CHP BAYRAMPAŞA’DAN BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Bayrampaşa Belediyesi’nde Başkan Vekili İbrahim Akın döneminde işten çıkarılan personel, düzenlenen basın açıklamasıyla belediye yönetimini protesto etti. Eyleme CHP ilçe yönetimi ve sendikalar destek verdi.

TARİH: 2.01.2026 18:45
Son Güncelleme: 2.01.2026 20:41

Bayrampaşa Belediyesi’nde sular durulmuyor. Belediye bünyesinde devam eden operasyonel süreçlerin yanı sıra, işçi çıkarmaları ilçede tansiyonu yükseltti. Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın yönetiminin, önceki dönem (Hasan Mutlu dönemi) işe alınan personelin işine son vermesi üzerine, mağdur edilen işçiler seslerini duyurmak için bir araya geldi.

"Siyasi Davrananlar Çıkarıldı" İddiasına Sert Tepki

Belediye yönetiminden yapılan açıklamalarda; "siyasi davrananların ve işe yapmadan, 7 saat ders verip tam maaş alanların" işten çıkarıldığı belirtilmişti. Ancak işten çıkarılan emekçiler bu iddiaları reddederek kararın tamamen "siyasi bir tasfiye" olduğunu savundu.

Basın açıklamasına; görevden alınan Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun eşi Safiye Mutlu, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam, CHP belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilatı, Dev Emekli-Sen, TİP’li öğrenciler ve çeşitli sendika temsilcileri katılarak işçilere destek verdi.

"Hesabını Kim Verecek?"

Yapılan açıklamada, işten çıkarmaların hukuki bir dayanağı olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bugün burada siyasi bir polemik için değil; adalet, emek ve onur için bir aradayız. Bayrampaşa Belediyesi’nde yaşananlar artık bir idari karar değil, açıkça siyasi bir tasfiye operasyonudur. AKP’li Belediye Başkan Vekili, kendisinin bu ilçenin seçilmiş asıl iradesi olmadığını, halkın oylarıyla seçilen Sayın Hasan Mutlu’nun yalnızca vekili olduğunu unutmuştur. Göreve gelir gelmez ilk icraat olarak ekmekle oynamayı tercih etmiştir."

Açıklamada ayrıca, ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı veya verilmiş bir ceza olmadığı hatırlatılarak, "Yarın Sayın Hasan Mutlu görevine döndüğünde, bugün yapılan bu hukuksuzlukların hesabını kim verecek? Bu keyfi kararların sorumluluğunu kim üstlenecek?" soruları yöneltildi.

"Belediye Kimsenin Babasının Çiftliği Değildir"

Belediye yönetiminin bir "intikam zihniyeti" ile hareket ettiğini savunan grup, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "Cumhuriyet Halk Partisi döneminde kimse siyasi görüşü nedeniyle fişlenmedi, kimse kapının önüne konulmadı. Belediyeyi bir partinin değil, halkın kurumu olarak görüyoruz. Ancak bugün AKP’li anlayış, belediyeyi bir parti binası gibi yönetmeye çalışıyor. Belediyeyi babasının çiftliği sanan bu zihniyeti asla kabul etmiyoruz."

"Direniş Mesajı"

Eylemin sonunda, işten çıkarılan işçilerin haklarını sonuna kadar arayacakları vurgulanırken, belediye yönetimine "Yanlıştan derhal dönün ve hukuku uygulayın" çağrısı yapıldı. Açıklama, "Emek haktır, gasp edilemez! Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!" sloganlarıyla sona erdi.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

SAADET PARTİSİ’NDEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”

ÖZLEM BİTİYOR, YENİDOĞAN MAHALLESİ’NE HANIMELİ DEĞİYOR

BAYRAMPAŞA TRABZONLULAR DERNEĞİ GENEL KURULU İLANI

ŞİŞLİ’DE KİTAP FUARINDA ANLAMLI BULUŞMA

SOSYAL MEDYADA “KENDİ KENDİNE PSİKİYATRİK TANI KOYMA” TRENDİ BÜYÜYOR!

EYÜPSULTAN’DA ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

BAYRAMPAŞA PİKNİK ALANI SEZONA HAZIRLANIYOR

CHP BAYRAMPAŞA’DA BÜYÜK KAVGA: SUÇLAMLARA ÖRGÜT TEPKİ GÖSTERDİ

GAZETECİ İSMAİL ARI GÖZALTINA ALINDI

MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

BELEDİYE İFTARINA OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

AMACINDAN UZAKLAŞAN İFTAR PROGRAMI İÇİN OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER BÜYÜYOR

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANAN LÜTFİ KADIOĞULLARI İÇİN EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

ENGELSİZ KIZILAY’DAN 18 MART’TA ŞEHİTLİĞE ANLAMLI ZİYARET

İSRAF, SEÇİM ŞARKISI MÜZİKLİ GÖSTERİ: İFTARIN MANEVİ RUHUNDAN UZAKLAŞTI

KINALI KUZULARI RAHMETLE, MİNNETLE ANIYORUZ: BAYRAMPAŞA’DA 18 MART

BAYRAMPAŞA’DA KARDEŞLİK VE KADİR GECESİ YÜRÜYÜŞÜ

ABDURRAHMAN DURSUN RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

ESENLER’DEN GAZZE’YE 10 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI

BALKANLAR’DA BAYRAMPAŞA RÜZGÂRI ESTİ: KIRÇOVA VE GOSTİVAR İFTAR SOFRASI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
CHP BAYRAMPAŞA’DAN BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
  • Pazar 13.3 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9.2 ° / 8.4 ° Şiddetli yağmurlu