CHP BAYRAMPAŞA’DA ADAY HEYECANI SON NOKTADA

CHP BAYRAMPAŞA’DA ADAY HEYECANI SON NOKTADA

Artık adaylar açıklanmasına günler belki de saatler kala kamuoyunun düşüncelerinde adaylar netleşmeye başladı gibi görünüyor. CHP’de Hasan Mutlu mu, Abdul Fettah Dindar mı?

Tabi seçimdir kimin aday olacağı, kimin seçileceği belli değil ama partilerde kamuoyunda istenen adaylar belli oluyor gibi. Kamuoyunun istek ve görüşlerine sanırım yetkili organlar dilsiz ve sağır olmazlar sanırım.

CHP Bayrampaşa’da 8 aday adayı mücadele ediyor. Her aday adayı kendi değerleriyle ayrı bir kıymettir. Fakat her aday adayının parti içinde ve toplum nezdinde ayrı karşılıkları vardır. CHP diğer partilere benzemez, zor bir partidir. CHP’de örgüt yapısı hem çok sağlam hem de çok kırılgandır. CHP’de demokrasi biraz fazla karşılık görür, fazlalıklar çabuk kırılır.

CHP’nin bu demokrasinin fazla ama kırılgan yapısına bakıldığı zaman, örgüt içinde bulunmayan, emek vermeyen biri aday olursa birkaç parçaya kırılır. Örgütün kırılması da kazanma şanslarını yok ederler. Bu durum daha önce yaşandı, tekrarı intihar olur.

Önceki yazımızda CHP’nin nasıl bir aday profiliyle kazanacağını yazmıştık. Şu anda görünen de anlattığımız profile uygun aday adayları ön plana çıkmış bulunuyor.

CHP Bayrampaşa’da 8 aday adayı var ama kamuoyunda yapılan yorumlara baktığınız zaman ilk ikiye düşmüş görünüyor. Kamuoyunun ilk iki aday adayı Hasan Mutlu ve Abdul Fettah Dindar olduğu dilden dile dolaşıyor. CHP’nin örgüt yapısına her ikisi de uyuyor.

Kamuoyu ikiye bölünüyor. 

Bir; Popülist profilden tanınması,

İki, Dip dalga profilinden tanınması.

Hasan Mutlu, eğitimci olması yüzlerce öğrenci yetiştirmesi ve aileleri bir kitle oluşturur. Ayrıca ilçe başkanı olması da Popülist tanınması daha çok kitlenin tanıdığını gösteriyor.  Bu kesim Hasan Mutlu’yu aday olarak ilan etti bile. 

Abdul Fettah Dindar ise dip dalga profilinden tanınıyor. Çok fazla popülist tanıması yoktur, faka dip dalga tanınma daha net olur. Bu kesimde Abdul Fettah Dindar’ı aday olarak ilan etti.

Hem Hasan Mutlu hem de Abdul Fettah Dindar CHP seçmeni dışında merkez seçmen ve muhafazakar seçmenden de oy alabilir bir profildir. 

Kulis bilgilerine göre 28 Aralık 2023 veya 5 Ocak 2024 de adaylar açıklanacak. Kafalarda bazı soru işaretleri olsa da kamu oyunun çoğunluğuna göre Hasan Mutlu aday gibi. 

Tabi kamuoyu karar verici değildir, karar vericiler kime karar verir bilinmez ama onlarda toplumun nabzına kulak verirler sanırım.

 

Not: Sonraki yazı AK Parti aday adayları



Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA’ HEYECANI NOKTADA