANDAŞA İMAMOĞLU VE MUTLU SELAMI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR’I ZİYARET ETTİ

ARNAVUTKÖY’DEN GENÇ ÇİFTLERE DEV DESTEK: 45.000 TL NAKİT VE ÜCRETSİZ NİKAH

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN, İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ALBAYRAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN MESAİYE OKUL SIRASINDA BAŞLADI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN BEYKOZ VE ÜMRANİYE’YE NEZAKET ZİYARETİ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

BAYRAMPAŞA'DA YILBAŞI ÖNCESİ SIKI DENETİM

BU GECE İSTANBUL’A FIRTINA, YAĞMUR KAR GELİYOR

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN’DAN YENİ YIL MESAJINDA HUZUR DİLEDİ

REMZİ ALBAYRAK’ SERBEST BIRAKILDI, BEKİR ÖNDER’ TUTUKLAMA

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN VATANDAŞLARA "KUŞ YEMLİĞİ" ÇAĞRISI

CHP BAYRAMPAŞA SAĞMALCILAR METRO DURAĞINDA VATANDAŞLA BULUŞTU

BEYLİKDÜZÜ’NDE PARKLARA ÇİRKİN SALDIRI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA SULTANGAZİLİ SPORCULAR DAMGA VURDU

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BAYRAMPAŞA’DA YETİŞİYOR

BAYRAMPAŞA'DA EĞİTİM ZİRVESİ: EDEP TOPLANDI

AFETLERE KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ: BAYRAMPAŞA HAZIRLANIYOR

BAYRAMPAŞA’DA GAZİLER VE GENÇLER OMUZ OMUZA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
DAVUTOĞLU: “BU İŞE KELLEMİ KOYDUM”

İstanbul

01.01.2026

  • İMSAK 06:50
  • GÜNEŞ 08:22
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 15:32
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9
  • Perşembe 4.4 ° / 0.4 ° false
  • Cuma 6.6 ° / 1.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.7 ° / 5.9 ° false