Tarih: 19.10.2023 12:24

CUMHURİYETİN 100. YILINDA GELECEĞİ DÖNÜŞTÜREN PROJELER HAYATA GEÇİRİYOR

Facebook Twitter Linked-in

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatma ve Cumhuriyet’imizin değerlerini yeni nesillere aktarma vizyonuyla çalışmalarımızı büyük bir titizlik, azim ve heyecanla sürdürüyoruz. Genç Cumhuriyet’in planlı kalkınma döneminde ülkemizin ilk sanayi tesislerine finansal ve teknik destek sağlamanın getirdiği tarihi sorumlulukla ilerliyoruz. Nasıl bundan 73 yıl önce ülke kalkınmasında kilit role sahip pek çok ürün TSKB’nin destekleriyle üretilmeye başladıysa bugün de sürdürülebilir bankacılık alanındaki pek çok yenilikçi uygulama bankamız öncülüğünde Türk finans sektörüyle buluşuyor.  Hem ülkemizde hem de yurt dışında itibarlı bir güven kurumu olarak takdir görüyor, kalkınma odaklı global fonlarla ülkemizin üreterek büyümesi ve gelişmesi için önemli bir misyon üstleniyoruz.

DEPREMLERDEN ETKİLENEN ŞEHİRLERE KÜTÜPHANELER AÇIYORUZ

Şubat ayında yaşanan deprem felaketleri sonrası Banka olarak depremin yaralarını sarmak için yaptıkları maddi ve insani yardımlardan sonra bölgenin yeniden kalkınmasına odaklandıklarını söyleyen Bilgiç, Cumhuriyetin 100. yılı için planladıkları projelerin odağına da deprem bölgesini aldıklarını belirtti. Murat Bilgiç, “TSKB, yaklaşık 50 yıllık geniş bir kütüphaneye sahip. Kurum kültürümüzde önemli bir yeri olan kitapların geliştirici olduğu kadar iyileştirici bir gücü de olduğuna inanıyoruz.  Bu bakış açısıyla TSKB’nin kütüphanecilik geleneğini depremden etkilenen 11 ilimize taşımayı istedik.  İlk zenginleştirilmiş okul kütüphanemizi Türk Kütüphaneciler Derneği ve Adıyaman Gölbaşı İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Adıyaman Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda açtık.” Dedi.

100.YILDA 100 BİN TOHUM TOPRAKLA BULUŞUYOR

TSKB’nin finans sektöründe havadan tohum atışı ile ormanlaştırma çalışmalarına destek veren ilk banka olduğunun altını çizen Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanabilir yarınlar için ormanlarımıza gözümüz gibi bakmalıyız.  Ancak maalesef iklim krizi kendini artan orman yangınlarıyla da hissettirmeye başladı. Üst üste yaşanan büyük yangınlardan sonra sosyal girişim ecording iş birliğiyle bir ormanlaştırma projesi başlattık. Sürdürülebilir kalkınma odaklı yatırımlarını finanse ettiğimiz müşterilerimiz adına ulaşılması zor arazilerde ecoDrone’larla şimdiye kadar 150.000 tohum topu atışı gerçekleştirdik. Şimdi Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100.000 tohum topu atışı daha yapıyoruz.” 

 

Editör: Burak İnceoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —