CİNAYET ŞÜPHESİ OLAN ÖLÜME SAVCILIKTAN TAKİPSİZLİK

Cinayet şüphesi olan ölüme Bozkır Cumhuriyet Savcısı Takipsizlik verdi. Merhumun yakınları Seydişehir Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu.

TARİH: 16.04.2020 12:36
Son Güncelleme: 16.04.2020 12:36

Geçtiğimiz yıl yazın Konya'nın Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi Tufan Deresi Yaylası'na ailesi ile pikniğe giden Bozkır Teperası Mahallesinden Avni Erol Özcan (58), namaz kılmak için ayrıldıktan bir süre sonra aynı bölgedeki dere yatağında ölü bulunmuştu. Erol Özcan'ın  ölümünden sorumlu iddialar olmasına rağmen yaklaşık 8 ay geçmiş olduğu halde karar veren cumhuriyet savcısı takipsizlik kararı verdi.

Savcılık soruşturma mütalasını sonlandırmamış olması en son sorulduğunda "Mahkeme açıp açmayacağım belli değil %50 açabilirim, %50 açmayabilirim" gibi söylemde bulunmasının ardından ivediklikle karar vererek takipsizlik vermesi olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı şeklinde şüpheleri artırmıştı.

Avni Erol Özcan Kardeşi Dr Yusuf Adnan Özcan daha önceden gazetemize yaptığı açıklamada kardeşinin cinayet kurban gittiği iddiasında bulunmuştu. Merhumun düşerek öldü denilen yerde düşerek ölmesinin mümkün olmadığı, yükseklik olarak çok az bir mesafe olduğunun altını çizmişti.

BU MESAFEDEN DÜŞEN ADAM ÖLÜR MÜ?

Bu durum üzerine yaptığımız araştırmada;

1) En yüksek mesafesi 130 santim olan köprüden düşen bir kişinin düşme sebebiyle ölmesi mümkün değildir.

2) Ola ki, kalp krizi veya başka bir sebepten ölse dahi, (raporlarda böyle bir şey yoktur) yuvarlanma mesafesi olarak böyle bir duruşu göstermesi mümkün değildir. Merhumun bulunduğu yer tam duvar dibinde özellikle konulmuş bir şekilde görülmektedir.

3) Ola ki, kalp krizi veya başka bir sebepten ölse dahi, bu mesafeden, yüzündeki yaralanma, kafasında iki büyük darbe, kafa kemiği ve boyun kemiğinin kırılması mümkün değildir. Köprü duvarında bulunan merhuma ait doku parçaları düşmekle oluşmaz.

Bu verilere bakıldığı zaman, otopsi raporunda beyin travması olduğu halde savcının verdiği takipsizlik kararı ailenin acısına tuz biber olmuş acı kat be kat artmış, güvendikleri adalet duygusu zedelenmiştir. Böyle bir olayda takipsizlik verilmesi haklı olarak aileyi şüphelendirmiştir. Bunun üzerine aile avukatları vasıtasıyla Seydişehir Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu.

Avni Erol Özcan Kardeşi Dr Yusuf Adnan Özcan gazetemize yaptığı açıklamada istediklerinin adaletin yerine gelmesi. Dr Yusuf Adnan Özcan, "Tüm şüpheli durumlar varken savcının takipsizlik vermesi bizleri yaralamıştır. Savcının takipsizlik vermek yerine mahkemeye bırakması en doğru karar olurdu. İster istemez savcının takipsizlik vermesi şüphelerimizi artırıyor. Olay tüm çıplaklığıyla ortadayken, olayı mahkemenin çözmesi gerekirken, savcının takipsizlik vermesinin sebebini merak ediyoruz. Bizde adaletin yerine gelmesini istediğimiz için Seydişehir Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunduk." diyerek adaletin yerine gelmesini istedi.   

 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

İBB’DEN DOPDOLU BİR KARNE ŞENLİĞİ

MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARTMA YAPTI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.3 ° Güneşli