180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

CUMHURİYETİN 101’İNCİ YILI EYÜPSULTAN’DA COŞKUYLA KUTLANIYOR

Tüm yurtta olduğu gibi Cumhuriyetin ilanının 101’inci yılı Eyüpsultan’da da coşkuyla kutlanıyor.

TARİH: 29.10.2024 15:02
Son Güncelleme: 29.10.2024 15:02

Bu kapsamda Cumhuriyetin İzinde sergisi EKSM’de sanatseverlerle buluşurken, İBB Oda Müziği Konseri büyük beğeni topladı. Ardından Halide Edip Adıvar’ın “Anlatacaklarım basit şeylerdir” diye başladığı ve “Türk'ün Ateşle İmtihanı” adını verdiği anılarından uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi.

Eyüpsultan Belediyesi milli birlik ve beraberliğin en üst düzeye çıktığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.

“CUMHURİYETİN İZİNDE” SERGİSİ İLE GEÇMİŞTEN BUGÜNE İZ BIRAKAN ANILAR

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla, Cumhuriyetimizin ilanının 101. yılına özel düzenlenen etkinliklerden biri ‘Cumhuriyetin İzinde’ sergisi oldu. Sanatseverler, Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen bu özel sergide Cumhuriyetimizin geçmişten bugüne iz bırakan anılarını keşfetti.

İBB ODA MÜZİĞİ KONSERİ’NE YOĞUN İLGİ

Bir diğer etkinlik ise, yine Cumhuriyetimizin 101. yılı onuruna düzenlenen İBB Oda Müziği Konseri oldu

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen bu özel performansta sanatçılar, oda müziğinin zarafetini Cumhuriyet ruhu ile harmanladı. Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlediği konsere sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

“TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI” TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Halide Edip Adıvar’ın “Anlatacaklarım basit şeylerdir” diye başladığı ve “Türk'ün Ateşle İmtihanı” adını verdiği anılarından uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi.

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelene Türk milletinin Kurtuluş Savaşı mücadelesini ve bağımsızlık yolunda verdiği emekleri anlatan “Türk'ün Ateşle İmtihanı” isimli oyunu vatandaşlar büyük bir beğeniyle izledi.

Tiyatro oyununun ardından sahneye gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen burada sanatçıları tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.

“HALİDE EDİP ADIVAR’IN İSMİ EYÜP SULTAN’DAN GELİYOR”

Ardından yaptığı konuşmada herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Başkan Özmen, şunları söyledi:

“Bu muhteşem eseri çok muhteşem şekilde sahneye koyan değerli sanatçılarımıza şükranlarımı tekrar tekrar sunuyorum. Sevgili devlet sanatçımız Dilek Hanımı, Tayfun Beyi ve siz misafirlerimizi çok kısa tutacağım. İki satır Eyüpsultan ile Halide Edip Adıvar’ı ilişkilendirmek istiyorum. Halide Edip Adıvar’ın Eyüpsultan’la bir ilişkisi var. Eyüpsultan Belediye Başkanı olacağım dönemde Eyüpsultan’ı tarihini, kültürünü, geçmişini daha iyi tanımak için okuduğum bir makalede Halide Edip ile ilgili enteresan bir nota denk geldim. Halide Edip çocukluğunu Beşiktaş Serencebey’de Mor Salkımlı Ev’de geçiriyor. Mor Salkımlı Ev kitabında babasının ya da hami ninesinin onu sürekli Eyüpsultan’a getirdiğini, Eyüpsultan’da dolaştırdığını şekerciden şeker aldıklarını, Eyüp Sultan Camii’ne gittiklerini, türbeye gittiklerini anlatıyor. Orada bir de çok önemli şu hadise var, Halide Edip’in ismi aslında Eyüp Sultan’dan geliyor. Eyüp Sultan’ın doğum ismi Halid bin Zeyd bin Kuleyb. Halid aslında ismi, Hz. Halid. Halide Edip Adıvar’ın babası oğlu olacak diye beklerken ismini Halid koyacağım diye karar almış. Ama kız çocuğu dünyaya gelince Halid oluyor Halide. Dolayısıyla bu manada da özel bir bağı var.” 

“CUMHURİYET BENİM İÇİN ELBETTE HER ŞEYDEN ÖNCE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

Cumhuriyetin 101. Yılını kutladığımızı vurgulayan Başkan Özmen, şöyle devam etti:

“Cumhuriyet benim için elbette her şeyden önce sanattır, tiyatrodur, edebiyattır, haktır, hukuktur, adalettir, demokrasi ile taçlandırdığınız zaman özgürlüktür, eşitliktir. Ama onlardan çok Cumhuriyet benim için Halide Edip Adıvar’dır, cumhuriyet benim için Semiha Berksoy’dur, cumhuriyet benim için Afife Jale’dir, cumhuriyet benim için Dilek Türker’dir, cumhuriyet benim için Semiha Berksoy’dur, cumhuriyet benim için Zübeyde hanımdır, cumhuriyet benim için Safiye Ayla’dır, Türkan Saylan’dır, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. İyi ki geldiniz. Sağ olun var olun.”

 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ'NDEN BİYO-PSİKO-SOSYAL GÜÇLENME PROGRAMI

AK PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN TERAZİDERE LİSESİ'NE ZİYARET

İBB BAŞKAN VEKİLİ NURİ ASLAN, GÖKSU'YU ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, EĞİTİM MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN YAŞAM VE SPOR MERKEZLERİNİ İNCELEDİ

GENÇ YAZILIMCILAR FİLİSTİN DİRENİŞİNİ OYUNLARA TAŞIDI

KAÇAK KAFEDE SÖZLEŞME YALANI ELLERİNDE PATLADI: “HANİ SÖZLEŞME”

BAYRAMPAŞA TUNASPOR'DAN ANKARA'YA ANLAMLI ZİYARET

BAYRAMPAŞA'DA POMPALI TÜFEK DEHŞETİ! POLİS DAHİL 4 YARALI

RUMELİ TÜRKLERİNDEN, TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NE ZİYARET

KAS-DER, KAYMAKAM VE BAŞKAN VEKİLİNİ AĞIRLADI

YEŞİLAY'DAN BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN'A ZİYARET

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ OPERASYONUNDA DİKKAT ÇEKEN TAHLİYE

İYİ PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN AZERBAYCAN ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA VE HELVA

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN GENÇLİK MERKEZİ KAMPINA ZİYARET

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ'NDEN , MÜFTÜ EREN'E ZİYARET

ARDA TURAN, KAYMAKAM ÇİFTÇİ'Yİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN CUMA PAZARI'NI ZİYARET ETTİ

BAYRAMPAŞA'DAN GENÇLERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ÇOCUK EVLERİNDEKİ YAVRULARA UNUTULMAZ ETKİNLİK

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
CUMHURİYETİN 101’İNCİ YILI EYÜPSULTAN’DA COŞKUYLA KUTLANIYOR

İstanbul

18.11.2025

  • İMSAK 06:19
  • GÜNEŞ 07:48
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 15:27
  • AKŞAM 17:50
  • YATSI 19:14

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7
  • Salı 19.1 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 19 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Perşembe 18.6 ° / 15.9 ° Güneşli