CHP BAYRAMPAŞA’DA ADAY HEYECANI SON NOKTADA

Artık adaylar açıklanmasına günler belki de saatler kala kamuoyunun düşüncelerinde adaylar netleşmeye başladı gibi görünüyor. CHP’de Hasan Mutlu mu, Abdul Fettah Dindar mı?

TARİH: 27.12.2023 23:00
Son Güncelleme: 27.12.2023 23:22

Tabi seçimdir kimin aday olacağı, kimin seçileceği belli değil ama partilerde kamuoyunda istenen adaylar belli oluyor gibi. Kamuoyunun istek ve görüşlerine sanırım yetkili organlar dilsiz ve sağır olmazlar sanırım.

CHP Bayrampaşa’da 8 aday adayı mücadele ediyor. Her aday adayı kendi değerleriyle ayrı bir kıymettir. Fakat her aday adayının parti içinde ve toplum nezdinde ayrı karşılıkları vardır. CHP diğer partilere benzemez, zor bir partidir. CHP’de örgüt yapısı hem çok sağlam hem de çok kırılgandır. CHP’de demokrasi biraz fazla karşılık görür, fazlalıklar çabuk kırılır.

CHP’nin bu demokrasinin fazla ama kırılgan yapısına bakıldığı zaman, örgüt içinde bulunmayan, emek vermeyen biri aday olursa birkaç parçaya kırılır. Örgütün kırılması da kazanma şanslarını yok ederler. Bu durum daha önce yaşandı, tekrarı intihar olur.

Önceki yazımızda CHP’nin nasıl bir aday profiliyle kazanacağını yazmıştık. Şu anda görünen de anlattığımız profile uygun aday adayları ön plana çıkmış bulunuyor.

CHP Bayrampaşa’da 8 aday adayı var ama kamuoyunda yapılan yorumlara baktığınız zaman ilk ikiye düşmüş görünüyor. Kamuoyunun ilk iki aday adayı Hasan Mutlu ve Abdul Fettah Dindar olduğu dilden dile dolaşıyor. CHP’nin örgüt yapısına her ikisi de uyuyor.

Kamuoyu ikiye bölünüyor. 

Bir; Popülist profilden tanınması,

İki, Dip dalga profilinden tanınması.

Hasan Mutlu, eğitimci olması yüzlerce öğrenci yetiştirmesi ve aileleri bir kitle oluşturur. Ayrıca ilçe başkanı olması da Popülist tanınması daha çok kitlenin tanıdığını gösteriyor.  Bu kesim Hasan Mutlu’yu aday olarak ilan etti bile. 

Abdul Fettah Dindar ise dip dalga profilinden tanınıyor. Çok fazla popülist tanıması yoktur, faka dip dalga tanınma daha net olur. Bu kesimde Abdul Fettah Dindar’ı aday olarak ilan etti.

Hem Hasan Mutlu hem de Abdul Fettah Dindar CHP seçmeni dışında merkez seçmen ve muhafazakar seçmenden de oy alabilir bir profildir. 

Kulis bilgilerine göre 28 Aralık 2023 veya 5 Ocak 2024 de adaylar açıklanacak. Kafalarda bazı soru işaretleri olsa da kamu oyunun çoğunluğuna göre Hasan Mutlu aday gibi. 

Tabi kamuoyu karar verici değildir, karar vericiler kime karar verir bilinmez ama onlarda toplumun nabzına kulak verirler sanırım.

 

Not: Sonraki yazı AK Parti aday adayları

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA’ HEYECANI NOKTADA

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR KAYMAKAM ÇİFTÇİ’YE ZİYARETTE BULUNDU

BAYRAMPAŞA’NIN GURURU CEMAL ÖZTÜRK’TEN ULUSLARARASI BAŞARI

BAYRAMPAŞA SİVASLILAR DERNEĞİ’NDEN 10 BİN ASKIDA EKMEKLİK DAYANIŞMASI

SIFIR ATIK GÜNÜ’NDE EYÜPSULTAN’DA ANLAMLI ETKİNLİK: “ATIK YOK, HAYAL GÜCÜ VAR”

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YENTÜR’DEN BAŞKAN VEKİLİ AKIN’A ZİYARET

YEŞİLAY'DAN UYARI: "SOSYAL MEDYA HEM BAĞIMLILIK OLUŞTURUYOR HEM DİĞER BAĞIMLILIKLARA ZEMİN HAZIRLIYOR"

BU GİDİŞAT SÜRDÜRÜLEMEZ! LİYAKAT YOKSA DEVLET ZAYIFLAR

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AKIN’A ZİYARET

BAYRAMPAŞA MECLİSİNDE DENGELER DEĞİŞİYOR: BAĞIMSIZLAR DAĞILDI, AK PARTİ ÜYE SAYISI ARTTI

ÖZLEM DEMİR SAHAYA İNDİ: İLK DURAK AK PARTİ BAYRAMPAŞA

200. GÜN YÜRÜYÜŞÜ GÜZELDİ TRAFİK ENGELİ TEPKİ GÖRDÜ

MUHSİN YAZICIOĞLU BAYRAMPAŞA’DA DUALARLA ANILDI

BAYRAMPAŞA’DA ÇOCUK EĞİTİMİ İÇİN MEB İLE ORTAK PROTOKOL

BAYRAMPAŞA’DA EĞİTİM İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI

“ATEŞLE OYNAMAYINIZ, TÜRK MİLLETİNİ KARŞINIZDA BULURSUNUZ!”

BAYRAMPAŞA’DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ: "200 GÜNDÜR İDDİANAME NEREDE?"

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ, GAZİOSMANPAŞA’DA DOĞAÇLAMA TİYATRO ETKİNLİĞİ İLE KUTLANDI

ARNAVUTKÖY MERKEZ CAMİİ YENİLENİYOR: RİSKLİ YAPI YIKILIYOR, YERİNE MODERN CAMİ GELİYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
CHP BAYRAMPAŞA’DA ADAY HEYECANI SON NOKTADA

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
  • Cuma 12.2 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 15.2 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 15.7 ° / 10 ° false